Γαλλία: Δοκιμάζονται ιπτάμενα ταξί για τη μεταφορά επισκεπτών στους Ολυμπιακούς αγώνες το 2024!

Τα ηλεκτρικά σκάφη eVTOL έχουν περάσει πλέον στο στάδιο των δοκιμών προκειμένου να δώσουν λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Γαλλία: Δοκιμάζονται ιπτάμενα ταξί για τη μεταφορά επισκεπτών στους Ολυμπιακούς αγώνες το 2024!

Από τη σφαίρα του μέλλοντος περνούν στο παρόν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μεταφοράς επιβατών στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα ηλεκτρικά σκάφη eVTOL έχουν περάσει πλέον στο στάδιο των δοκιμών προκειμένου να δώσουν λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της γαλλικής πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης.

Advertisment

Η παρουσία εκατομμυρίων επισκεπτών στο Παρίσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 αναμένεται ότι θα προκαλέσουν συνθήκες ασφυξίας στο οδικό δίκτυο.

Έτσι τόσο η γαλλική κυβέρνηση, όσο και οι τοπικές αρχές του Παρισιού αναζητούν τρόπους που θα συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.

Advertisment

Ένας από τους τρόπους αυτούς είναι και η χρήση των ιπτάμενων ταξί για τη μεταφορά τουριστών αλλά και κατοίκων της πόλης κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Η κατηγορία των eVTOL είναι μία σειρά πρωτότυπων οχημάτων μεταφοράς επιβατών. Πρόκειται για αυτόνομα ή επανδρωμένα με πιλότο ηλεκτροκίνητα οχήματα κάθετης απογείωσης ή προσγείωσης, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν 4 έως 5 επιβάτες, ενώ τα νεότερα μοντέλα διαθέτουν μεγαλύτερη αυτονομία και μπορούν να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις.

Οι επισκέπτες, λοιπόν, που θα διαμένουν σε κάποιο προάστειο του Παρισιού θα μπορούν να βρίσκονται στον προορισμό τους και να παρακολουθήσουν του Ολυμπιακούς Αγώνες εύκολα και γρήγορα με το ιπτάμενο ταξί.

Οι δοκιμές έχουν ήδη ξεκινήσει στο αεροδρόμιο Pontoise, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Cormeilles-en-Vexin, ένα προάστιο του Παρισιού, το οποίο απέχει 63 χλμ. από τη γαλλική πρωτεύουσα.

Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί κυριολεκτικά μαγνήτη για τις εταιρείες που κατασκευάζουν σκάφη eVTOL, οι οποίες θα εξασφαλίσουν την εμπορική τους δραστηριότητα και παράλληλα την προβολή τους σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Ανάμεσά τους η Volocopter, γερμανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτροκίνητων ιπτάμενων σκαφών. Το δικό της σκάφος, το Volocity, μοιάζει με ένα τεράστιο drone με 18 έλικες. Από το 2015 οπότε παρουσιάστηκε το πρώτο μοντέλο, το σκάφος εξελίσσεται και αναβαθμίζεται συνεχώς.

Το μοντέλο που πραγματοποίησε δοκιμή στο Pontoise είναι διθέσιο και έχει τη δυνατότητα να πετά με πιλότο, αυτόνομα ως drone ή με τηλεχειρισμό.

Μπορεί να κινείται με ταχύτητες 110 χλμ./ώρα καλύπτοντας αποστάσεις περίπου 35 χλμ. με μια φόρτιση άρα είναι ιδανικό για γρήγορες μετακινήσεις εντός αστικών περιοχών.

Η πτήση είναι αρκετά ήρεμη και ευχάριστη, καθώς οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι παρά το πλήθος των ελίκων του παράγει τέσσερις φορές λιγότερο θόρυβο από ένα συμβατικό ελικόπτερο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φάρμακα με drones: Μετά τις μικρές Κυκλάδες σε ποια νησιά θα παραδίδονται
Ευρωεκλογές: Πού και πώς μπορώ να ψηφίσω – Αναλυτικός οδηγός λίγο πριν τις κάλπες
«Βοήθεια Στο Σπίτι» | Ο Δήμος Αθηναίων παρουσίασε τα πρώτα έξυπνα ρολόγια για ευάλωτους δημότες
Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα για την Πρωτομαγιά | Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση