,

Δήμος Αλίμου: Μηχανική ταΐστρα για αδέσποτα ενεργοποιείται με κάθε ανακύκλωση!

Κάθε φορά που κάποιος ρίχνει στο μηχάνημα ανακυκλώσιμα απορρίμματα, αμέσως βγαίνει τροφή για τα αδέσποτα ζώα!

Δήμος Αλίμου: Μηχανική ταΐστρα για αδέσποτα ενεργοποιείται με κάθε ανακύκλωση!

Σε μια πολύ έξυπνη και οικολογική κίνηση προέβη ακόμη μια φορά ο Δήμος Αλίμου δείχνοντας το φιλοζωικό του πρόσωπο και την έμπρακτη αγάπη για τα ζώα και το περιβάλλον.

Μία πρωτότυπη και πολύ χρήσιμη μηχανική “ταΐστρα” για αδέσποτα τοποθετήθηκε στην πλατεία Καραϊσκάκη (Κλούβα) στο Άνω Καλαμάκι.

Advertisment

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα μηχάνημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Κάθε φορά που κάποιος ρίχνει στο μηχάνημα ανακυκλώσιμα απορρίμματα (συσκευασίες κ.λπ.), αμέσως βγαίνει τροφή για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής.

Στη συνέχεια, ο Δήμος συλλέγει τα συγκεντρωμένα στο μηχάνημα ανακυκλώσιμα και τα μεταφέρει στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του ΕΔΣΝΑ.

Advertisment

«Με τον τρόπο αυτό, και οι τετράποδοι φίλοι μας φροντίζονται και το περιβάλλον προστατεύεται» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Γατοδιώροφα με…θέα!

Όμορφα διώροφα σπιτάκια για τις αδέσποτες γάτες τοποθετεί ο Δήμος Αλίμου σε διάφορα σημεία της πόλης, ώστε τα ζώα να προστατεύονται από τα καιρικά φαινόμενα και να αισθάνονται ασφαλή.

Οι καινοτόμες αυτές κατασκευές, μάλιστα, προσφέρουν στις γάτες του “δευτέρου ορόφου” (ή και της σκεπής) το προνόμιο να “εποπτεύουν” τον χώρο τους, όπως αγαπούν.

Η φροντίδα για τα αδέσποτα είναι πράξη ανθρωπιάς και ένδειξη πολιτισμού και καλό είναι να μπούνε όλοι οι δήμοι σε αντίστοιχες λογικές!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Όσα χρειάζεται να γνωρίζετε πριν πάρετε τον σκύλο σας στην παραλία
Είναι καλό να στειρώνουμε τα κατοικίδιά μας σε μικρή ηλικία; Έρευνα απαντά
Πώς θα ταξιδέψετε με το κατοικίδιό σας με πλοίο | Αναλυτικά ο οδηγός
Τελικά τα ημίαιμα σκυλιά είναι περισσότερο υγιή από τα καθαρόαιμα; Πρόσφατη έρευνα δίνει απαντήσεις

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση