,

«Είμαστε στην ίδια ομάδα»: Η φράση που βοηθά το ζευγάρι να μετατρέψει μια σύγκρουση σε συζήτηση

Οι πιο απλές συζητήσεις μετατρέπονται σε διαφωνίες λόγω του τρόπου που επικοινωνούμε την πικρία, τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας.

«Είμαστε στην ίδια ομάδα»: Η φράση που βοηθά το ζευγάρι να μετατρέψει μια σύγκρουση σε συζήτηση

Μετά από 10 χρόνια γάμου, η Ashley Innes γνωρίζει τι σημαίνει ατέλειωτοι και άλυτοι καυγάδες με το σύζυγό της. Συχνά, αυτοί οι τσακωμοί σχετίζονται με την ισορροπία εργασίας- ζωής.

«Την τελευταία φορά που τσακωθήκαμε, ήταν για αποφάσεις σχετικά με την καριέρα και για πώς αυτές επηρεάζουν τα παιδιά μας. Σε κάποιο σημείο, ο καυγάς είχε πια γίνει πολύ έντονος. Πέφταμε στην παγίδα του να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο».

Advertisment

Αλλά η Ashley σε κάποια φάση είπε μια σωτήρια φράση, μια φράση που έσωσε την κατάσταση. Είπα στον άντρα μου: «Θυμήσου, είμαστε στην ίδια ομάδα». Με αυτό τον τρόπο, σταμάτησαν ταυτόχρονα να φωνάζουν και υπενθύμισαν ο ένας στον άλλο ότι δεν είναι πια εχθροί.

Στη συνέχεια, άρχισαν να αφουγκράζονται ο ένας τον άλλο, να συμβιβάζονται και να φτάνουν μαζί σε λύσεις αντί να διαιωνίζουν τους καυγάδες τους, θυμήθηκαν ότι είναι στην ίδια ομάδα. Και πράγματι, γιατί θέλουμε συνεχώς και οπωσδήποτε να επικρατούμε του συνομιλητή μας; Το μόνο που θέλουμε είναι να ακουστούμε, να μας λάβουν υπόψη τους μόνο και μόνο για να πάρουμε την «από πάνω» θέση στη σχέση.

Από τη στιγμή που θα παραδεχτούμε ότι είμαστε στην ίδια ομάδα με τον άλλο, η οικογενειακή ζωή θα αλλάξει. Οι συγκρούσεις δεν θα είναι συνηθισμένο φαινόμενο, οι εντάσεις θα πέφτουν σύντομα και πολύ γρήγορα θα δημιουργείται ένα κλίμα ασφάλειας, γιατί θα γνωρίζουμε ότι η άλλη πλευρά δεν είναι εχθρός, αλλά σύμμαχός μας.

Advertisment

Επιπλέον, αυτή η φράση που σταματά στιγμιαία τη συζήτηση, μας δίνει χρόνο να πάρουμε μια ανάσα. Η παύση σε μια διαφωνία ακόμα και για 10 η 15 λεπτά επιβραδύνει τον καρδιακό μας ρυθμό και μας βοηθά να ηρεμήσουμε και να σκεφτούμε για δεύτερη φορά αυτό που ετοιμαζόμασταν να εκφράσουμε.

Οι πιο απλές συζητήσεις μετατρέπονται σε διαφωνίες λόγω του τρόπου που επικοινωνούμε την πικρία, τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας. Αν ξεκινήσουμε τη συζήτηση στη βάση του «εγώ σε αντίθεση με εσένα», θα δούμε κατευθείαν τον άλλο ως εχθρό. Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά πολύτιμο να υπενθυμίζουμε ότι είμαστε μαζί σε αυτό.

Πηγή: https://www.huffpost.com/entry/same-team-marriage-arguments_l_5d927aa3e4b0ac3cddad523f

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση