Εσείς αναγνωρίζετε ένα περιστατικό με Διατροφική Διαταραχή;

Ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών – που συνήθως ξεπερνά και το 50% – με προβλήματα βάρους, αντιμετωπίζει κάποιο θέμα διαταραχής στη διατροφή του. Αν

Εσείς αναγνωρίζετε ένα περιστατικό με Διατροφική Διαταραχή;

Ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών – που συνήθως ξεπερνά και το 50% – με προβλήματα βάρους, αντιμετωπίζει κάποιο θέμα διαταραχής στη διατροφή του.

Αν δεν διαγνωσθεί από την πρώτη κιόλας στιγμή και απλώς αντιμετωπισθεί ως ένα ακόμα σύνηθες περιστατικό τότε μέσα στους επόμενους δυο μήνες ο ασθενής αυτός είτε θα διακόψει κάθε μορφή θεραπείας, είτε θα υποτροπιάσει.

Advertisment

Εσείς, πόσο καλά μπορείτε να αναγνωρίσετε και να αντιμετωπίσετε ένα περιστατικό με Διατροφική Διαταραχή;

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Master Practitioner

Η εκπαίδευση Master Practitioner in Eating Disorders, συνδυάζει πολλές θεραπευτικές μεθόδους, που βασίζονται καταρχήν στη γνωστική – συμπεριφοριστική θεραπεία. Το υλικό παρουσιάζεται σε μορφή διαλέξεων, ασκήσεων σε μικρές ομάδες, εξάσκησης σε ρόλους, διαγνωστικών ασκήσεων, και ασκήσεων στην απόκτηση συγκεκριμένων δεξιοτήτων. Η εκπαίδευση Master Practitioner in Eating Disorders παρέχεται στην Ελλάδα για 13η συνεχόμενη χρονιά κατ’ αποκλειστικότητα από το από το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών – ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr

Με τη λήξη της εκπαίδευσης, οι τίτλοι σπουδών πιστοποιούνται από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων-BPS και αποδίδονται απευθείας από το NCfED της Μεγάλης Βρετανίας και το πιστοποιητικό φέρει τη σφραγίδα της British Psychology Society-BPS.

Advertisment

Γιατί σας ενδιαφέρει:

Περιλαμβάνει πρακτική μάθηση και συζήτηση πάνω σε πραγματικά περιστατικά. Θα μάθετε πώς να αξιολογείτε, να διαμορφώνετε σωστή διάγνωση και να αναπτύσσετε το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο για κάθε μοναδική περίπτωση.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις περιπτώσεις όπου η πρόοδος της θεραπείας φαίνεται να έχει σταματήσει, χωρίς όμως ο ασθενής να έχει φτάσει στα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρέχεται οδηγός με εκτεταμένο έντυπο υλικό που είναι χρήσιμο τόσο για τους επαγγελματίες υγείας όσο και για τους ασθενείς.

Δυνατότητα συνεργασίας και παραπομπής περιστατικών

Οι εκπαιδεύσεις παρέχουν σε ανεξάρτητους Επαγγελματίες Υγείας ευκαιρίες εργασίας εφόσον πιστοποιηθούν από το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών και ενσωματωθούν στο δίκτυο Συμβούλων. Οι πιστοποιημένοι θεραπευτές αναγράφονται με τα πλήρη επαγγελματικά τους στοιχεία ώστε να είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Στους επιτυχόντες τις Ελληνικής εκπαίδευσης παρέχονται πανομοιότυποι τίτλοι σπουδών, δικαιώματα και εκπαιδευτική κατάρτιση με τους αντίστοιχους σπουδαστές της Μεγάλης Βρετανίας.

Η εκπαίδευση Master Practitioner in Eating Disorders είναι συνολικής διάρκειας 112 ωρών και πραγματοποιείται σε 4 εκπαιδευτικά τριήμερα.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί OnLine για όλους τους σπουδαστές με έναρξη στις 10 Φεβρουαρίου 2023 και θα παρέχεται η δυνατότητα Δια Ζώσης παρακολούθησης στην Αθήνα και για τα 4 εκπαιδευτικά τριήμερα.

Σχόλια για την εκπαίδευση

Η εκπαίδευση στο ΚΕΑΔΔ δεν είναι μία απλή εκπαίδευση. Για μένα προσωπικά σαν επαγγελματίας σύμβουλος Ψυχικής υγείας είναι μία γνωσιακή επένδυση, είναι ένας εμπλουτισμός των γνώσεων μου. Είναι ένα σύνολο από ΕΡΓΑΛΕΊΑ, εξειδικευμένα εργαλεία που βρίσκουν εφαρμογή σε ιδιαίτερα περιστατικά και σε ιδιαίτερες συνθήκες.

Όταν στην δουλειά μας αντιμετωπίζουμε μια διαταραχή που ξεπερνάει το κατώφλι της απλής νεύρωσης, τότε οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν και χρειάζονται ιδιαίτεροι χειρισμοί.

Η εκπαίδευση στο ΚΕΑΔΔ είναι μία έμπνευση, είναι μία διαφορετική οπτική, είναι ένα σύνολο από εργαλεία πολύ χρήσιμα που διευκολύνουν και κερδίζουν χρόνο στον τρόπο εργασίας του κάθε επαγγελματία ψυχικής και σωματικής υγείας.

Πέρα από το επαγγελματικό κομμάτι, εγώ προσωπικά σαν άτομο ωφελήθηκα από αυτή την εκπαίδευση και για” ιδιοτελείς” σκοπούς, καθώς έχω ταξιδέψει και εγώ στο δρόμο της Διατροφικής Διαταραχής με πολλές αποτυχημένες προσπάθειες. Επέμεινα όμως να ζητώ βοήθεια και να συνοδεύσω τον εαυτό μου με τους κατάλληλους προπονητές για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ένας από αυτούς είναι ο Διατροφολόγος μου και εμπνευστής αυτής της εκπαίδευσης ο Βαγγέλη Ζουμπανέας ο οποίος με παρότρυνε και προσωπικά αλλά και επαγγελματικά να την παρακολουθήσω. Σε προσωπικό επίπεδο, ήταν ένα ταξίδι γνώσης έμπνευσης και ενθάρρυνσης.

Με βοήθησε να εμβαθύνω ακόμα περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο χρειάζομαι να συνοδεύω τον εαυτό μου σε αυτό το μεγάλο ταξίδι, και σε αυτό το μεγάλο δρόμο των Διατροφικών Διαταραχών. Αν και πλέον έχω βγει από αυτό, γυρίζω πίσω μου το κοιτάζω και συνεχίζω να προχωράω και μου δίνει μεγάλη δύναμη το να γνωρίζω το πώς, το γιατί, με ποιο τρόπο, ποτέ και που μπορώ να βοηθήσω εγώ η ίδια τον εαυτό μου, πάντα βέβαια σε συνδυασμό με τη συνοδεία του προπονητή μου. Όπως ο ίδιος είπε κάποτε, δεν είναι το ίδιο να διαβάζεις ένα βιβλίο του Μπουκάι από το να κάνεις συνεδρίες μαζί του!

Σαν επαγγελματίας σύμβουλος Ψυχικής υγείας και σωματική Ραϊχική Ψυχοθεραπεύτρια επίσης βρίσκω χρήσιμη εφαρμογή των εργαλείων αυτών στις συνεδρίες μου, με τους ανθρώπους που εργάζομαι.

Προτείνω λοιπόν, στους επαγγελματίες και μή να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση Master Practitioner in Eating Disorders. Ίσως κάποια πράγματα τα γνωρίζουν. Ίσως κάποια άλλα καθόλου και σίγουρα έχουν νέες πληροφορίες να λάβουν. Σίγουρα όμως είναι ένα ταξίδι που θα τους βάλει σε αναζήτηση, προβληματισμό, έμπνευση και θα τους προσφέρει γνώση και εμπειρία. Και μετά από αυτήν τη διαδρομή θα βλέπουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά και ευκολότερα!
Ευχαριστώ προσωπικά τον Βαγγέλη Ζουμπανέα και όλους τους συνεργάτες του.
Αγάπη Βλασοπούλου Ψυχολόγος – Αθήνα

Περισσότερα σχόλια για την εκπαίδευση στο σύνδεσμο https://keadd.gr/scholia-gia-tin-ekpaideysi/

ΝΕΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο εκπαιδευτικό κύκλο θα βρείτε ΕΔΩ και στην επίσημη ιστοσελίδα του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών – ΚΕΑΔΔ www.keadd.gr

Ευάγγελος Ζουμπανέας| Διαιτολόγος Διατροφολόγος | Ιδρυτής Επιστημονικής Ομάδας Διατροφή www.diatrofi.gr | Διευθύνων Σύμβουλος ΚΕΑΔΔ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια
Σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 συχνά λάθη στο μαγείρεμά του και πώς να τα αποφύγετε
Θαλασσινά: Πως θα καταλάβετε αν είναι φρέσκα ή αποψυγμένα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση