mBIT: H coaching τεχνική για τους πολλούς εγκεφάλους μας

Ούτε 1, ούτε 2, αλλά 3 είναι οι εγκέφαλοι που ελέγχουν και καθοδηγούν την ζωή μας, σύμφωνα με τους νευροεπιστήμονες!

mBIT: H coaching τεχνική για τους πολλούς εγκεφάλους μας

Ούτε 1, ούτε 2, αλλά 3 είναι οι εγκέφαλοι που ελέγχουν και καθοδηγούν την ζωή μας, σύμφωνα με τους νευροεπιστήμονες!

Έχετε βιώσει μια σύγκρουση μεταξύ των σκέψεων, των συναισθημάτων και των πράξεών σας;

Advertisment

Εάν η απάντηση σε αυτό είναι ναι, τότε, όπως οι περισσότεροι από εμάς, έχετε βιώσει κάποια μορφή εσωτερικής σύγκρουσης.

Όλοι γνωρίζουμε για τον εγκέφαλο στο κεφάλι μας, κι ίσως μερικοί από εμάς να γνωρίζαμε και την έκφραση «δεύτερος εγκέφαλος» για να περιγράψουμε το έντερό μας. Όμως, πραγματικά, πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι έχουμε 3 εγκεφάλους;

Tα τελευταία 15 χρόνια οι νευροεπιστήμες μας έχουν διδάξει πολλά. Η πιο πρόσφατη έρευνα επιβεβαιώνει ότι έχουμε πολύπλοκα, προσαρμοστικά και πλήρως λειτουργικά νευρωνικά δίκτυα τόσο στην καρδιά όσο και στο έντερο μας.

Advertisment

Όταν αυτά τα δίκτυα δεν είναι ευθυγραμμισμένα και δεν συνομιλούν με συνοχή, το αντιμετωπίζουμε ως εσωτερική σύγκρουση.

Όταν μαθαίνουμε, θυμόμαστε ή παίρνουμε αποφάσεις, αυτές οι διαδικασίες δεν συμβαίνουν μόνο στο κεφάλι μας, παρόλο που έτσι νομίζουμε (ένα αγαπημένο ρήμα του εγκεφάλου που βρίσκεται στο κεφάλι μας).

Επιτέλους, υπάρχει μια εξήγηση για ποιο λόγο κάτι μπορεί να έχει απόλυτο και λογικό νόημα αλλά απλά δεν το αισθανόμαστε «σωστό».
Ή όταν αισθανόμαστε ότι ξέρουμε τι θέλουμε, όμως το βρίσκουμε πραγματικά δύσκολο να αναλάβουμε δράση (ας θυμηθούμε όλοι μας πόσα New Year’s Resolutions έχουμε ξεχάσει…).

Αναρωτηθείτε πόσο διαφορετική είναι η ζωή σας όταν:

-Μπορείτε να παίρνετε αποφάσεις και να αναλαμβάνετε δράση με ευκολία;

-Μπορείτε να ενεργείτε σύμφωνα με τους στόχους και τα όνειρά σας κάθε μέρα;

Πολλοί θα πουν ότι αυτό είναι επιστημονική φαντασία. Κι όμως, αυτό είναι επιστημονική πραγματικότητα!

Το εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι ότι μετά από 5 χρόνια έρευνας σε αυτό το πεδίο, προέκυψαν ορισμένα μοντέλα για το πώς μπορούμε να εργαστούμε ενεργά με ΟΛΗ τη νοημοσύνη μας σε συνοχή. Συνδυάζοντας τις τελευταίες έρευνες πάνω στη νευρο-γαστροεντερολογία, τη νευρο-καρδιολογία, τη γνωσιακή νευρο- επιστήμη, τη συμπεριφορική ψυχολογία, το συμπεριφορικό μοντέλο του NLP (Neuro- Linguistic-Programming, Νευρο- Γλωσσικός Προγραμματισμός) και τη σύνθεση μιας σειράς αρχαίων εσωτερικών πρακτικών, προέκυψε το coaching μοντέλο που ονομάζουμε mBraining ή Τεχνικές Ενσωμάτωσης Πολλαπλών Εγκεφάλων (multiple Brain Integration Techniques -mBIT).

Το πιστοποιημένο πρόγραμμα φέρνει στην Ελλάδα η Dynamic Equilibrium Systems και απευθύνεται σε Επαγγελματίες Coaches, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικούς Λειτουργούς, Εκπαιδευτές Ενηλίκων, Διευθυντές και Μέντορες, αλλά και σε οποιονδήποτε χρειάζεται να καθοδηγήσει άλλους για να παράγει αποτελέσματα που μπορούν να επιτευχθούν μόνο όταν το κεφάλι, η καρδιά και το έντερο ευθυγραμμιστούν!

Το πτυχίο mBIT Professional Coach  είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και είναι ένας επαγγελματικός τίτλος που δίνει μονάδες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης (CCEUs) από τον παγκόσμιο φορέα ICF (International Coach Federation). Το πρόγραμμα παραδίδεται στα αγγλικά από τους Reb Veal & Mark Deacon από την Reveal Solutions Training Ltd, αποκλειστικοί συνεργάτες της Dynamic Equilibrium System για την Ελλάδα, με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές καλέστε στο 6946777000 ή επισκεφθείτε τη σελίδα https://dynamicequilibriumsystem.com/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι Πολλαπλοί Εγκέφαλοι του Ανθρώπινου Σώματος: Επανεξετάζοντας την Ανθρώπινη Νοημοσύνη
Οι ορμόνες που διαμορφώνουν την κοινωνική συμπεριφορά μας
bruce lipton_hero

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση