Το Μέγαρο της Βουλής τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

«We remember» με φωτογραφία κρατουμένων σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Το Μέγαρο της Βουλής τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Η 27η Ιανουαρίου έχει ανακηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1945, σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς – Μπίρκεναου στην Πολωνία.

Η Βουλή των Ελλήνων θέλοντας να τιμήσει το γεγονός χθες, Πέμπτη βράδυ, προέβαλε στην πρόσοψη του Μεγάρου της Βουλής το σύνθημα «We remember» με φωτογραφία κρατουμένων σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Advertisment

Επίσης σήμερα, η Ολομέλεια της Βουλής για να τιμήσει την μνήμη των Ελλήνων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος τήρησε ενός λεπτού σιγή.

Δείτε πως προβλήθηκε η εικόνα μνήμης των θυμάτων

Advertisment

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε στις 2 Νοεμβρίου 2005 να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου Διεθνή Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ημερομηνία επιλέχθηκε επειδή στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς – Μπίρκεναου στην Πολωνία.

Το σχέδιο της απόφασης αυτής, που υποβλήθηκε από το Ισραήλ και υποστηρίχθηκε από 89 χώρες, «καλεί τα κράτη – μέλη να επεξεργαστούν προγράμματα εκπαίδευσης που θα μεταδώσουν στις μελλοντικές γενεές τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος και να βοηθήσουν να προλαμβάνονται πράξεις γενοκτονίας».

Με πληροφορίες από τον sansimera.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μπορούμε να αποφύγουμε την άνοια αν μάθουμε μια νέα γλώσσα;
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Έρευνα: Το «αντικοινωνικό» χαρακτηριστικό που θεωρείται σημάδι ευφυίας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση