Myrtillo: Το αθηναϊκό café που προσλαμβάνει άτομα με ειδικές σωματικές ανάγκες!

«Εδώ αγαπάμε τη διαφορετικότητα γιατί καθένας από εμάς είναι κάτι ξεχωριστό και μοναδικό»

Myrtillo: Το αθηναϊκό café που προσλαμβάνει άτομα με ειδικές σωματικές ανάγκες!

Σε ηλικία μόλις δύο μηνών η Σοφία παρουσίασε υψηλό πυρετό μετά από εμβολιασμό της κατά του κοκίτη κάτι που την οδήγησε σε εγκεφαλικό με αποτέλεσμα από τότε να παρουσιάζει ιδιαίτερες κινητικές δυσκολίες. Μετά τις σπουδές της βγήκε προς αναζήτηση εργασίας αλλά λόγο του προβλήματος της δεν την προσλάμβαναν.

Τα ίδια ακριβώς προβλήματα στην προσπάθεια ανεύρεσης εργασίας είχε και ο Μιχάλης, ο οποίος παρουσίασε  δυσκολίες στην σωματική κίνηση μετά από κάποιο ατύχημα που είχε υποστεί με μηχανή όταν ένας αυτοκινητιστής παραβίασε κόκκινο σηματοδότη.

Advertisment

Μετά από πολλές προσπάθειες κατάφεραν και οι δύο να βρουν εργασία στο κοινωνικό café Μύρτιλλο. Είναι η πρώτη στην κατηγορία της επιχείρηση στην Ελλάδα όπου το προσωπικό της αποτελείται από ανθρώπους που έχουν κάποιες ειδικού τύπου σωματικές ανάγκες.

Η Γεωργία Βαμβουνάκη-Ράφαν, η δημιουργός του «Μύρτιλλου» και πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησής την οποία λειτουργούν ευπαθείς ομάδες νέων ανθρώπων εξηγεί πως όλα όσα προσφέρονται παράγονται με την αφοσίωση των 13 παιδιών που εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες και άλλων τριών που εκπαιδεύονται στο «Μύρτιλλο» μέσω των προγραμμάτων ΚΕΚ.

Μάλιστα υπάρχει και μια μουσική χοροθεατρική ομάδα για την ψυχαγωγία των ιδιαίτερων θαμώνων, η Δαγίπολη του Γιώργου Χρηστάκη ανιχνεύει και αναδεικνύει τις καλλιτεχνικές δυνατότητες που προκύπτουν από την ποικιλομορφία των σωμάτων.

Advertisment

Το συγκεκριμένο κοινωνικό καφέ βρίσκεται στους Αμπελόκηπους στο πράσινο χώρο ψυχαγωγίας ΚΑΠΑΨ. Η όμορφη και ήσυχη περιοχή όπου στεγάζεται το καφέ Μύρτιλλο έγινε μετά από παραχώρηση τους Δήμου Αθηναίων. Εκεί την προσοχή σου θα τραβήξουν τα μηχανήματα στα οποία πριν από 57 χρόνια οι ανάπηροι πολέμου εκπαιδεύονταν σε διάφορες τέχνες.

Ο εσωτερικός χώρος του καφέ είναι εξαιρετικά διακοσμημένος με πολύχρωμου πίνακες που στην κυριολεξία εντυπωσιάζουν.

Στο καφέ Μύρτιλλο θα πρέπει όμως να πάει κανείς ψυχολογικά προετοιμασμένος, γιατί είναι ένας χώρος που φιλοξενεί με ιδιαίτερη αξιοπρέπεια την διαφορετικότητα, θα σε εντυπωσιάσει όμως η μεγάλη αίσθηση της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης με μια ιδιαίτερα ζεστή υποδοχή.

Το μότο στο καφέ Μύρτιλλο είναι: “Εδώ αγαπάμε τη διαφορετικότητα γιατί καθένας από εμάς είναι κάτι ξεχωριστό και μοναδικό. Και όμως είμαστε τόσο ίδιοι.
Εδώ επιλέγουμε τη σύνδεση. Αφουγκράσου μας και συντονίσου μαζί μας...”

Μύρτιλλο, Τριφυλίας και Λάμψα, εντός πάρκου ΚΑΠΑΨ, Τηλέφωνα επικοινωνίας: 211-0123176, 6944-245719, ωράριο λειτουργίας: 9:00 – 23:00 (Δευτέρα – Κυριακή).

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νέα Πέραμος Καβάλας: Νεαρό δελφίνι κάνει βόλτες στα ρηχά! (βίντεο)
Το μυστήριο της Κρήτης: Αστρονομικό όργανο ή λατρευτικός χώρος 4.000 χρόνων;
Εσείς «κρατάτε σκορ»; Η καθημερινή συμπεριφορά που υπονομεύει τις σχέσεις μας
Κινηματογράφος: Άνοιξε ξανά τις πόρτες του το ιστορικό σινεμά «Αίγλη» στο Ζάππειο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση