Reconnective Healing | Η μέθοδος που μας επανασυνδέει με την ευτυχία

Η μέθοδος του Δρ Έρικ Περλ που διδάσκεται σε περισσότερες από 100 χώρες

Ίσως έχετε ακούσει τον όρο Reconnective Healing (μτφ Επανασυνδετική Θεραπεία) που αναπτύχθηκε από τον Δρ Eric Pearl πριν από 25 χρόνια και έχει ταξιδέψει σε 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένου της Ελλάδας. Για την ακρίβεια, πριν από 15 χρόνια είχε έρθει στην Ελλάδα ο Δρ Eric Pearl και είχε εκπαιδεύσει τους πρώτους έλληνες ασκούμενους. 

Ποιός είναι ο Δρ Έρικ Περλ;

Ο Έρικ Περλ γεννήθηκε το 1955 στο Πενσάουκεν.  Κατά τη διάρκεια της γέννας η μητέρα του βίωσε μια επιθανάτια εμπειρία την οποία η ίδια αποκάλεσε “αφυπνιστική” καθώς κατά τη διάρκεια του κλινικού θανάτου “αντιλήφθηκε την ύπαρξη αόρατων κόσμων”.   Σε ηλικία πέντε ετών, η οικογένεια μετακόμισε στο Cherry Hill και παρέμεινε έως την ολοκλήρωση της μεσαίας εκπαίδευσης. Στη συνέχεια σπούδασε χειροπρακτική στο Cleveland Chiropractic College, από όπου αποφοίτησε το 1983. Λίγο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, αρρώστησε βαριά και είχε μια επιθανάτια εμπειρία. Στη συνέχεια εργάστηκε ως χειροπράκτης στο Λος Άντζελες για δέκα χρόνια.

Advertisment

Από το 1993 ο Περλ φέρεται να ταξιδεύει και να μελετά θέματα που αφορούν την πνευματική αναζήτηση, Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο Περλ ισχυρίζεται ότι “οι ασθενείς του βιώνουν ξαφνική βελτίωση της υγείας τους”. Αυτή η διαδικασία τον ωθεί σε μεγαλύτερη μελέτη και συμμετέχει σε σεμινάρια των Carolyne Myss, Deepak Chopra, Andrew Weil, Brian Weiss αλλά και στην ανάγνωση πολλών βιβλίων πνευματικής αναζήτησης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία γεννιέται η προσέγγιση της επανασυνδετικής θεραπείας, γνωστή ως Reconnective Healing.

Τι είναι το Reconnective Healing;

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα thereconnection.com οι αρχές της συγκεκριμένης τεχνικής είναι ότι, “ο άνθρωπος αποτελείται από ενέργεια η οποία είναι συνδεδεμένη με το σύμπαν και περιβάλλεται από ένα ενεργειακό πεδίο που κάποιοι το ονομάζουν σε απλή γλώσσα αύρα. Η ενέργεια αυτή διέπει της ψυχικές και σωματικές λειτουργίες του ανθρώπου. Την ενέργεια του ανθρώπινου σώματος θα

 μπορούσε κανείς να την παρομοιάσει με το ηλεκτρικό δίκτυο ενός σπιτιού. Αν το δίκτυο αυτό παρουσιάζει διαρροές ή και κάποια μικρο-βραχυκυκλώματα είναι απόλυτα λογικό να μην λειτουργεί σωστά το σύνολο του δικτύου, έτσι και ο ρόλος του Reconnective Healing, είναι η επαναφορά της ορθής ροής των ηλεκτρικών συχνοτήτων στον ανθρώπινο οργανισμό.”

Advertisment

Σύφωνα με τον Έρικ η Επανασυνδετική Θεραπεία λειτουργεί κυρίως μέσω της επανασύνδεσης του ανθρώπινου βιοπεδίου και συνεχίζει ότι η ασθένεια προκαλείται από διακοπή της ροής ενέργειας στο σώμα. Το βιολογικό πεδίο αποτελείται από το φυσικό σώμα και το αναπόσπαστο μέρος της ύπαρξής μας, συμπεριλαμβανομένων των σκέψεων, των συναισθημάτων και του πνεύματός. Όταν αισθανόμαστε υγιείς, ακέραιοι και ολοκληρωμένοι, όλα ρέουν εύκολα μέσα στο βιολογικό μας πεδίο, δίνοντας μας ένα αίσθημα ολοκλήρωσης και ευεξίας. Ωστόσο, όταν είμαστε άρρωστοι ή δεν αισθανόμαστε καλά λόγω απώλειας, τραύματος ή θλίψης, το βιοπεδίο εξασθενεί. Και σε αυτό το σημείο είναι που δουλεύει το Reconnective Healing.

Στο παρακάτω βίντεο ο Έρικ Περλ δίνει κάποιες απλές ασκήσεις πειραματισμού αυτής της ενέργειας

Στο reconnectiveacademy.com διαβάζουμε επίσης

Το Reconnective Healing είναι μια επιστροφή στο Όλον. Πρωτοποριακό στο είδος του, είναι ένα νέο είδος προσέγγισης που δεν απαιτεί διάγνωση, περίπλοκα βήματα, διαδικασίες ή τελετουργίες. Αντίθετα, απλώς αλληλεπιδρούμε με τις συχνότητες Επανασυνδετικής Θεραπείας (Reconnective Healing). Κατά συνέπεια, τα μόνα εργαλεία που χρειάζεστε είναι η επίγνωση, η συνείδηση και φυσικά η παρουσία σας.

Το Reconnective Healing είναι η επιστροφή του οργανισμού σε ένα ιδανικό επίπεδο ισορροπίας που προκύπτει από την αλληλεπίδραση με συγκεκριμένο φάσμα συχνοτήτων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και κάποιες έρευνες οι οποίες έχουν μελετήσει τη μέθοδο. Π.χ. έρευνα του 2017 με τίτλο An Integrative Review of Scientific Evidence for Reconnective Healing δείχνει ότι η επίδραση της επανασυνδετικής θεραπείας είναι μετρήσιμη και αποδοτικότερη από άλλες παρόμοιες μεθόδους. Μπορείτε να δείτε την έρευνα εδώ.

Άλλη ενδιαφέρουσα ένδειξη έρχεται από το Εργαστήριο Ανθρώπινων Ενεργειακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου της Αριζόνα το οποίο διεξήγαγε μια σειρά από προσεκτικά σχεδιασμένα, ελεγχόμενα επιστημονικά πειράματα με τον Δρ. Pearl και άλλους ασκούμενους της μεθόδου για να καθορίσει εάν η επανασυνδετική θεραπεία ήταν κάτι μετρήσιμο και πραγματικό σε συνθήκες εργαστηρίου. Ο Δρ Περλ και αρκετοί από τους μαθητές του υπηρέτησαν ως αποστολείς ενώ οι εθελοντές ενεργούσαν ως παραλήπτες στις μελέτες.

Οι πολλαπλές μελέτες έδειξαν ότι η ενέργεια Reconnective Healing® λειτουργεί σαν ηλεκτρομαγνητικό σήμα.

Μια άλλη μελέτη ξεκίνησε να εξετάζει τι συμβαίνει όταν το Reconnective Healing εφαρμόζεται στα φυτά. Τα φύλλα των φυτών επιλέχθηκαν και ταιριάστηκαν ως προς το μέγεθος και τη συνοχή. Αυτό που ήταν γνωστό ήταν ότι όταν τα φύλλα διαχωρίζονται από την πηγή ζωής τους (μίσχος ή κορμός) πεθαίνουν. Όταν τα φύλλα βρίσκονται σε αυτή τη διαδικασία του θανάτου, στην πραγματικότητα αιμορραγούν – όχι αίμα ή υγρό – αλλά φως. Το φως φεύγει από τους οργανισμούς καθώς πεθαίνουν. Σε κάθε πείραμα, το φύλλο ελέγχου στο ζευγάρι αφέθηκε να πεθάνει φυσικά. Το άλλο ταιριαστό φύλλο υπόκειται σε μία από τις πολλές θεραπευτικές μεθόδους.

Το φυσικώς σβησμένο φύλλο πέθανε σε επτά με δέκα ημέρες. Η ζωή του άλλου φύλου στο οποίο έγιναν οι θεραπυετικές συνεδρίες διήρκεσε περίπου 90 ημέρες – οκτώ έως δέκα φορές περισσότερο μετά τη λήψη Reiki, Qi Gong ή Reconnective Healing®. Αλλά εδώ ήταν η ενδιαφέρουσα διάκριση: Με το Ρέικι, η ανάκτηση του φύλλου ξεκίνησε γρήγορα και στη συνέχεια έσβησε. με το Qi Gong, ξεκίνησε πιο αργά αλλά κράτησε περισσότερο. Ωστόσο, όταν εφαρμόστηκε το Reconnective Healing®, ξεκίνησε πιο γρήγορα και παρέμεινε πολύ περισσότερο βοηθώντας να διατηρηθούν τα φύλλα ζωντανά έως και 90 ημέρες.

Μπορείτε να δείτε αρκετές άλλες μελέτες εδώ https://thereconnection.com/wp-content/uploads/2022/06/Science_and_The_Reconnection_updated_july_26_2019_v2.pdf

Άλλο Reconnection κι άλλο Reconnective Healing

Κι ενώ το Reconnective Healing γίνεται πιο κατανοητό, η περιγραφή του TheReconnection γίνεται εντελώς άπιαστη και χρησιμοποιεί εντελώς αφηρημένες ένοιες. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η Προσωπική Επανασύνδεση με την Επανασυνδετική Θεραπεία είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Σύμφωνα με τον Περλ “η Προσωπική Επανασύνδεση (TheReconnection) αξιοποιεί τις συχνότητες του Reconnective Healing, αλλά διαφέρει στην εφαρμογή της. Είναι ένας εστιασμένος σχηματισμός, που επανασυνδέει το πλέγμα του σώματός μας με τις γραμμές του πλανήτη και επανασυνδέει αυτά τα πλέγματα με το πλέγμα του σύμπαντος σε όλες τις διαστάσεις του χρόνου και του χώρου.

Στην προσωπική σας επανασύνδεση, επανασυνδέεστε με ένα διαχρονικό σύστημα νοημοσύνης, την κύρια δόνηση και την εξέλιξή σας. Επιλέγετε ενεργά να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα όσα έχετε μάθει κατά τη διάρκεια της ζωής σας, σε αυτήν τη διάσταση και πέρα από αυτήν. Είναι μια συνεχής διαδικασία και θα συνεχίσει να εκτυλίσσεται καθώς αρχίζετε να κάνετε νέες επιλογές στο μονοπάτι της ζωής σας.

Η Προσωπική Επανασύνδεση πραγματοποιείται σε δύο ξεχωριστές συνεδρίες.

Η δεύτερη συνεδρία, πρέπει να ολοκληρωθεί εντός περίπου τριών ημερών μετά την πρώτη.Αξίζει να τονιστεί πως Η Προσωπική Επανασύνδεση πραγματοποιείται για μία και μοναδική φορά στη ζωή του ανθρώπου.

O διεθνής οργανισμός Reconnective Academy και η εκπαίδευση στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2023

Καθώς ο Έρικ Περλ ταξιδεύει πλέον πολύ σπάνια, το ρόλο των διεθνών εκπαιδεύσεων έχει αναλάβει το Reconnective Academy International, ένα επαγγελματικό ίδρυμα κατάρτισης που εκπαιδεύει εκατοντάδες επαγγελματίες κάθε χρόνο στο Reconnective Healing σε όλο τον κόσμο. Επικεφαλής είναι ο Ιταλός εκπαιδευτής Guglielmo Poli. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε τρία στάδια (Levels), το ένα πραγματοποιείται εξολοκλήρου διαδικτυακά και τα υπόλοιπα δύο σε δύο διαζώσης διήμερα.

Ο Guglielmo Poli και η συνεργάτιδά του Tamara Lagosha θα πραγματοποιήσουν για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια μια σειρά από σεμινάρια αλλά και ολόκληρη την εκπαίδευση στο Reconnective Healing. Στις 30 Ιανουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν εισαγωγική διάλεξη μέσω της πλατφόρμας ZOOM και στη συνέχεια το κοινό θα ενημερωθεί για όλες τις υπόλοιπες δράσεις.

Περισσότερες πληρφορίες θα βρείτε εδώ https://enallaktikiagenda.gr/event/the-reconnection-dorean-seminario-gnorimias/

Η Tamara Lagosha, η οποία βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για να προσφέρει ατομικές συνεδρίες θα βρεθεί στα γραφεία της Εναλλακτικής Δράσης για να απαντήσει σε πολλές περισσότερες ερωτήσεις των αναγνωστών μας. Μέχρι, τότε, εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση που θα θέλατε να της υποβάλουμε στείλτε μας e-mail στο info@enallaktikidrasi.com και οι απαντήσεις θα δημοσιευτούν σύντομα σε επόμενο άρθρο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η Θεωρία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων (IFS) και ο Εσωτερικός Κριτής: Κατανοήστε και Συμφιλιωθείτε με τον Εσωτερικό Σας Κριτή
Εμμηνόπαυση: Εναλλακτικοί τρόποι να νικήσετε το στρες χωρίς φάρμακα
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν ήπια γνωστική εξασθένιση: Τα κοινά συμπτώματα
Ανησυχείτε όταν βλέπετε τα παιδιά σας να παίζουν για πολλές ώρες ηλεκτρονικά παιχνίδια; Πότε κινδυνεύουν πραγματικά;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση