,

Ο Δήμος Τρικάλων παρέχει 8.613 κιτ ρομποτικής σε σχολεία της χώρας!

«Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο…»

Ο Δήμος Τρικάλων παρέχει 8.613 κιτ ρομποτικής σε σχολεία της χώρας!

Ο δήμος Τρικκαίων πρωτοπορεί ακόμα μια φορά, δεν είναι άλλωστε τυχαίο που και πάλι ξεχωρίζει με τις κινήσεις του ο «έξυπνος Δήμος». Αυτή την φορά εισάγει ψηφιακό πρόγραμμα για μαθητές όλης της χώρας μέσω της εκμάθησης ρομποτικής, μηχανικής και προγραμματισμού!

Το έργο με τον τίτλο «Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο…», η σύμβαση προβλέπει την παροχή σε 1821 σχολεία στην Ελλάδα το επόμενο τρίμηνο 8.613 κιτ ρομποτικής.

Advertisment

Η πρωτοβουλία που “ξεκινά για να φέρει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και εκπαίδευσης σε σχολεία όλων των Δήμων της χώρας”, όπως τόνιζει ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η πρόταση αυτή έγινε το 2020 κατά την επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής Ελλάδα 2021 κ. Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στα Τρίκαλα, το πρόγραμμα υποβλήθηκε για ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», η ΕΕΤΑΑ υλοποίησε τις σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες και η ανάδοχος εταιρεία Cosmote ξεκινά την προμήθεια και την διανομή των κιτ ρομποτικής.

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή χαρακτήρισε τη δράση “ώριμη” και “εξαιρετικά καινοτόμα”, τονίζοντας ότι “καλωσορίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, που δίνουν καινοτόμα και σύγχρονη κατεύθυνση στην εκπαίδευση”. Επεσήμανε ότι  είναι δράση συμπληρωματική προς το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο, “με το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης έχει εξασφαλίσει 30 εκατ. € για 177.000 κιτ ρομποτικής σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια”.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου ανέφερε: “Η Ελλάδα αλλάζει εποχή” με την πρωτοβουλία που “ξεκινά για να φέρει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και εκπαίδευσης σε σχολεία όλων των Δήμων της χώρας”.

Advertisment

Το έργο

– Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.821.000 €

– Εντάσσονται συνολικά 1821 σχολεία (1.050 από την Α΄θμια Εκπαίδευση, 771 από τη Β΄θμια και όλα τα Ειδικά Σχολεία). Τα κριτήρια θα αποτελέσουν αντικείμενο συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας.

– Κινητοποιούνται 50.000 περίπου μαθητές/τριες

– Συνεργάζονται 4.200 εκπαιδευτικοί

– Διεξάγεται 1 εθνικός και 13 περιφερειακοί διαγωνισμοί σε θέματα σχετικά με το έργο και την Επανάσταση

– Συμπράττουν, ο Δήμος Τρικκαίων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η ΕΕΤΑΑ και η e-trikala ΑΕ

Τα σχολεία

1. Το πρόγραμμα αφορά σε εκπαίδευση στη ρομποτική, τη μηχανική και τον προγραμματισμό, με χρήση ειδικά σχεδιασμένων εργαλείων (kit ρομποτικής).
2. Οι μαθητές/τριες εισάγονται στην έννοια της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου για να διευκολυνθεί η «ένταξή» τους σε έναν ψηφιακό κόσμο που αλλάζει ταχύτατα.
3. Το έργο αποτελείται από δύο υπο έργα:

Α. Προμήθεια Εκπαιδευτικών Κιτ (Εξοπλισμού) με δομικά στοιχεία τύπου Micro:Bit, το οποίο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

Β. Σχεδιασμός & Παραγωγή Εκπαιδευτικού Υλικού – Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών – Διοργάνωση Περιφερειακών & Εθνικού Διαγωνισμού Ρομποτικής – Δράσεις Επικοινωνίας – σε φάση σχεδιασμού

1. Σε κάθε σχολείο προτείνεται η ίδρυση 3-6 ομάδων που θα εργαστούν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών  τους
2. Προβλέπεται υποστήριξη και εκπαιδευτικά πακέτα για τους εκπαιδευτικούς και υλικό για μαθητές/τριες
3. Πραγματοποιούνται webinars για τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας για τα κιτ ρομποτικής.
4. Πραγματοποιούνται 13 περιφερειακοί διαγωνισμοί ρομποτικής και ένας εθνικός διαγωνισμός το διάστημα Μάρτιος – Μάιος του 2024.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση