Σπάνιος ασημένιος φασιανός εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη στην είσοδο μιας πολυκατοικίας!

Το σπάνιο πτηνό έκανε βόλτες στην είσοδο μίας πολυκατοικίας.

Σπάνιος ασημένιος φασιανός εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη στην είσοδο μιας πολυκατοικίας!

Η εθελοντική ομάδα Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων (Animal Rescue and Defense Squad) δέχθηκε μια πραγματικά περίεργη κλήση. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν κάποιος που τους ενημέρωνε ότι στην περιοχή της Καλαμαριάς της Θεσσαλονίκης στην είσοδο μίας πολυκατοικίας έκανε βόλτες ένα θηλυκό παγώνι.

Μόλις έφτασαν τα μέλη της ομάδας στον τόπο που τους είχαν αναφερθεί, διαπίστωσαν ότι ο επισκέπτης δεν ήταν παγώνι αλλά ένας αρσενικός φασιανός που το χρώμα του ασήμιζε από τα φώτα. Τι μπορεί να κάνει ένα ζώο της άγριας φύσης σε μία σχετικά άγνωστη περιοχή και μακριά από το φυσικό περιβάλλον του;

Advertisment

Την απορία έλυσε ο κος Στέλιος Γερονυμάκης, ο οποίος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της εθελοντικής προσέγγισαν με την κατάλληλη προσοχή το πτηνό. Όταν το πλησίασαν διαπίστωσαν ότι δεν είχε το ειδικό δαχτυλίδι που τοποθετείται σε εισαγόμενα εξωτικά είδη του ζωικού βασιλείου και συμπέρανε ότι το συγκεκριμένο ήταν δραπέτης από κάποιο εκτροφείο το οποίο είναι και ο τόπος γέννησης του στην Ελλάδα.

Τώρα ο φασιανός απολαμβάνει την άριστη φιλοξενία στον Ζωολογικό Κήπου του Δήμου της Θεσσαλονίκης.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ζόρκος: Η εξωτική παραλία της Άνδρου με την άγρια ομορφιά (βίντεο)
The Tavros Project: Η πρώτη πολυκατοικία στην Ελλάδα με μηδενικούς λογαριασμούς ρεύματος
Μια σκάλα για τολμηρούς στη Νορβηγία | Η εντυπωσιακή θέα των φιορδ που κόβει την ανάσα (βίντεο)
Η συγκλονιστική στιγμή που φάλαινα ζητάει βοήθεια από δύτες | Μεγάλη μάζα σκουπιδιών είχε κολλήσει στο στόμα της (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση