,

Συνταγή ροφήματος | Ξεκλειδώστε τη δύναμη της φυσικής αποτοξίνωσης

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα φυσικά συστατικά είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα βοηθήματα της φυσικής διαδικασίας αποτοξίνωσης του σώματος.

Συνταγή ροφήματος | Ξεκλειδώστε τη δύναμη της φυσικής αποτοξίνωσης

Πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε διάφορα ροφήματα αποτοξίνωσης ώστε να βοηθήσουν στην διαδικασία της. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα φυσικά συστατικά είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα βοηθήματα της φυσικής διαδικασίας αποτοξίνωσης του σώματος. Αυτό το άρθρο αναφέρεται σε μια απολαυστική συνταγή ροφήματος με 6 φυσικά συστατικά που θα σας βοηθήσουν να επιταχύνετε την διαδικασία της φυσικής αποτοξίνωσης.

Τι ακριβώς σημαίνει αποτοξίνωση;

Η αποτοξίνωση είναι μια σημαντική διαδικασία κατά την οποία ο οργανισμός μας αποβάλει τις τοξίνες. Είναι μια διαδικασία απομάκρυνσης των τοξινών, τόσο από εσωτερικά όργανα όπως το συκώτι και τα νεφρά, αλλά και όσες εισέρχονται στον οργανισμό από το περιβάλλον. Αυτές οι τοξίνες μπορεί να προέρχονται από ατμοσφαιρική ρύπανση, χημικά υποπροϊόντα, φυτοφάρμακα, φάρμακα ή ακόμα και επεξεργασμένα τρόφιμα.

Advertisment

Ο οργανισμός μας έχει την ικανότητα να αποτοξινώνεται, αλλά είναι σημαντικό να τον βοηθήσουμε σε αυτό με μια υγιεινή διατροφή και τρόπο ζωής. Τα ροφήματα αποτοξίνωσης μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στο σώμα σας μια φυσική ώθηση που θα το βοηθήσει να αποβάλει τις τοξίνες.

Σύμφωνα με έρευνα σε 2.000 ενήλικες που διεξήχθη από το OnePoll, το 38% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είχε χρησιμοποιήσει κάποιου είδους μέσο αποτοξίνωσης για να τους βοηθήσει να «καθαρίσουν» τον οργανισμό τους. Το 72% αυτών των ανθρώπων ανέφερε ότι έχει παρατηρήσει βελτίωση στη γενική τους υγεία και το 81% είπε ότι διαπίστωσε βελτίωση στα επίπεδα ενέργειάς τους.

Μια άλλη έρευνα από το περιοδικό Health Psychology διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που είχαν χρησιμοποιήσει ροφήματα αποτοξίνωσης ανέφεραν ότι αισθάνονταν καλύτερα συνολικά, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι άνθρωποι ένιωθαν πιο δημιουργικοί με πολύ καλύτερο βαθμό συγκέντρωσης ακολουθώντας διατροφή αποτοξίνωσης.

Advertisment

Συνταγή Detox Drink με 6 Καθαριστικά Συστατικά

Συστατικά:

1 λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

1 αγγούρι

Μια χούφτα φύλλα μέντας

Χυμός από 1 λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

1 φλιτζάνι γάλα καρύδας

Οδηγίες:

1. Ξεφλουδίστε το λεμόνι και το λάιμ και προσθέστε το στο μπλέντερ.

2. Καθαρίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο μπλέντερ.

3. Προσθέστε το μηλόξυδο, το τριμμένο τζίντζερ, τη σκόνη κουρκουμά, το πιπέρι καγιέν και τα φύλλα μέντας στο μπλέντερ.

4. Προσθέστε το γάλα καρύδας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

5. Σερβίρετε πάνω από πάγο.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι χυμοί αποτοξίνωσης είναι ευεργετικοί στην γενική υγεία. Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, να υποστηρίξουν τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του σώματος και να προωθήσουν την υγιή πέψη. Οι χυμοί αποτοξίνωσης είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του οργανισμού από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών.

Ποια τα οφέλη για την υγεία

Λεμόνι: Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ασταθή μόρια που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα κύτταρα και η βιταμίνη C βοηθά στην εξουδετέρωση τους και στην πρόληψη της βλάβης.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του οξειδωτικού στρες στο σώμα, το οποίο συμβάλλει στην δημιουργία χρόνιων παθήσεων όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης (Mayo Clinic, 2021). Τα λεμόνια είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες συμβάλλουν στην προώθηση της υγιούς πέψης και στη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος (NHS, 2021).

Μηλόξυδο: Το μηλόξυδο είναι ένα προϊόν ζύμωσης που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε οξικό οξύ. Το οξικό οξύ βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων pH του σώματος. Μια μελέτη που διεξήχθη από τους Mukherjee και Naidu (2008) διαπίστωσε ότι το μηλόξυδο θα μπορούσε να μειώσει τη φλεγμονή στο σώμα και να συμβάλει στην προστασία του σώματος από την οξειδωτικές συνέπειες. Το μηλόξυδο είναι επίσης μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

Τζίντζερ: Το τζίντζερ είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό και μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των φλεγμονών στο σώμα. Μια μελέτη που διεξήχθη από τους Poon και Lau (2011) διαπίστωσε ότι η κατανάλωση εκχυλίσματος τζίντζερ θα μπορούσε να μειώσει την φλεγμονώδη δράση στο σώμα και να προστατεύσει από καρδιαγγειακές παθήσεις. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, του μαγνησίου και του καλίου (NHS, 2021).

Αγγούρι: Τα αγγούρια είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμινών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Α, της βιταμίνης C και της βιταμίνης Κ. Μια μελέτη που διεξήχθη από τον Jurenka (2009) διαπίστωσε ότι τα αγγούρια είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα. Αποτελούν επίσης καλή πηγή πυριτίου, το οποίο βοηθά στην ενίσχυση των συνδετικών ιστών του σώματος και προάγει υγιές δέρμα (NHS, 2021).

Μέντα: Η μέντα είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα. Μια μελέτη που διεξήχθη από τον Jurenka (2009) διαπίστωσε ότι η μέντα είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση των φλεγμονών. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Α, της βιταμίνης C και του ψευδαργύρου (NHS, 2021).

Lime: Τα λάιμ είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία βοηθά στην προστασία του οργανισμού από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών. Μια μελέτη που διεξήχθη από την Mayo Clinic (2021) διαπίστωσε ότι η βιταμίνη C  μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του οξειδωτικού στρες στο σώμα και στην προστασία από χρόνιες ασθένειες όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης. Τα λάιμ είναι επίσης μια καλή πηγή διαιτητικών ινών, οι οποίες συμβάλουν στην καλύτερη πέψη (NHS, 2021).

Κουρκουμάς: Ο κουρκουμάς είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό και μελέτες έχουν αναφέρει ότι αντιφλεγμονώδη δράση και προστασία από χρόνιες ασθένειες όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης (Qin, 2018). Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του μαγγανίου, του σιδήρου και του καλίου (NHS, 2021).

Πιπέρι καγιέν: Το πιπέρι καγιέν είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες και μπορεί να συμβάλει στη μείωση της ανάπτυξης φλεγμονών στον οργανισμό (Srivastava, 2013). Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Α, της βιταμίνης C και της βιταμίνης Β6 (NHS, 2021).

Εκχύλισμα καρύδας: Το γάλα καρύδας είναι μια εξαιρετική πηγή ηλεκτρολυτών και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την ενυδάτωση του οργανισμού και την προώθηση της υγιούς πέψης (NHS, 2021). Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου, του ασβεστίου και του καλίου (NHS, 2021).

Η αποτοξίνωση είναι μια απαραίτητη για καλύτερη υγεία και η σωστή διατροφή μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού.

Η προτεινόμενη συνταγή χυμού αποτοξίνωσης περιλαμβάνει έξι φυσικά συστατικά που θα σας βοηθήσουν να ενδυναμώσετε περαιτέρω την φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού σας.

Το λεμόνι, το μηλόξυδο, το τζίντζερ, το αγγούρι, η μέντα και το λάιμ θα βοηθήσουν στη μείωση των φλεγμονών στο σώμα, θα ενισχύσουν τη φυσική αποτοξίνωση του σώματος και θα βοηθήσουν σε μια καλύτερη πέψη. Δοκιμάστε λοιπόν αυτή τη συνταγή αποτοξίνωσης και δώστε έξτρα φυσική δύναμη στον οργανισμό σας!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Το απόλυτο smoothie για αποτοξίνωση του οργανισμού
Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση