,

Reflect: Η πρώτη “plus size” ηρωίδα σε ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων της Disney (βίντεο)

Ένα animation που επαινεί την εξερεύνηση της θετικότητας του σώματος και την υπέρβαση της αμφιβολίας για τον εαυτό.

Η Disney έκανε τον Οκτώβριο του 2022 το ντεμπούτο της για την πρώτη “plus size” γυναίκα πρωταγωνίστρια σε ένα animation που επαινεί την εξερεύνηση της θετικότητας του σώματος και την υπέρβαση της αμφιβολίας για τον εαυτό.

Το animation, Reflect, αφηγείται την ιστορία της Bianca, μιας νεαρής χορεύτριας μπαλέτου που «μάχεται με τον δικό της προβληματισμό, ξεπερνώντας την αμφιβολία και τον φόβο διοχετεύοντας την εσωτερική της δύναμη, χάρη και δύναμή».

Advertisment

Η ταινία αποτελεί μέρος της σειράς πειραματικών ταινιών Short Circuit στο Disney+

Η καλλιτέχνης και σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων της Disney, Χίλαρι Μπράντφιλντ, η οποία εργάστηκε επίσης στα Encanto και Frozen II , είπε ότι ελπίζει ότι οι θεατές θα μπορούσαν να «αισθανθούν πιο θετικά για τον εαυτό τους και το πώς φαίνονται» αφού παρακολουθήσουν τη μικρού μήκους.

«Μερικές φορές πηγαίνεις στο σκοτεινό μέρος για να φτάσεις στο καλό μέρος. Και αυτό κάνει το καλό μέρος πολύ πιο όμορφο», είπε σε συνέντευξή της πριν την κυκλοφορία της ταινίας.

Advertisment

Στη μακρά ιστορία της Disney, είναι η πρώτη φορά που η ηρωίδα ενσαρκώνεται από plus size χαρακτήρα. Συνήθως, οι χαρακτήρες αυτοί εμφανίζονται στον ρόλο του κακού ή σε δευτερεύοντες ρόλους.

Η Disney προσπάθησε πιο πρόσφατα να αναδιαμορφώσει τη δημόσια εικόνα της, κυκλοφορώντας περισσότερο περιεχόμενο με διαφορετικούς χαρακτήρες και αντιμετωπίζοντας τον ιστορικό ρατσισμό και τον σεξισμό της.

Το 2020, η εταιρεία παρουσίασε την πρωτοβουλία Stories Matter, δεσμευόμενη να είναι πιο περιεκτική και συμβουλευτική και αναγνωρίζοντας την ευθύνη της Disney να «υποστηρίζει συνειδητά, σκόπιμα και αδυσώπητα το φάσμα των φωνών και των προοπτικών στον κόσμο μας».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση