UNESCO: Η Ακρόπολη αποτελεί πρότυπο συντήρησης κληρονομιάς σε παγκόσμιο επίπεδο

Ως «εξαιρετική» και «πολύ καλά προστατευμένη» περιγράφεται η κατάσταση της Ακρόπολης.

UNESCO: Η Ακρόπολη αποτελεί πρότυπο συντήρησης κληρονομιάς σε παγκόσμιο επίπεδο

«Πρότυπο συντήρησης κληρονομιάς σε παγκόσμιο επίπεδο» χαρακτήρισε η UNESCO την Ακρόπολη σε έκθεσή της, έπειτα από αυτοψία που πραγματοποίησαν επιστήμονες στα μνημεία του Ιερού Βράχου.

Ως «εξαιρετική» και «πολύ καλά προστατευμένη» περιγράφεται η κατάσταση της Ακρόπολης στην 70σέλιδη έκθεση του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών.

Advertisment

Η πολυσυζητημένη αποκατάσταση και διαπλάτυνση των διαδρομών της Ακρόπολης δεν είχε αρνητικό αντίκτυπο στο μνημείο, ο ανελκυστήρας πλαγιάς ήταν αναγκαίος, ενώ ο νέος φωτισμός καθιστά το μνημείο πιο «ευανάγνωστο» τη νύχτα.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση που κράτησε σχετικά με τους διαδρόμους για άτομα με αναπηρία στον Ιερό Βράχο εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από την Κέρκυρα μετά την έκθεση της UNESCO.

«Αναρωτιέμαι που πήγαν σήμερα όλοι οι ευαίσθητοι που μιλούσαν για το τσιμέντωμα της Ακρόπολης, οι οποίοι διαδήλωναν εξοργισμένοι κατά της υπουργού Πολιτισμού;

Advertisment

Αναρωτιέμαι αν θα ζητήσουν συγγνώμη στη Μενδώνη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε «για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται έμπρακτα η τοξικότητα των fake news και το αδίστακτο του χαρακτήρα κάποιων που δεν θα διστάσουν να δυσφημίσουν τη χώρα για να αποκομίσουν αναρωτιέμαι τι; Κάποια βραχυπρόθεσμα πολιτικά οφέλη;».

Οι εμπειρογνώμονες της UNESCO εντυπωσιάστηκαν για την εξαιρετικά υψηλής ποιότητας εργασία, καταλήγοντας ότι πολλές από αυτές τις πρακτικές θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρότυπα για προσπάθειες συντήρησης κληρονομιάς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με πληροφορίες από www.cnn.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα: Με περίπατο βιβλίου και 50+2 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση