Τζια: Σοκ προκαλούν οι εικόνες κακοποίησης αλόγου. Κρεμόταν σε πλαγιά με δεμένα τα πόδια του

Αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα ήρθαν κάτοικοι και τουρίστες στην Τζιά το Σάββατο.

Τζια: Σοκ προκαλούν οι εικόνες κακοποίησης αλόγου. Κρεμόταν σε πλαγιά με δεμένα τα πόδια του

Αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα ήρθαν κάτοικοι και τουρίστες στην Τζιά το Σάββατο (29/04), καθώς είδαν ένα άλογο παστουρωμένο να κρέμεται εξαντλημένο σε μια πλαγιά.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών “Ιππόθεσις”, ο οποίος προχώρησε σε καταγγελία, τα πόδια του αλόγου ήταν δεμένα μεταξύ τους και εκείνο δεμένο σε μια ελιά, σφαδάζοντας από τον πόνο και ψάχνοντας απεγνωσμένα νερό και φαγητό.

Advertisment

Οι περαστικοί προσπάθησαν να το σώσουν και τότε, σύμφωνα με το Σωματείο, “ήρθε η κάτοχος θυμωμένη με όσους ασχολήθηκαν, έκοψε τα σκοινιά από την μία πλευρά και άρχισε να το κλωτσάει για να σηκωθεί”.

Ο Σύλλογος ανέφερε πως κατέθεσε καταγγελία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ζητώντας την οριστική αφαίρεση του ζώου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το αστυνομικό Τμήμα Κέας προχώρησε σε μια σύλληψη το βράδυ της Κυριακής (30/04), μια μέρα μετά που έγινε γνωστό το περιστατικό. Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της Ελληνικής Αστυνομίας «ο 34χρονος συνελήφθη στις 20:00, ώρα, μετά από καταγγελία, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο Α.Τ Κέας, περί ώρα 16:11 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών «ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ» με τη μέθοδο της περίδεσης των ποδιών στην περιοχή Πλαγιά, με συνημμένες φωτογραφίες».

Advertisment

Η ανάρτηση του “Ιππόθεσις” και οι φωτογραφίες του αλόγου:

“Άλογο παστουρωμένο κρεμάστηκε εξαντλημένο από μια πλαγιά στην Τζιά

Το Σάββατο 29 Απριλίου πολλοί διερχόμενοι οδηγοί, οι περισσότεροι τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα του πολιτισμού για διακοπές, νόμιζαν πως τρελάθηκαν.

Σε επαρχιακό δρόμο του νησιού Κέα ή Τζια είδαν να κρέμεται ένα άλογο από μια πλαγιά. Νόμιζαν οι καημένοι πως έγινε ατύχημα.

Που να φανταστούν πως το κακόμοιρο το ζώο του οποίου τα πόδια ήταν δεμένα μεταξύ τους και εκείνο δεμένο σε μια ελιά δίπλα σε μια πλαγιά, ψάχνοντας νερό και εξαντλημένο λύγισε και κρεμάστηκε στην πλαγιά.

Από θαύμα δεν έσπασε κάτι ή τουλάχιστον αυτό νομίζουμε γιατί είναι σίγουρο πως θα πέθαινε εκεί, κρεμασμένο.

Κανένας μας δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο, την απόγνωση και το στρεσάρισμα του όταν κρεμόταν εξαντλημένο για ώρες δεμένο και παστουρωμένο χωρίς καμία πρόσβαση σε νερό και φαγητό.

Δυστυχώς είναι παγκόσμια γνωστό πως τα ιπποειδή στην Ελλάδα ζουν στον Μεσαίωνα ως ζώα ενός κατώτερου Θεού, ενώ πολύ πρόσφατα τοπικοί φορείς απαίτησαν την παρανομία του δεσίματος των ποδιών μεταξύ τους, δηλαδή την συνέχιση της παστούρας ως μέσο διατήρησης της κτηνοτροφικής παραγωγής!!!

Οι τουρίστες άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, ήρθε η κάτοχος θυμωμένη με όσους ασχολήθηκαν, έκοψε τα σχοινιά από την μια πλευρά και άρχισε να το κλωτσάει για να σηκωθεί.

Το σωματείο μας κατέθεσε καταγγελία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ζητώντας την οριστική αφαίρεση του ζώου.

Αν δεν προέρχεται από τζαμπάση ο οποίος δεκάρα δεν δίνει, όποιος ιδιώτης το πούλησε στο νησί και το αναγνωρίζει ας μιλήσει γιατί θα μας βοηθήσει να το βοηθήσουμε.

Ιπποειδή, ζώα ενός κατώτερου Θεού και στην Τζιά του 2023”.

Τζια: Σοκ προκαλούν οι εικόνες κακοποίησης αλόγου. Κρεμόταν σε πλαγιά με δεμένα τα πόδια του

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η "Θεωρία του κουταλιού" | Μια απλή προσέγγιση που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε την ψυχική υγεία
Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Σαμ Άλτμαν: Ο «μίστερ ChatGPT» πειραματίζεται στον… επαναπρογραμματισμό του ανθρώπινου σώματος!
Τι σημαίνουν τα γράμματα και οι αριθμοί στις πινακίδες των οχημάτων;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση