Θεσσαλία: Γυναικείες φιγούρες σε φανάρια και πινακίδες – «Σηματοδοτούμε την ισότητα» (βίντεο)

Γυναικείες φιγούρες έχουν τοποθετηθεί σε φωτεινούς σηματοδότες και πινακίδες σήμανσης στη Θεσσαλία.

Θεσσαλία: Γυναικείες φιγούρες σε φανάρια και πινακίδες – «Σηματοδοτούμε την ισότητα»

Γυναικείες φιγούρες έχουν τοποθετηθεί σε φωτεινούς σηματοδότες και πινακίδες σήμανσης στη Θεσσαλία, με την περιφέρεια να προωθεί την «ισότητα των φύλων και την εξάλειψη της έμφυλης βίας». Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Θεσσαλίας, Λία Ρογγανάκη, παρουσίασε τη νέα πρωτοβουλία με την ονομασία «Σηματοδοτούμε την ισότητα» σημειώνοντας πως η περιφέρεια είναι η πρώτη που προχωρά σε τέτοια επιλογή.

Στους δρόμους έχουν μπει 8 φανάρια με γυναικείες φιγούρες, με τη κα Ρογγανάκη να τονίζει πως είναι «καιρός να βάλουμε νέους σπόρους (σ.σ. στα παιδιά) και να τους ποτίσουμε και ίσως καταφέρουμε η νέα γενιά να θεωρεί αυτονόητη τη σημερινή πρωτοποριακή συμβολική δράση».

Advertisment

«Αλλάζοντας τους σηματοδότες και τοποθετώντας τη γυναικεία φιγούρα θέλουμε συμβολικά να αναδείξουμε και να μειώσουμε την προκατάληψη-στερεότυπο, μέσω της αλλαγής μιας εικόνας που βλέπουμε κάθε μέρα. Παράλληλα δείχνουμε συμβολικά ότι οι γυναίκες δεν αποκλείονται από το δημόσιο χώρο» εξήγησε η ίδια και επεσήμανε πως σκοπός είναι «η αλλαγή της κουλτούρας σχετικά με τις αντιλήψεις και τις συμπεριφορές προς το άλλο φύλο και μηδενική ανοχή σε σεξιστικές εκφράσεις ή εικόνες».

Η κα Ρογγανάκη επεσήμανε πως για να «περιοριστεί το τραγικό φαινόμενο της έμφυλης βίας, δεν αρκεί η αυστηροποίηση των ποινών. Είναι απαραίτητο να γίνουν ουσιαστικές μεταβολές, είναι θέμα παιδείας και ενσυναίσθησης. Η εκπαίδευση κοριτσιών και αγοριών, από τις μικρές ηλικίες, είναι η καταλληλότερη και πιο αποτελεσματική μακροπρόθεσμα πρόληψη. Όταν όλοι αντιμετωπίσουμε την Ισότητα των φύλων ως αναγκαιότητα για την πρόοδο μας, τότε θα εργαστούμε πραγματικά για να το πετύχουμε».

Τα σημεία που «σηματοδοτούν την ισότητα» είναι τα εξής:

  • Στην Π.Ε. Λάρισας: στο δρόμο Λάρισας – Γιάννουλης στο ύψος των Εργατικών Κατοικιών, στην οδό Καρδίτσης στο ύψος των Φυλακών, στη λεωφόρο Καραμανλή στο ύψος του Εμπορικού Κέντρου
  • Στην Π.Ε. Μαγνησίας: στα Πλατανίδια
  • Στην Π.Ε. Τρικάλων: στο Μεγαλοχώρι
  • Στην Π.Ε. Καρδίτσας: στον Πρόδρομο, στον Σταυρό και στις Εργατικές Κατοικίες Καρδίτσας

Advertisment

Με πληροφορίες από in.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση