Συγκλονίζει η εικόνα με τους πυροσβέστες στο Λουτράκι που ξαποσταίνουν στο πεζοδρόμιο

Μάχη σε πολλά και ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα δίνει από χθες το μεσημέρι το ανθρώπινο δυναμικό της Πυροσβεστικής.

Συγκλονίζει η εικόνα με τους πυροσβέστες στο Λουτράκι που ξαποσταίνουν στο πεζοδρόμιο

Μάχη σε πολλά και ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα δίνει από χθες το μεσημέρι το ανθρώπινο δυναμικό της Πυροσβεστικής, οι οποίοι επιχειρούν κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω των ακραίων θερμοκρασιών που δημιουργεί η πύρινη λαίλαπα.

Οι πυροσβέστες επιχειρούν ακατάπαυστα, ενώ η «μάχη» με τις φλόγες συνεχίστηκε από πεζοπόρα τμήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς τα εναέρια μέσα λόγω της νύχτας επιχείρησαν ξανά με το πρώτο φως σήμερα το πρωί.

Advertisment

Η συγκλονιστική εικόνα από τη φωτιά στο Λουτράκι

Συγκλονίζει η εικόνα με τους πυροσβέστες στο Λουτράκι που ξαποσταίνουν στο πεζοδρόμιο
Η συγκλονιστική εικόνα με τους εξουθενωμένους πυροσβέστες / Φωτογραφία: INTIMENEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΩΜΑΣ

Ο φακός του Γιάννη Ψωμά, από το πρακτορείο φωτογραφιών Intimenews, «έπιασε» μια συγκλονιστική στιγμή που αποτυπώνει την κούραση και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν τις τελευταίες ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας προκειμένου να κατασβήσουν τα ενεργά μέτωπα.

Δύο πυροσβέστες ντυμένοι με τις ειδικές στολές τους, φορώντας κράνη, κάθονται σε πεζοδρόμιο, έξω από μια κατοικία προκειμένου να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά πριν ριχθούν ξανά στη μάχη. Από τη στάση του σώματός τους γίνεται εύκολα αντιληπτή η εξουθένωσή τους. Μια εικόνα γροθιά στο στομάχι…

Advertisment

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση για τη φωτιά στο Λουτράκι, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας. Από νωρίς σήμερα το πρωί πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ αναμένεται να επιχειρήσουν άμεσα άλλα τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 120 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, έδωσαν όλη τη νύχτα μάχη με τις φλόγες και συνεχίζουν να επιχειρούν, ώστε μαζί με τα εναέρια μέσα να περιορίσουν τις διάσπαρτες εστίες, να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις και να προστατεύσουν κατοικημένες περιοχές.

Με πληροφορίες από www.iefimerida.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πόνος μπορεί να γίνει προορισμός, καθώς σε οδηγεί να καταλάβεις "Οι Ιθάκες τι σημαίνουν"
Ιταλία: Η συγκλονιστική στιγμή με την αγκαλιά τριών φίλων πριν παρασυρθούν από χείμαρρο (βίντεο)
Η ζωή δεν είναι πρόβλημα που καλείται κάποιος να λύσει. Η ζωή είναι ένα μυστήριο που το βιώνει ο καθένας μοναχικά
Όσα δε θα σου πουν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση