«Οι δύο πιο σημαντικές μέρες της ζωής σου είναι η μέρα που γεννιέσαι και η μέρα που ανακαλύπτεις το γιατί» | Μαρκ Τουέιν

Το μόνο που σου χαρίζεται είναι η ζωή, κι από κει και πέρα είναι στα δικά σου χέρια να την αξιοποιήσεις όπως θέλεις.

«Οι δύο πιο σημαντικές μέρες της ζωής σου είναι η μέρα που γεννιέσαι και η μέρα που ανακαλύπτεις το γιατί» | Μαρκ Τουέιν

“Οι δύο πιο σημαντικές μέρες της ζωής σου είναι η μέρα που γεννιέσαι και η μέρα που ανακαλύπτεις το γιατί”

| Μαρκ Τουέιν

Advertisment

Το μόνο που σου χαρίζεται είναι η ζωή, κι από κει και πέρα είναι στα δικά σου χέρια να την αξιοποιήσεις όπως θέλεις.

Λένε πως ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος από τα πιο σκληρά υλικά για να μην λυγίζει στις δυσκολίες της ζωής. Πράγματι έτσι είναι! Υπάρχει μια φλόγα που φωλιάζει στον πυρήνα της ψυχής μας από την στιγμή της γέννησής μας, και που θα ζεσταίνει πάντα την καρδιά μας όταν το χρειαζόμαστε. Η μέρα που ανακαλύπτουμε πως αυτή η φλόγα δεν σβήνει ποτέ γιατί συνδέεται με το ίδιο το δώρο της ζωής, όσο κι αν κάποιες φορές την νιώθουμε να τρεμοπαίζει, είναι η μέρα που γεννιόμαστε ξανά σ’ αυτόν τον κόσμο.

Το γιατί ερχόμαστε εδώ είναι μια απάντηση που ψάχνουμε σε όλη την πορεία του ταξιδιού της ζωής μας. Το κυνηγάμε συχνά πίσω από επιτυχίες και επιτεύγματα, ενώ στην ουσία δεν είναι ανάγκη να είναι σύνθετο και πολύπλοκο. Να κατανοείς, να αφουγκράζεσαι, να εξελίσσεις και να δημιουργείς κάθε μέρα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, να την δωρίζεις απλόχερα μέσα από τις πράξεις σου, να αφήνεις την λάμψη σου σαν προίκα στα όποια σκοτάδια αυτού του κόσμου ίσως να είναι ήδη ένα ισχυρό κίνητρο για να υπάρχεις εδώ!

Advertisment

Να σε πηγαίνεις βόλτες μακρινές, να συζητάς μαζί σου, να σε παίρνεις αγκαλιά τα βράδια όταν φοβάσαι και το επόμενο πρωί να ανοίγεις με χαμόγελο τα παράθυρα να μπαίνει φως και με αισιοδοξία να σου λες ¨Μην τα παρατάς! Προσπάθησέ το πάλι από την αρχή!” Να καλλιεργήσεις δηλαδή την αγάπη για τον εαυτό σου σ’ ένα τόσο βαθύ επίπεδο που να θέλεις να την μοιράζεσαι απλόχερα, αληθινά, και πηγαία και με τον κόσμο γύρω σου ομορφαίνοντας όπου μπορείς την όποια ασχήμια του. Αυτός είναι ένας σπουδαίος λόγος ύπαρξης που συχνά δεν λαμβάνουμε καν υπόψιν μας.

Αν έρθει κάποτε μια στιγμή, απ’ αυτές που όλοι μας έχουμε περάσει, οπου όλα θα μοιάζουν να καταστρέφονται να είσαι εκεί ψύχραιμος παρέα με αυτήν τη φλόγα που κουβαλάς στην καρδιά και με σταθερή φωνή να σου ψιθυρίζεις πως “και αυτό θα περάσει”. Όλα φτιάχνουν κι όλα περνούν, ακόμα κι εκείνα που στην αρχή δεν φανταζόσουν ότι θα άντεχες να αντιμετωπίσεις. Το μόνο που δεν μπορεί κανείς να αναπληρώσει αν χαθεί είναι η πολύτιμη αξία που έχει η ζωή, κι εκεί ακριβώς είναι που συνειδητοποιούμε πως τίποτε άλλο δεν συγκρίνεται με αυτό το δώρο που έχουμε στα χέρια μας!

Να θυμάσαι πως η ζωή παίρνει την αξία που εμείς της δίνουμε, μέσα από τις πράξεις μας, τις επιλογές μας κι απ’ όλα όσα διεκδικούμε απο εκείνη. Το μόνο που σου χαρίζεται όταν γεννιέσαι είναι η ζωή κι από κει και πέρα είναι στα δικά σου χέρια να την δημιουργήσεις όπως εσύ θέλεις, να ανακαλύψεις το δικό σου γιατί και να γεννιέσαι κάθε μέρα ξανά από την αρχή μέσα από αυτό!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αλεξιθυμία | Πώς είναι να ζεις όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα συναισθήματά σου;
Αφαντασία και υπερφαντασία: Δύο παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν έως και το 9% του πληθυσμού
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση