«A Million Miles Away»: Η ιστορία ενός αστροναύτη που τον απέρριψε 11 φορές η NASA

Ο Jose Hernandez έγινε ο πρώτος πρώην μετανάστης εργάτης που πήγε στο διάστημα ως αστροναύτης της NASA.

«A Million Miles Away»: Η ιστορία ενός αστροναύτη που τον απέρριψε 11 φορές η NASA

Ο Χοσέ Ερνάντες, που δούλευε στα χωράφια, έγινε αστροναύτης και πήγε στο διάστημα παρόλο που του είπαν πολλές φορές «όχι». Η ιστορία του είναι πλέον ταινία στο Amazon Prime και αρέσει πολύ στον κόσμο. Υπάρχει μια ταινία που ονομάζεται “A Million Miles Away” που βγήκε στις 15 Σεπτεμβρίου. Στην ταινία, ένας τύπος που ονομάζεται Michael Peña υποδύεται έναν χαρακτήρα που ονομάζεται Hernández. Ο Hernández έκανε κάτι πολύ σημαντικό και στην πραγματική ζωή. Πήγε στο διάστημα με ένα ειδικό διαστημόπλοιο που ονομάζεται Space Shuttle Discovery το 2009.

Ήταν ένας από τους πρώτους Λατίνους αστροναύτες που πήγαν στο διάστημα. Στην ταινία, ο Hernández λέει ότι οι μετανάστες, όπως αυτός που ήταν αγρότης, είναι οι καλύτεροι άνθρωποι για να εξερευνήσουν νέα μέρη που κανείς δεν έχει ξαναπάει. Η οικογένεια του Hernández έπρεπε να μετακινείται πολύ επειδή δούλευε σε αγροκτήματα. Θα ακολουθούσαν τα λαχανικά καθώς μεγάλωναν, από την Καλιφόρνια μέχρι το Μεξικό. Οι γονείς του Hernández ήταν από το Μεξικό, αλλά γεννήθηκε στην Καλιφόρνια. Ενώ άλλα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα για τις καλοκαιρινές διακοπές, ο Ερνάντεζ δεν του άρεσε γιατί σήμαινε ότι έπρεπε να εργάζεται κάθε μέρα στα χωράφια. Η ταινία δείχνει πώς ο Ερνάντεζ δεν τα παράτησε ποτέ, παρόλο που η διαστημική υπηρεσία του είπε “όχι” 11 φορές πριν πει τελικά “ναι” το 2004. Δείχνει επίσης πόσο σημαντική ήταν η οικογένειά του που τον βοήθησε και πίστευε σε αυτόν.

Advertisment

Το «A Million Miles Away» αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που μεγάλωσε στα χωράφια, αλλά κρατούσε τα μάτια του στα αστέρια.
Το «A Million Miles Away» αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που μεγάλωσε στα χωράφια, αλλά κρατούσε τα μάτια του στα αστέρια.

Υπήρχε ένα μέρος της ιστορίας που ήταν πραγματικά σημαντικό και η NASA είχε κάτι να πει γι ‘αυτό. Σε μια συνέντευξη του 2009, ένας άντρας ονόματι Salvador Hernández μίλησε για το τι θα έλεγε στα παιδιά του αφού τελειώσουν τη σκληρή δουλειά. Τα έβαζε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και θα τα σκέπαζε η σκόνη. Τους έλεγε ότι έπρεπε να πάρουν το σχολείο στα σοβαρά, γιατί αν δεν το έκαναν, θα έπρεπε να συνεχίσουν να εργάζονται στα χωράφια όλη την ώρα.

Αυτή είναι μια σκηνή που προβάλλεται στην ταινία, με έναν ηθοποιό να λέει σχεδόν ακριβώς τα ίδια λόγια. Υπήρχε ένα άτομο που ήθελε να γίνει αστροναύτης και να εργαστεί για τη NASA. Αλλά η NASA του είπε όχι 11 φορές πριν πει τελικά ναι. Και τώρα, έκαναν μια ταινία για τη ζωή του. Το A Million Miles Away αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που μεγάλωσε στα χωράφια αλλά έβαλε τα μάτια του στα αστέρια.

Τα πράγματα που είπε έκαναν και τη NASA να θέλει να πει κάτι. Είπαν σε όλους ότι οι απόψεις του ήταν απλώς δικές του και δεν αντιπροσώπευαν τη NASA. Είπαν επίσης ότι είχε το δικαίωμα να πει αυτό που σκέφτεται. Αλλά και μετά από τόσο καιρό, συνέχιζε να λέει το ίδιο. Ο Hernández μίλησε πρόσφατα στο CNNi για το πώς ένιωθε όταν γυρίστηκε μια ταινία για τη ζωή του. Προσπάθησε μάλιστα να βοηθήσει με μια σκηνή σχετικά με τη μετάβαση στο διάστημα. Αλλά η συμμετοχή του στην ταινία ήταν κάτι περισσότερο από αυτή τη σκηνή.

Advertisment

Όταν δεν είναι απασχολημένος με την προώθηση της ταινίας, εργάζεται ως σύμβουλος στην αεροδιαστημική μηχανική ή μοιράζεται την ιστορία του ως αστροναύτης. Μερικές φορές, επιστρέφει στη δουλειά στα χωράφια με τον μπαμπά του. «Είμαι ακόμα το ίδιο άτομο. Η οικογένεια σε κρατά γερά προσγειωμένη», είπε. «Συνεχίζω να είμαι πατέρας και σύζυγος και βγάζω τα σκουπίδια κάθε Πέμπτη. «Πρέπει να κάνω τα καθήκοντά μου στο σπίτι», είπε μεταξύ άλλων ο Ερνάντες.

«Είμαι ακόμα το ίδιο άτομο. Η οικογένεια κρατά τα πόδια σου γερά στο έδαφος», είπε. «Συνεχίζω να είμαι πατέρας και σύζυγος και βγάζω τα σκουπίδια κάθε Πέμπτη. Έχω τις δουλειές μου στο σπίτι που πρέπει να ολοκληρώσω», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Hernández.

Με πληροφορίες από in.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το Πάσχα ως ένα εξελικτικό πέρασμα σε αλλαγές με διεύρυνση αγάπης
Η θλιβερή ιστορία της βρεφοδόχου που υπήρχε στο κέντρο της Αθήνας
Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση