Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς | 11 συμβουλές για να ακούσετε την καρδιά σας και να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή

Η λύση είναι απλή: Μάθετε να ακούτε την καρδιά σας αντί για το κεφάλι σας.

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς | 11 συμβουλές για να ακούσετε την καρδιά σας και να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή

Η άποψή μου για την ανθρώπινη φύση είναι ότι όλοι μας απλά κρατιόμαστε με διάφορους τρόπους -και αυτό είναι εντάξει, και απλά πρέπει να είμαστε χαλαροί μεταξύ μας, γνωρίζοντας ότι είμαστε όλοι αυτά τα απίστευτα εύθραυστα όντα | Alain De Botton

Όλοι έχουμε μια φωνή μέσα στο κεφάλι μας. Αυτή η φωνούλα μας λέει τι να κάνουμε, πώς να είμαστε και πώς πρέπει να νιώθουμε για τα πράγματα. Αυτή η φωνή μπορεί να είναι μια ισχυρή επιρροή στη ζωή μας, αλλά δεν είναι πάντα καλή. Το πρόβλημα με αυτή τη φωνή είναι ότι συχνά βασίζεται στους φόβους και τις ανασφάλειές μας. Την ακούμε επειδή φοβόμαστε μήπως κάνουμε λάθη ή φανούμε ανόητοι. Ακολουθούμε τις συμβουλές της επειδή θέλουμε να νιώθουμε ασφάλεια και σιγουριά. Αλλά, με αυτόν τον τρόπο, συχνά καταλήγουμε να χάνουμε ευκαιρίες και σχέσεις που θα μπορούσαν να κάνουν τη ζωή μας πιο ευτυχισμένη και πιο ικανοποιητική.

Advertisment

Καθοδήγηση από τα σωματικά σήματα

Η λύση είναι απλή: Μάθετε να ακούτε την καρδιά σας αντί για το κεφάλι σας. Όταν το κάνετε αυτό, θα ανακαλύψετε ότι παίρνετε καλύτερες αποφάσεις και ότι προσεγγίζετε ευκαιρίες που διαφορετικά θα σας φαίνονταν πολύ ριψοκίνδυνες ή αβέβαιες. Επίσης, θα νοιάζεστε λιγότερο για το τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι και περισσότερο για το τι σας κάνει ευτυχισμένους. Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε αντιμέτωποι με μια απόφαση, ρωτήστε τον εαυτό σας: Τι θα μου έλεγε η καρδιά μου να κάνω;

Οι πιθανότητες είναι ότι θα είναι η σωστή επιλογή. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται σαν τη γλώσσα των ποιητών, στην πραγματικότητα αποτελεί μέρος κάποιου πράγματος που είναι γνωστό ως δια-αντίληψη – μια γνωστική-συναισθηματική διαδικασία για το πόσο καλά τα άτομα μπορούν να αντιληφθούν λεπτές σωματικές αλλαγές. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα σωματικά σήματα -ιδιαίτερα από την καρδιά- προσφέρουν καλή καθοδήγηση σχετικά με πιθανές επιλογές.

11 συμβουλές για να ακούσετε την καρδιά σας και να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή

Ακολουθήστε τη διαίσθησή σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ακούσετε την καρδιά σας είναι να ακολουθήσετε τη διαίσθησή σας. Η διαίσθηση είναι αυτή η μικρή φωνή μέσα σας που ξέρει πάντα το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνετε. Όταν ακολουθείτε τη διαίσθησή σας, ακολουθείτε την καθοδήγηση της καρδιάς σας.

Advertisment

Η διαίσθηση μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με την καρδιά σας και να καταλάβετε τι προσπαθεί να σας πει. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων σας!

Διαλογισμός

Όταν διαλογίζεστε, επιτρέπετε στον εαυτό σας να ηρεμήσει το μυαλό σας και να ακούσει την καρδιά σας. Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, μπορείτε να επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας και να αφήσετε όλες τις άλλες σκέψεις να περάσουν. Αυτό θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε καλύτερα με την καρδιά σας και να ακούσετε τα μηνύματά της πιο καθαρά.

Ο διαλογισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε το στρες και το άγχος, τα οποία μπορεί να σας εμποδίσουν να ακούσετε την καρδιά σας. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με τη διαίσθησή σας!

Ακολουθήστε το πάθος σας

Όταν ακολουθείτε το πάθος σας, ακολουθείτε την καθοδήγηση της καρδιάς σας. Όταν κάνετε κάτι που αγαπάτε, το νιώθετε σαν δεύτερη φύση και σας έρχεται εύκολα. Αυτό συμβαίνει επειδή κάνετε αυτό που είναι γραφτό να κάνετε!

Το να ακολουθείτε το πάθος σας μπορεί να σας βοηθήσει να οδηγηθείτε σε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή. Μπορεί να προσφέρει νόημα και σκοπό στη ζωή σας, τα οποία είναι απαραίτητα για την ευτυχία και την υγεία.

Ακούστε το ένστικτό σας

Το ένστικτό σας είναι μια άλλη μορφή διαίσθησης που μπορεί να σας καθοδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση. Όταν κάτι δεν σας φαίνεται σωστό ή όταν υπάρχει ένα αίσθημα ανησυχίας, το ένστικτό σας συνήθως προσπαθεί να σας πει κάτι.

Το ένστικτό σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με την καρδιά σας και να καταλάβετε τι προσπαθεί να σας πει. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να παραμείνετε στο σωστό δρόμο για την αποφυγή πιθανών κινδύνων ή προβλημάτων!

Ακολουθήστε τα όνειρά σας

Όταν ακολουθείτε τα όνειρά σας, ακολουθείτε την καθοδήγηση της καρδιάς σας. Τα όνειρα είναι ένας τρόπος για το υποσυνείδητο μυαλό μας να επικοινωνήσει μαζί μας. Παρέχουν εικόνα για τις βαθύτερες επιθυμίες και τους στόχους μας.

Το να ακολουθείτε τα όνειρά σας μπορεί να σας βοηθήσει να οδηγηθείτε σε μια πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή. Μπορεί να προσφέρει νόημα και σκοπό στη ζωή σας, τα οποία είναι απαραίτητα για την ευτυχία και την υγεία.

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ακούσετε την καρδιά σας είναι να αφιερώσετε χρόνο για τον εαυτό σας. Όταν παίρνετε χρόνο για τον εαυτό σας, επιτρέπετε στον εαυτό σας να χαλαρώσει και να συνδεθεί με τις εσωτερικές σκέψεις και τα συναισθήματά σας.

Το να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας είναι απαραίτητο για τη διατήρηση ενός υγιούς μυαλού και σώματος. Σας επιτρέπει να επαναφορτίζεστε και να επανασυνδέεστε με ό,τι είναι σημαντικό για εσάς. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της επαγγελματικής εξουθένωσης!

Άσκηση

Η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με την καρδιά σας και να ακούσετε τα μηνύματά της. Όταν ασκείστε, το σώμα σας απελευθερώνει ενδορφίνες που σας κάνουν να αισθάνεστε ευτυχισμένοι και ευφορικοί. Αυτό συμβαίνει επειδή η άσκηση κάνει καλό τόσο στο μυαλό όσο και στο σώμα σας!

Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και του άγχους, τα οποία μπορεί να σας εμποδίσουν να ακούσετε την καρδιά σας. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με τη διαίσθησή σας!

Τρώτε υγιεινές τροφές

Η κατανάλωση υγιεινών τροφών είναι απαραίτητη για να ακούτε την καρδιά σας. Όταν τρώτε ανθυγιεινές τροφές, το σώμα σας κατακλύζεται από τοξίνες και μπορεί να είναι δύσκολο να ακούσετε την καρδιά σας. Ωστόσο, όταν τρώτε υγιεινές τροφές, το σώμα σας καθαρίζει και ενεργοποιείται. Αυτό σας επιτρέπει να συνδέεστε καλύτερα με την καρδιά σας και να ακούτε τα μηνύματά της πιο καθαρά.

Η κατανάλωση υγιεινών τροφών είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία και την ευημερία σας. Είναι απαραίτητο για τη μείωση του στρες, του άγχους και της φλεγμονής – όλα αυτά μπορούν να σας εμποδίσουν να ακούσετε την καρδιά σας.

Αρκετός ύπνος

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για τη σύνδεση με την καρδιά σας και για τη διατήρηση ενός υγιούς νου και σώματος. Όταν δεν κοιμάστε αρκετά, μπορεί να είναι δύσκολο να ακούσετε την καρδιά σας. Αυτό οφείλεται στις αρνητικές επιπτώσεις του μη ύπνου στον εγκέφαλο.

Ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για τη μείωση του στρες, του άγχους και της φλεγμονής – όλα αυτά μπορούν να σας εμποδίσουν να ακούσετε την καρδιά σας. Είναι επίσης σημαντικό για τη μείωση της κόπωσης (ψυχικής & σωματικής), των εναλλαγών της διάθεσης, της κατάθλιψης/διαταραχών της διάθεσης κ.λπ.

Να είστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες

Το να είμαστε ανοιχτόμυαλοι μας επιτρέπει να συνδεθούμε με αυτό που πραγματικά επιθυμεί η καρδιά μας, επειδή επιτρέπουμε στον εαυτό μας να εξερευνήσει νέες δυνατότητες! Γινόμαστε πιο ευέλικτοι στον τρόπο που σκεφτόμαστε για τα πράγματα όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να βιώσει αυτό που μας περιμένει η ζωή.

Η ανοιχτόμυαλη σκέψη είναι σημαντικό να έχουμε. Σας βοηθά να αισθάνεστε λιγότερο αγχωμένοι, ανήσυχοι και θυμωμένοι. Όταν οι άνθρωποι είναι ανοιχτόμυαλοι μπορούν να ακούσουν τι θέλει η καρδιά τους να κάνουν. Είναι επίσης σημαντικό για να μας βοηθήσει να είμαστε πιο δημιουργικοί!

Φροντίστε τις σχέσεις σας

Το να φροντίζουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους μας επιτρέπει να διατηρούμε ισχυρούς δεσμούς μαζί τους. Αυτό όχι μόνο διαμορφώνει έναν συναισθηματικό δεσμό μεταξύ των ανθρώπων, αλλά ενισχύει τη σύνδεση που έχουμε με αυτό που η καρδιά μας επιθυμεί περισσότερο! Όταν φροντίζουμε τον εαυτό μας φροντίζοντας τους άλλους, τότε είναι που η ζωή γίνεται ακόμα πιο ουσιαστική & ικανοποιητική. Η καλή φροντίδα του εαυτού μας & η φροντίδα των γύρω μας είναι και οι δύο τρόποι με τους οποίους ακούμε τις καρδιές μας… και αυτά τα πράγματα πάντα θα ανταποδίδονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Όταν ακολουθούμε τα πάθη μας, αυτό βοηθά στη μείωση του στρες, του άγχους και της φλεγμονής – όλα αυτά μπορούν να μας εμποδίσουν να ακούσουμε την καρδιά μας. Είναι επίσης σημαντικό στο να μας βοηθήσει να νιώθουμε πιο χαρούμενοι και ικανοποιημένοι!

Τι συμβαίνει αν δεν ακούτε την καρδιά σας;

Αν δεν ακούτε την καρδιά σας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλές αρνητικές συνέπειες. Το να μην ακούτε την καρδιά σας μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε αγχωμένοι, ανήσυχοι και καταβεβλημένοι. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σωματικά προβλήματα υγείας, όπως η παχυσαρκία, η υψηλή αρτηριακή πίεση και οι καρδιακές παθήσεις!

Όταν δεν ακούμε την καρδιά μας, αυτό μας κάνει να είμαστε δυστυχισμένοι και ανικανοποίητοι στη ζωή μας. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν κάνουμε αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους και αντ’ αυτού ακολουθούμε την ιδέα κάποιου άλλου για το τι πρέπει να κάνουμε. Όταν συμβαίνει αυτό, είναι δύσκολο όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους γύρω μας!

Συμπέρασμα

Στο τέλος, όλα καταλήγουν στο να ακούτε την καρδιά σας. Αν έχετε μια ισχυρή αίσθηση ότι κάτι είναι σωστό για εσάς και μπορεί να βοηθήσει και άλλους, τότε προχωρήστε σε αυτό! Να θυμάστε ότι η μέτρηση της επιτυχίας μπορεί να είναι δύσκολη στην επιχειρηματικότητα, οπότε μην αφήνετε τον φόβο της αποτυχίας να σας εμποδίζει να ακολουθήσετε τα όνειρά σας. Υπάρχουν ιστορίες ανθρώπων που απέτυχαν παταγωδώς στην πρώτη τους επιχείρηση, αλλά αργότερα έγιναν εξαιρετικά επιτυχημένοι. Το γεγονός ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά δεν σημαίνει ότι δεν θα πάνε καλά την επόμενη φορά ή κάποια άλλη φορά εντελώς. Μείνετε θετικοί για το μέλλον και να ξέρετε ότι πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες για εσάς.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Υπάρχω σημαίνει είμαι ευάλωτος» | Νόρμαν Ο. Μπράουν
Η μεγαλύτερη δυστυχία της ζωής είναι να μην μάθεις ποιος πραγματικά είσαι!
Όταν επενδύουμε στους ανθρώπους, ποτέ δεν χάνουμε
Αλεξιθυμία | Πώς είναι να ζεις όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα συναισθήματά σου;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση