Γαλλία: Σχολεία έστειλαν στο σπίτι τους δεκάδες κορίτσια που αρνήθηκαν να αλλάξουν την αμπάγια

Επέστρεψαν στο σπίτι τους τα κορίτσια που φόρεσαν το μουσουλμανικό φόρεμα αμπάγια στο σχολείο την πρώτη ημέρα.

Γαλλία: Σχολεία έστειλαν στο σπίτι τους δεκάδες κορίτσια που αρνήθηκαν να αλλάξουν την αμπάγια

Τα κορίτσια που φορούσαν ένα ιδιαίτερο φόρεμα που λέγεται abaya στο σχολείο έχουν επιστρέψει στο σπίτι. Το Υπουργείο Παιδείας στη Γαλλία έχει έναν συγκεκριμένο κανόνα για αυτήν την κατάσταση. Εάν τα κορίτσια έρχονται στο σχολείο φορώντας το abaya, το οποίο είναι ένα μακρύ φόρεμα που φοριέται πάνω από κανονικά ρούχα, τους ζητείται να πάνε σπίτι και να αλλάξουν διαφορετικά ρούχα. Αυτό συνέβη σε περίπου 300 κορίτσια που ήρθαν στο σχολείο φορώντας την αμπάγια.

Ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας είπε ότι τη Δευτέρα, σχεδόν 300 κορίτσια ήρθαν στο σχολείο φορώντας ένα μακρύ μουσουλμανικό ένδυμα που ονομάζεται abaya. Αυτός ο τύπος ρούχων απαγορεύτηκε πρόσφατα από τα σχολεία. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα κορίτσια συμφώνησαν να αλλάξουν διαφορετικά ρούχα. Οι επίσημοι αριθμοί δείχνουν ότι 298 κορίτσια, τα οποία είναι ως επί το πλείστον 15 ετών και άνω, ήρθαν στο σχολείο φορώντας τα πλέον απαγορευμένα ρούχα.

Advertisment

Το υπουργείο είπε στο σχολείο να μιλήσουν με τους μαθητές για το πώς ήταν ντυμένοι. Τα περισσότερα κορίτσια άλλαξαν ρούχα και πήγαν στο μάθημα. Όμως 67 κορίτσια δεν ήθελαν να αλλάξουν ρούχα, έτσι έπρεπε να αφήσουν το σχολείο και να πάνε σπίτι τους.

Τα παιδιά και οι οικογένειές τους θα μιλήσουν περισσότερο για να προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα. Αν δεν βρουν λύση, δεν θα επιτρέπεται στα παιδιά να έρχονται πια. Επίσης, οι υπεύθυνοι των σχολείων σκέφτονται να κάνουν όλους να φορούν τα ίδια ρούχα ή να ακολουθούν συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν με την απόφασή τους επειδή πολλά παιδιά ξεκίνησαν το σχολείο τη Δευτέρα.

Ωστόσο, ορισμένοι μουσουλμάνοι λένε ότι δεν συμφωνούν με την απαγόρευση, οπότε προσφεύγουν στο δικαστήριο. Η απαγόρευση αφορά το να μην επιτρέπεται να φοράτε ένα συγκεκριμένο είδος ρουχισμού που ονομάζεται abaya στα δημόσια σχολεία της Γαλλίας. Η Γαλλία έχει έναν κανόνα που λέει ότι τα θρησκευτικά σύμβολα δεν επιτρέπονται σε σχολεία ή κυβερνητικά κτίρια επειδή θέλουν να κρατήσουν τη θρησκεία ξεχωριστά από αυτά τα μέρη.

Advertisment

Με πληροφορίες από www.news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το Πάσχα ως ένα εξελικτικό πέρασμα σε αλλαγές με διεύρυνση αγάπης
Η θλιβερή ιστορία της βρεφοδόχου που υπήρχε στο κέντρο της Αθήνας
Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση