Bασιλική Βουτζαλή: Έκανε με ποδήλατο τη διαδρομή Λονδίνο-Αθήνα για καλό σκοπό! (βίντεο)

Ποδηλάτες από όλο τον κόσμο θέλησαν να μεταφέρουν το μήνυμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα σπίτι τους!

Bασιλική Βουτζαλή: Έκανε με ποδήλατο τη διαδρομή Λονδίνο-Αθήνα για καλό σκοπό! (βίντεο)

Άνθρωποι που κάνουν ποδήλατα από διάφορα μέρη του κόσμου ήθελαν να πουν σε όλους ότι θέλουν τα γλυπτά από τον Παρθενώνα να μεταφερθούν πίσω στο αρχικό τους σπίτι στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Βρετανικό Μουσείο. Για να συμβεί κάτι, χρειάζεστε μια καλή ιδέα και μια ομάδα ανθρώπων που νοιάζονται για το ίδιο πράγμα. Ένα άτομο πρέπει να σκεφτεί την ιδέα και όλοι πρέπει να συμφωνήσουν να το κάνουν. Η Βασιλική Βουτζάλη είναι νοσοκόμα που εργάζεται στην Αθήνα, που είναι πόλη της Ελλάδας.

Μια μέρα, είχε μια πολύ καλή ιδέα και αποφάσισε να επικοινωνήσει με κάποιον για αυτήν. Και μάντεψε τι? Πήρε απάντηση! Το περασμένο καλοκαίρι, ο Βασίλης Κόρδας, που λατρεύει την ποδηλασία, έκανε ένα αστείο αστείο που μας έδωσε την ιδέα να προγραμματίσουμε ένα ταξίδι από το Λονδίνο στην Αθήνα για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Θέλαμε να το κάνουμε αυτό για να θυμηθούμε τον φίλο μας που πέθανε. Η Βασιλική σκέφτηκε τα γλυπτά του Παρθενώνα όταν άκουσε για το ταξίδι. Σκέφτηκε ότι θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσουμε τις διακοπές μας και επίσης να υποστηρίξουμε έναν σκοπό που είναι σημαντικός για εκείνη. Ήμουν λυπημένος και έκλαιγα πριν, αλλά τώρα νιώθω καλύτερα.

Advertisment

Μιλήσαμε με τη Βασιλική στο τηλέφωνο αρχές Αυγούστου και έλαβα κάτι από τη Γερμανία. Νομίζω ότι ήταν στο Αμβούργο, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Θυμάμαι ότι ήθελε πολύ να μιλήσει για το γιατί ήταν εδώ, αλλά μιλούσε τόσο πολύ που η φωνή της ήταν κουρασμένη. Ήταν πραγματικά ειλικρινής μαζί μου για το πώς ένιωθε – είπε ότι νιώθει καλά τώρα, αλλά αν της είχα τηλεφωνήσει μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα, θα έκλαιγε. Ανησυχούσε επίσης για τον χρόνο που θα έχανε γιατί χάλασε το ποδήλατό της. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο μερικές φορές, και όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, ίσως αναρωτιέστε γιατί προσπαθείτε. Αλλά όταν θυμάστε γιατί το κάνετε, σας δίνει την ενέργεια να συνεχίσετε. Δεν εγκαταλείπω ποτέ τους στόχους μου, οπότε το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πώς μπορώ να κάνω την ιδέα να αναπτυχθεί και να μάθουν περισσότεροι άνθρωποι γι’ αυτήν. Φέτος ήταν οκτώ άτομα που πήραν μέρος σε κάτι.

Είμαι νοσοκόμα και ερωτεύτηκα το ποδήλατο μόλις επέστρεψε στη ζωή μου το 2011. Έχει γίνει μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μου και με κάνει να νιώθω πραγματικά χαρούμενη. Το ποδήλατο με βοηθά να χαλαρώσω, να διασκεδάσω, να παραμείνω υγιής και να γνωρίσω νέους φίλους. Υπάρχει κάτι κρυμμένο ή μυστικό πίσω από κάθε πέταλο. Η Βασιλική λέει ότι πολύς κόσμος βοηθάει και στηρίζει το όνειρό της.

Ογιατρός με τον οποίο συνεργάζεται και μια εταιρεία που ονομάζεται Cocomat την υποστηρίζουν και οι δύο. Υπάρχουν και άλλοι χορηγοί που στηρίζουν την ίδια και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στον αγώνα. Φέτος δεν έχει να κάνει μόνο με την ιδέα της Βασιλικής, αλλά και να φροντίζει να φροντίζει όλους τους αγώνες σε συγκεκριμένα σημεία. Αυτό είναι κάτι που οι άλλες φυλές δεν κάνουν πάντα.

Advertisment

“Όλοι οι χορηγοί μας είναι Έλληνες που αγαπούν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους. Και η υποστήριξη από τα μέλη της British Sculptors Alumni Committee ήταν φανταστική. Πριν από την ανακοίνωσή μας, ξεναγηθήκαμε στο Βρετανικό Μουσείο Το βραβείο απονεμήθηκε από τα μέλη Maren και ο Δρ. Christopher Stockdale στις 5 π.μ. στις 8 Μαΐου.

Bασιλική Βουτζαλή: Έκανε με ποδήλατο τη διαδρομή Λονδίνο-Αθήνα για καλό σκοπό! (βίντεο)
Bασιλική Βουτζαλή: Έκανε με ποδήλατο τη διαδρομή Λονδίνο-Αθήνα για καλό σκοπό! (βίντεο) Bασιλική Βουτζαλή: Έκανε με ποδήλατο τη διαδρομή Λονδίνο-Αθήνα για καλό σκοπό! (βίντεο)

Με πληροφορίες από www.in.gr | Photos: Βασιλική Βουτζαλή

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το Πάσχα ως ένα εξελικτικό πέρασμα σε αλλαγές με διεύρυνση αγάπης
Η θλιβερή ιστορία της βρεφοδόχου που υπήρχε στο κέντρο της Αθήνας
Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση