,

Η Ε.Ε προσφέρει δωρεάν ταξίδια για νέους/νέες έως και 30 ημέρες στην Ευρώπη | Που κάνετε την αίτηση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε 36.000 άτομα να ανακαλύψουν την πολυσύνθετη ομορφιά της Ευρώπης.

Η Ε.Ε προσφέρει δωρεάν ταξίδια για νέους/νέες έως και 30 ημέρες στην Ευρώπη | Που κάνετε την αίτηση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της δράσης DiscoverEU, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε 36.000 νέους και νέες να ανακαλύψουν την πολυσύνθετη ομορφιά της Ευρώπης. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενθαρρύνει τη νεολαία να εξερευνήσει διάφορους προορισμούς, να ενισχύσει τον πολιτισμό της Γηραιάς Ηπείρου και να δώσει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να συνδεθούν με άλλες κουλτούρες και παραδόσεις.

Για την υποβολή αιτήσεων, πρέπει να είστε γεννημένοι μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2005 και 31ης Δεκεμβρίου 2005 και να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας μέσω της Ευρωπαϊκής Δικτυακής Πύλης της Νεολαίας. Η διαδικασία περιλαμβάνει την απάντηση σε 5 ερωτήσεις κουίζ και μια πρόσθετη ερώτηση. Αυτή η εμπειρία ταξιδιού είναι διαθέσιμη από τις 1 Μαρτίου 2024 έως τις 31 Μαΐου 2025.

Advertisment

Το DiscoverEU ανοίγει την πόρτα για νέους και νέες από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τρίτες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+, όπως η Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, η Βόρεια Μακεδονία, η Νορβηγία, η Σερβία και η Τουρκία.

Μέσω αυτής της ευκαιρίας, οι νέοι θα μπορούν να εξερευνήσουν τη διαδρομή του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους, η οποία εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 2023. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν πρωτοβουλίες που εκκινήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας το 2022, όπως η πολιτιστική διαδρομή DiscoverEU.

Οι νικητές του DiscoverEU θα έχουν επιπλέον τα οφέλη μιας εκπτωτικής κάρτας που προσφέρει πάνω από 40.000 δυνατότητες έκπτωσης σε δημόσιες συγκοινωνίες, πολιτιστικές επισκέψεις, διαμονή, διατροφή, αθλητισμό και άλλες υπηρεσίες στις επιλέξιμες χώρες.

Advertisment

Η πρωτοβουλία DiscoverEU ξεκίνησε το 2018 και από τότε έχει επιτύχει μεγάλη συμμετοχή, με περισσότερους από 1 εκατομμύριο υποψήφιους να υποβάλλουν αίτηση για ταξιδιωτικά πάσα. Αυτή η πρωτοβουλία αναδεικνύει τη σημασία της νεολαίας και της πολυπολιτισμικότητας στην Ευρώπη και συνδυάζει την εκπαίδευση με την εμπειρία ταξιδιού.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση