Έχουμε ανάγκη να μας λένε ότι μας αγαπούν

Έχουμε ανάγκη να μας λένε ότι μας αγαπούν. Και ναι σημασία έχουν και οι λέξεις και οι πράξεις και όλα.

Έχουμε ανάγκη να μας λένε ότι μας αγαπούν

Έχουμε ανάγκη να μας λένε ότι μας αγαπούν. Και ναι σημασία έχουν και οι λέξεις και οι πράξεις και όλα. Κάνουμε τόσα πράγματα μέσα στην μέρα, που είναι πλέον φυσική ανάγκη να ακούσουμε την λέξη Σ ’αγαπώ. Δεν είναι από εγωισμό, ούτε για τα μάτια των άλλων.

Όταν δίνουμε τόσα κομμάτια του εαυτού μας σε όλα και σε όλους είναι απολύτως κατανοητό να έχουμε πραγματική ανάγκη από τρυφερότητα και αγάπη. Δεν είναι ούτε η λέξη «Ευχαριστώ» που θα μας δώσει την πλήρως ικανοποίηση ότι τα καταφέρνουμε. Είναι η αγάπη που πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά ως ευχαριστώ για όλα όσα κάνουμε έτσι ώστε να υπάρχει σήμερα το σπίτι, η οικογένεια, οι φίλοι, η δουλειά στα πλαίσια που υπάρχουν.

Advertisment

Δεν αντιλέγω, όλοι συμμετέχουμε στα ζητούμενα της ρουτίνας μας για να βγαίνει το πρόγραμμα και να ακολουθούμε μία ροή. Απλά όταν μία γυναίκα, είναι μάνα, εργαζόμενη, οικοκυρά, σύζυγος και ότι άλλο προκύψει, έχει ήδη υπερβολικό όγκο φυσικής εργασίας αλλά και πνευματικής έννοιας και εύκολα μπορεί να χαθεί μέσα στην ημέρα.

Ένα σύντομο χάδι, μία γλυκιά πρόταση μπορεί πραγματικά να την φέρει αμέσως στην πραγματικότητα και ίσως να είναι και η πιο όμορφη στιγμή της ημέρας της. Ας μην παίρνουμε πράγματα στα δεδομένα. Ειδικά το άτομο που υποσχεθήκαμε να μοιράσουμε μία ζωή μαζί. Και αν σήμερα δεν είναι καλά, κατανοήστε την. Κάνει ήδη πιο πολλά από όσα μπορεί, και για άλλα τόσα νομίζει ότι δεν είναι αρκετή.

Δώστε της χρόνο να βρει τον εαυτό της μέσα σε όλα αυτά και βοηθήστε να μην αλλοιώνεται μέσα στα καθημερινά «θέλω» και «πρέπει».
Είναι δύσκολο το ξέρω. Να προσπαθείς να επικοινωνήσεις και αυτή να είναι νευρική, απελπισμένη για απλά πράγματα. Να την δεις να κλαίει επειδή έχασε μία κάλτσα του παιδιού στο πλυντήριο και την άλλη να είναι γεμάτη από ενθουσιασμό επειδή θα σας μαγειρέψει γεμιστά. Απίστευτη η ψυχολογία της, αδιανόητο να την κατανοήσεις πάντα και ακόμη πιο ζόρικο να καταφέρεις να την ικανοποιήσεις.

Advertisment

Κάνε όμως τα πιάτα, να έρθει από την δουλειά και να έχει κάτι λιγότερο να κάνει, ψυχαγώγησε το παιδί για να κάνει επιτέλους αυτό το μπάνιο με την ησυχία της, πες της καληνύχτα πριν κοιμηθεί και δεν πειράζει αν πάλι πει πως είναι κουρασμένη. Θα έρθουν καλύτερες μέρες. Μείνε δίπλα της τώρα που σε χρειάζεται και θα στέκεται δίπλα σας βράχος μία ζωή.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το Πάσχα ως ένα εξελικτικό πέρασμα σε αλλαγές με διεύρυνση αγάπης
Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση