Ντόροθι Χόφνερ: Η γιαγιά που έκανε ελεύθερη πτώση στα 104 της, απεβίωσε

Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός!

Γιαγιά 104 ετών έκανε ελεύθερη πτώση από ύψος 4.100 ποδιών και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες! (βίντεο)

Η Ντόροθι Χόφνερ, η 104χρονη που είχε κερδίσει την παγκόσμια προσοχή κατακτώντας το ρεκόρ Γκίνες ως το γηραιότερο πρόσωπο που ποτέ έκανε ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο, απεβίωσε.

Ο Τζο Κόνταντ, κοντινός της φίλος και νοσοκόμος, είπε πως η Χόφνερ βρέθηκε νεκρή τη Δευτέρα το πρωί από το προσωπικό της στην κοινότητα ηλικιωμένων Brookdale Lake View. Φαίνεται πως έφυγε κατά τη διάρκεια του ύπνου της.

Advertisment

Ο Κόνταντ, που είχε γίνει φίλος της Χόφνερ εργαζόμενος ως φροντιστής στην ίδια κοινότητα, τόνισε το πόσο ενεργητική και διανοητικά άγρυπνη παρέμενε. «Ήταν ασταμάτητη. Δεν ήταν από τα άτομα που θα ξεκουραζόταν το απόγευμα ή θα παρέλειπε κάποια κοινωνική εκδήλωση. Ήταν πάντα εκεί, ακόμα και στο βραδινό», δήλωσε ο Κόνταντ, σύμφωνα με το Associated Press.

Στις 1 Οκτωβρίου, η Χόφνερ έζησε την αδρεναλίνη της ελεύθερης πτώσης, καταδυόμενη από 4.100 μέτρα υψόμετρο, ένα άλμα που είναι πιθανό να της χαρίσει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες. Κι όλα αυτά στην ηλικία των 104 ετών!

Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός

“Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός” τόνισε η Χόφνερ μετά την προσγείωσή της, υποδεικνύοντας ότι αυτό δεν ήταν το πρώτο της άλμα, αφού την πρώτη της πτώση την έκαε στα 100 της χρόνια!

Advertisment

Ενώ η επιβεβαίωση του ρεκόρ εκκρεμεί, το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε σε μια 103χρονη από τη Σουηδία, η οποία έκανε το άλμα της τον Μάιο του 2022.

Η Χόφνερ δεν ήταν εκεί για τα φώτα της δημοσιότητας ή για να καταρρίψει ρεκόρ. Το έκανε επειδή της άρεσε, όπως επισήμανε ο Κόνταντ.

Τόσο το Skydive Chicago όσο και ο Αμερικανικός Σύλλογος Αλεξιπτωτιστών εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον θάνατό της. “Η Ντόροθι μας έδειξε ότι ποτέ δεν είναι αργά να κυνηγήσεις τα όνειρά σου,” δήλωσαν.

Μετά από 40 χρόνια εργασίας ως τηλεφωνήτρια, η Χόφνερ απολάμβανε τη σύνταξή της για 43 χρόνια. Δεν είχε παντρευτεί ούτε είχε παιδιά.

“Ήταν μια πηγή έμπνευσης και μια αγαπημένη φίλη,” είπε ο Κόνταντ.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η θλιβερή ιστορία της βρεφοδόχου που υπήρχε στο κέντρο της Αθήνας
Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση