, ,

Δημοτικό σχολείο στην Κω θα συνδεθεί με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

Σπουδαία πράγματα συμβαίνουν στο Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου στην Κω, όπου οι μαθητές θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Δημοτικό σχολείο στην Κω θα συνδεθεί με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

Σπουδαία πράγματα συμβαίνουν στο Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου στην Κω, όπου οι μαθητές θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Αυτή η ιδιαίτερη ημέρα θα διαφέρει από τις συνηθισμένες, καθώς τα μαθήματα θα επεκταθούν για να δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές να μιλήσουν ζωντανά με αστροναύτες.

Το σχολείο θα χρησιμοποιήσει ασύρματη επικοινωνία VHF για να συνδεθεί με τον ISS την ώρα που θα περνάει από τον αστρονομικό ορίζοντα του νησιού. Μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν απευθείας ερωτήσεις σε έναν αστροναύτη.

Advertisment

Η ιστορική αυτή σύνδεση θα γίνει την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στις 15:17, και αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Προγράμματος ARISS. Αυτή η πρωτοβουλία προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον κόσμο της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών (STEM) μέσω ζωντανών συνομιλιών με το διαστημικό πλήρωμα.

Η προετοιμασία για αυτό το σημαντικό γεγονός είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας πολλών οργανισμών και φορέων, όπως η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Κω και άλλοι.

Επιπλέον, το σχολείο διαθέτει έναν ενεργό Όμιλο Αστρονομίας, ο οποίος πραγματοποιεί δραστηριότητες όπως μαθήματα αστρονομίας, ρομποτική, αστροπαρατηρήσεις και συναντήσεις με επαγγελματίες από τον τομέα του διαστήματος. Οι δράσεις αυτές ενισχύουν την επιστημονική γνώση και ενδιαφέρον των μαθητών.

Advertisment

Τέλος, η σύνδεση με τον ISS και η επικοινωνία με τον αστροναύτη θα μεταδοθεί ζωντανά στο YouTube και στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία όχι μόνο στους μαθητές του σχολείου, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο έρωτας και οι σχέσεις που κρατάνε θέλουν δουλειά... θέλουν ανθρώπους που δεν τα παρατάνε
Ακρωτήριο Ταίναρο: Το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας (βίντεο)
Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν
Διάταση και στροφή στομάχου στο σκύλο: Τι είναι και οι ενδεδειγμένοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση