Η καλλιτέχνιδα από τη Νότια Κορέα που παραμορφώνει την πραγματικότητα και χρησιμοποιεί το σώμα της ως καμβά!

Η Dain Yoon, ένας δημιουργός αυτοπροσωπογραφιών με σουρεαλιστικό στυλ, αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Κορέα όπου το ταλέντο της στην τέχνη του δερματογραφίας

Η καλλιτέχνιδα από τη Νότια Κορέα που παραμορφώνει την πραγματικότητα και χρησιμοποιεί το σώμα της ως καμβά!

Η Dain Yoon, ένας δημιουργός αυτοπροσωπογραφιών με σουρεαλιστικό στυλ, αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Κορέα όπου το ταλέντο της στην τέχνη του δερματογραφίας προκάλεσε σύγκριση με τον παραδοσιακό μύθο του “dokkaebi”.

Advertisment

Μία από τις δουλειές της, όπου είχε ζωγραφίσει το πρόσωπό της σε μίνι φιγούρα στα νύχια της, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ως “τριχωτό μανικιούρ”, προκαλώντας αντιδράσεις για την πρωτοτυπία της.

Η Yoon, που αυτή τη στιγμή ζει στις ΗΠΑ,, είπε μιλώντας στο CNN πως αρχικά πίστευε πως αυτό το έργο ήταν χαριτωμένο, παρόλο που πολλοί το βρήκαν τρομακτικό. Από το 2016, οι δημιουργίες της γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, με την ίδια να επισημαίνει την εκτίμηση που λαμβάνουν οι Κορεάτες καλλιτέχνες από τον διεθνή Τύπο.

Advertisment

Η Yoon, με τις έντονες χρωματικές επιλογές και τη μοναδική της τέχνη, έχει συνεργαστεί με διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Halsey και ο James Blake, ενώ έχει εμφανιστεί και στην εκπομπή της Ellen DeGeneres. Έχει δουλέψει σε διαφημιστικές καμπάνιες για διάσημες εταιρείες και περιοδικά, όπως η Vogue και το Harper’s Bazaar, δημιουργώντας έργα που θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο φόντο και το σώμα, χωρίς τη χρήση Photoshop.

Η Yoon αναφέρει ότι δεν επεξεργάζεται ποτέ τις φωτογραφίες της μετά τη λήψη, χρησιμοποιώντας μόνο έναν καθρέφτη, μια κάμερα και χρώματα σώματος, επενδύοντας από τρεις έως δώδεκα ώρες για κάθε φωτογράφηση. Ένα από τα πιο γνωστά έργα της είναι το “What I’m made of”, όπου το πρόσωπό της είναι ζωγραφισμένο με emoji, προσδίδοντας μια θολωτή, αλλά αναγνωρίσιμη απεικόνιση της ταυτότητάς της.

Photo credits: www.instagram.com/designdain

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα: Με περίπατο βιβλίου και 50+2 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση