Ίλον Μασκ: Ανακοίνωσε την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση εγκεφαλικού εμφυτεύματος σε ασθενή!

Η Neuralink, η εταιρεία νευροτεχνολογίας του Ίλον Μασκ, ανακοίνωσε πρόσφατα την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση ασύρματου εγκεφαλικού εμφυτεύματος σε ασθενή. Στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα

Ίλον Μασκ: Ανακοίνωσε την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση εγκεφαλικού εμφυτεύματος σε ασθενή!

Η Neuralink, η εταιρεία νευροτεχνολογίας του Ίλον Μασκ, ανακοίνωσε πρόσφατα την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση ασύρματου εγκεφαλικού εμφυτεύματος σε ασθενή. Στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Μασκ δήλωσε ότι ο ασθενής αναρρώνει καλά μία μέρα μετά την επέμβαση, με τα πρώτα αποτελέσματα να ανιχνεύουν υποσχόμενες αιχμές νευρώνων ή νευρικές ώσεις.

Advertisment

Η εταιρεία είχε λάβει άδεια από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη δοκιμή του εμφυτεύματός της σε ανθρώπους, με στόχο να βοηθήσει ασθενείς να ξεπεράσουν την παράλυση και νευρολογικές παθήσεις. Η μελέτη χρησιμοποιεί ένα ρομπότ για τη χειρουργική τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI) σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την πρόθεση για κίνηση.

Αρχικός στόχος της Neuralink είναι οι άνθρωποι να μπορούν να ελέγχουν έναν υπολογιστή ή ένα πληκτρολόγιο μόνο με τις σκέψεις τους. Τα εμφυτεύματα χρησιμοποιούν “εξαιρετικά λεπτά” νήματα που βοηθούν στη μετάδοση σημάτων στους εγκεφάλους, όσο μικρότερα από μια τρίχα. Σύμφωνα με τον Μασκ, το πρώτο προϊόν της Neuralink θα ονομάζεται Telepathy.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Ρώσος blogger καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για τον θάνατο από πείνα του νεογέννητου γιου του επειδή ζητούσε «να τρέφεται με φως»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση