Τα παιδιά της πανδημίας πάνε σχολείο | Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν (βίντεο)

Τα παιδιά που γεννήθηκαν στην πανδημία εισέρχονται στο σχολικό σύστημα, κουβαλώντας μαζί τους ένα φορτίο διαφορετικό απ’ όλα όσα ξέραμε μέχρι τώρα. Τα «παιδιά

Τα παιδιά της πανδημίας πάνε σχολείο | Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν (βίντεο)

Τα παιδιά που γεννήθηκαν στην πανδημία εισέρχονται στο σχολικό σύστημα, κουβαλώντας μαζί τους ένα φορτίο διαφορετικό απ’ όλα όσα ξέραμε μέχρι τώρα.

Τα «παιδιά της πανδημίας» πέρασαν τα πρώτα, ευαίσθητα, χρόνια της ζωής τους αποκομμένα, χωρίς κοινωνικές συναναστροφές, μακριά από συγγενείς και φίλους. Αυτό διαμόρφωσε τον χαρακτήρα τους, με τρόπο τέτοιο που συχνά τα κάνει να μοιάζουν πιο κλειστά, πιο συνεσταλμένα.

Advertisment

Η μετάβαση από το προστατευμένο οικογενειακό περιβάλλον, στο σχολικό περιβάλλον, δεν είναι πάντα εύκολη ή ομαλή.

«Είναι πραγματικά σαν να μιλάμε για την προ-Covid και μετα-Covid εποχή. Νιώθω ότι πολλά έχουν αλλάξει. Όλα όσα συνέβησαν στα νοικοκυριά, στα εμπορικά κέντρα, στα σχολεία, επηρέασαν πραγματικά την τυπική αναπτυξιακή τροχιά των παιδιών» λέει η Δρ. Αλίγια Χίλι, Παιδίατρος Αναπτυξιακής Συμπεριφοράς, στο Ιατρικό Κέντρο του Albany.

Με πληροφορίες από cnn.gr

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Ρώσος blogger καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για τον θάνατο από πείνα του νεογέννητου γιου του επειδή ζητούσε «να τρέφεται με φως»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση