«Πωλητής για μία ώρα»: Οι καλλιτέχνες που στήριξαν το περιοδικό Σχεδία

Το περασμένο Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, αγαπημένοι συμπολίτες μας φόρεσαν το κόκκινο γιλέκο του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» και στήριξαν τη δράση «Πωλητής για μία ώρα».

«Πωλητής για μία ώρα»: Οι καλλιτέχνες που στήριξαν το περιοδικό Σχεδία

Το περασμένο Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, αγαπημένοι συμπολίτες μας φόρεσαν το κόκκινο γιλέκο του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» και στήριξαν τη δράση «Πωλητής για μία ώρα».

Οι Κατερίνα Βρανά, Γιάννης Στάνκογλου, Νίκη Λυμπεράκη, Μαρία Κωνσταντάκη και Έλλη Τρίγγου βρέθηκαν σε δρόμους του κέντρο της Αθήνας και έστειλαν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας.

Advertisment

Κατερίνα Βρανά – NDP
Νίκη Λυμπεράκη – NDP
Γιάννης Στάνκογλου – NDP
Μαρία Κωνσταντάκη – NDP
Έλλη Τρίγγου – NDP

H πρωτοβουλιά «Πωλητής για μία ώρα»

Συμπληρώνονται έντεκα χρόνια από τότε που το ελληνικό περιοδικό δρόμου δίνει την ευκαιρία σε κάποιους, από τους πιο φτωχούς από τους φτωχούς του τόπου μας, να εξασφαλίσουν με αξιοπρέπεια ένα μικρό έστω εισόδημα, ώστε να είναι σε θέση οι ίδιοι, εργαζόμενοι στην ουσία και όχι επαιτώντας, να καλύψουν κάποιες έστω από τις πιο βασικές τους ανάγκες.

Μα, κυρίως, την ευκαιρία να ξανανιώσουν «ορατοί», παρόντες και παρούσες, χρήσιμοι, να ξανασυνδεθούν με τον εαυτό τους και με την κοινωνία ολόκληρη. Να ξαναπιστέψουν, πρώτα από όλα, στον ίδιο τους τον εαυτό.

Μια πρωτοβουλία που, στην Ελλάδα, κορυφώνεται με τη δράση «πωλητής για μία ώρα», που φέτος, λαμβάνει χώρα για 10η φορά. Είναι η δράση που δίνει την ευκαιρία στους φίλους και υποστηρικτές της «σχεδίας» να μπουν οι ίδιοι, έστω και για μία ώρα, στο κόκκινο γιλέκο.

Advertisment

Αναλαμβάνοντας για μια ώρα ένα από τα πόστα του περιοδικού, γνωρίζονται με τον τακτικό πωλητή του, μαθαίνουν για τον καθημερινό του αγώνα για μια καλύτερη ζωή και αναλαμβάνουν κι εκείνοι δράση ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που η «σχεδία» γιορτάζει τα γενέθλιά της. Έτσι η ετήσια δράση «Πωλητής για μια ώρα» σηματοδοτεί φέτος την έναρξη του προγράμματος δράσεων μιας πολύ σημαντικής επετείου: αυτής της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους της «σχεδίας».

Στην δράση «Πωλητής για μία ώρα» της «σχεδίας», φίλοι, αναγνώστες και υποστηρικτές του ελληνικού περιοδικού δρόμου κάνουν «δικά τους» κεντρικά «πόστα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αναδεικνύοντας τον ίδιο τον άνθρωπο, τον πωλητή που αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή.

Με πληροφορίες από www.marieclaire.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ζευγάρι νομάδων μελισσοκόμων ταξιδεύουν τα μελίσσια τους στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας
«Απλώς κάντε το»: Η συμβουλή ενός 94χρονου με φυσική κατάσταση εφήβου
Μαθητής λυκείου από την Αλεξανδρούπολη πήρε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια!
Ο Δημήτρης Παπανικολάου ξάπλωσε στην άσφαλτο και έσωσε παιδί με αυτισμό σε κρίση!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση