, ,

Το πρώτο πάρκο σκύλων με ανακυκλώσιμα υλικά στον Δήμο Καλαμαριάς

Το πρώτο πάρκο για σκύλους φτιαγμένο με ανακυκλώσιμα υλικά είναι γεγονός και βρίσκεται στο άλσος Καραολή και Δημητρίου του δήμου Καλαμαριάς. Πρόκειται για ένα

Το πρώτο πάρκο σκύλων με ανακυκλώσιμα υλικά στον Δήμο Καλαμαριάς

Το πρώτο πάρκο για σκύλους φτιαγμένο με ανακυκλώσιμα υλικά είναι γεγονός και βρίσκεται στο άλσος Καραολή και Δημητρίου του δήμου Καλαμαριάς.

Πρόκειται για ένα χώρο περίπου 50τμ , που περιλαμβάνει εφτά παιχνίδια-κατασκευές για τους τετράποδους φίλους μας, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Advertisment

«Αυτά τα τέσσερα χρόνια βάζαμε στόχους και έναν -έναν τους υλοποιούσαμε. Το πάρκο για σκύλους αποτελούσε έναν από αυτούς και όταν οι συνθήκες ωρίμασαν, προχωρήσαμε στην ολοκλήρωσή του. Αυτό είναι ακόμη ένα έργο, που αποδεικνύει ότι όταν ο δημόσιος τομέας συνεργάζεται με τον ιδιωτικό, υπάρχει θετικό αποτύπωμα», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Το πάρκο θα εμπλουτιστεί με λουλούδια, παγκάκια και άλλες κατασκευές πάντα με ανακυκλώσιμα υλικά.

Απολογισμός τρίτης διαβούλευσης για το ΣΒΑΚ

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η 3η Δημόσια Διαβούλευση που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς.

Advertisment

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η καταγραφή απόψεων φορέων και πολιτών σχετικά με το προσχέδιο μέτρων /παρεμβάσεων του ΣΒΑΚ.

Μέσα από τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων και τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά η αναγκαιότητα εκπόνησης ενός Στρατηγικού Σχεδίου για την κινητικότητα στον Δήμο Καλαμαριάς, το οποίο θα υποδεικνύει με σαφήνεια και όρους βιωσιμότητας τα μέτρα και τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να αναπτύξει ο Δήμος κατά την επόμενη δεκαετία.

Τα βασικότερα ζητήματα που αναδείχθησαν σχετίζονται με την καθολική προσβασιμότητα όλων των ομάδων πολιτών και τα προβλήματα που απαντώνται στις υφιστάμενες υποδομές βαδισιμότητας, τις δυσκαμψίες και τα εμπόδια που επιφέρει το ισχύον πολεοδομικό πλαίσιο, την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών από/ προς τις σχολικές μονάδες με ήπια μέσα μετακίνησης και την ανάγκη για συμπεριφορική αλλαγή των μετακινουμένων σε μέσα πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Τέλος, όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη για ολιστικό σχεδιασμό μέσα από ιεράρχηση των προβλημάτων/ αναγκών και όχι μεμονωμένες παρεμβάσεις, καθώς και σε ένα κυκλοφοριακό σχεδιασμό που λαμβάνει υπόψη τον πολεοδομικό σχεδιασμό και τον αναπτυξιακό προγραμματισμό της ευρύτερης περιοχής.

Με πληροφορίες από in.gr και kalamaria.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Διάταση και στροφή στομάχου στο σκύλο: Τι είναι και οι ενδεδειγμένοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη
Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα έντομα για το κατοικίδιό σας που πρέπει να προσέχετε
Η ιστορία των δύο σκύλων που θα σας κάνει να δακρύσετε (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση