,

Μαρία Καρυστιανού: Παρέδωσε το ψήφισμα με 1.350.000 υπογραφές στο Ευρωκοινοβούλιο | «Η φωνή μας γιγαντώθηκε»

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών «PETI» βρέθηκε η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος από την τραγωδία των Τεμπών και πρόεδρος της επιτροπής των

Μαρία Καρυστιανού: Παρέδωσε το ψήφισμα με 1.350.000 υπογραφές στο Ευρωκοινοβούλιο | «Η φωνή μας γιγαντώθηκε»

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών «PETI» βρέθηκε η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος από την τραγωδία των Τεμπών και πρόεδρος της επιτροπής των συγγενών των θυμάτων.

Η Μαρία Καρυστιανού προσήλθε στην Ευρωβουλή με το ψήφισμα το οποίο υπέγραψαν 1.350.000 άνθρωποι και το οποίο ζητεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας για πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Advertisment

«Βρίσκομαι σήμερα μπροστά σας, φέροντας το πολύ μεγάλο βάρος, μίας τεράστιας ευθύνης που εύχομαι να μη χρειαστεί κανείς να αναλάβει ξανά μέσα από τόσο τραγικές συνθήκες. Έχω ευθύνη γιατί δεν μιλώ μόνο ως μάνα που έχασε το παιδί της και ως εκπρόσωπος οικογενειών των θυμάτων. Έχω ευθύνη γιατί η φωνή μας γιγαντώθηκε και έσμιξε με τη φωνή 1.350.000 πολιτών που έχουν συνυπογράψει το δίκαιο αίτημά μας και από τούτο το βήμα τους ευχαριστώ για την τόσο συγκινητική τους συμπαράσταση. Και όλους τους Έλληνες, που η ψυχή τους είναι σήμερα εδώ μαζί μας», τόνισε η Μαρία Καρυστιανού.

Η κυρία Καρυστιανού προσήλθε ξανά στο ευρωκοινοβούλιο με τρία αιτήματα: «Δεν σας ζητάμε να γίνετε λαϊκό δικαστήριο. Έχουμε τρία αιτήματα: να προστατεύσετε το κράτος Δικαίου, να φροντίσετε για την προστασία της ζωής και της ακεραιότητας των συγκοινωνιών», είπε στα μέλη της Επιτροπής.

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αν δεν λάμψει η αλήθεια για την τραγωδία των Τεμπών, θα γίνει ξανά το κακό, η κυρία Καρυστιανού κατήγγειλε ότι «οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν στην Ελλάδα. Απευθυνόμαστε σε εσάς ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι. Όχι ως ικέτες, αλλά ως πολίτες με αυτονόητα δικαιώματα». Όπως είπε, «η διαδικασία ανάκρισης στην Ελλάδα μας δίνει τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια δε θα λάμψει για ακόμα μια φορά. Αλλά αν όχι, όμως, θα γίνει ξανά το κακό».

Advertisment

Η κυρία Καρυστιανού έκανε λόγο για νομιμοποίηση της ατιμωρησίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παρέχει στον αρμόδιο τότε Υπουργό και νυν βουλευτή πλήρη ασυλία. Δεν τον παραπέμπει καν να κριθεί στη δικαιοσύνη». 

«Είμαστε βέβαιοι για συγκάλυψη. Διακήρυτταν ότι ο σιδηρόδρομος είναι απολύτως ασφαλής. Όσο μπορεί να είναι. Δεν είναι όμως και δεν είναι εντάξει για αυτό. Υπάρχουν κανόνες ασφαλείας που δεν έχουν εφαρμοστεί» ανέφερε, ασκώντας κριτική και για το μπάζωμα του τόπου της τραγωδίας, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία ενοχής.

Η κυρία Καρυστιάνου ζήτησε από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών για την υπόθεση, εκφράζοντας την ευχή «Κανένας άλλος γονιός να μη βρεθεί στη θέση μας και να βιώσει ό,τι ΕΜΕΙΣ. Κλείνω με την ευχή και το σκοπό στην Ελλάδα που αγαπάμε και πονάμε να ζουν πολίτες με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Το αίμα των παιδιών μας αρκεί με το παραπάνω για να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα».

Με πληροφορίες από www.iefimerida.gr | Φωτογραφία: Eurokinissi

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Ρώσος blogger καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για τον θάνατο από πείνα του νεογέννητου γιου του επειδή ζητούσε «να τρέφεται με φως»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση