Περιφέρεια Αττικής: Υπερθέαμα με 250 drones στον ουρανό της Αθήνας για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου! (βίντεο)

Ένα πρωτότυπο φαντασμαγορικό υπερθέαμα… φώτισε το βράδυ της Κυριακής τον αττικό ουρανό. Ένα Drone Show που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής για τον εορτασμό της

Περιφέρεια Αττικής: Υπερθέαμα με 250 drones στον ουρανό της Αθήνας για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου! (βίντεο)

Ένα πρωτότυπο φαντασμαγορικό υπερθέαμα… φώτισε το βράδυ της Κυριακής τον αττικό ουρανό. Ένα Drone Show που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής για τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και που θύμισε αισθητικά ανάλογες εκδηλώσεις του εξωτερικού.

250 drones μετέτρεψαν τον ουρανό στο κέντρο της Αθήνας σε έναν πολύχρωμο καμβά με τρισδιάστατες φιγούρες, κινούμενα σχήματα, λογότυπα και κείμενα, που εναλλάσσονταν μεταξύ τους, σε μία ξεχωριστή εμπειρία εξιστόρησης με τη χρήση της πιο σύγχρονης τεχνολογίας.

Advertisment

Στο Drone Show, διάρκειας 10 λεπτών, όσοι βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Κυριακής, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν στον αττικό ουρανό επτά από τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα – έκφρασης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα.

Το βίντεο από το εντυπωσιακό Drone Show της Περιφέρειας Αττικής:

Το περιστέρι

Advertisment

Το παγκόσμιο σύμβολο και ιδανικό όλων των λαών της γης. Ο ταχυδρόμος της καλής είδησης, ο προφήτης της ειρήνης και ο ευαγγελιστής του καλού και του ωραίου που η ιστορία του έχει αφιερώσει πολλές σελίδες.

Το πολεμικό πλοίο με τη σημαία της Μάνης

Το λάβαρο της Επανάστασης με τον κυανό σταυρό που παραπέμπει στη φράση αυτοθυσίας: «ΝΙΚΗ ή ΘΑΝΑΤΟΣ», «ΤΑΝ ή ΕΠΙ ΤΑΣ».

Οι πιστόλες

Τα βραχύκανα, λειόκανα όπλα που έφεραν οι αγωνιστές στη ζώνη τους, σε ειδικά διαμορφωμένες θήκες.

Το ναυτικό κανόνι της επανάστασης

Χρησιμοποιήθηκε μέσα στα πλοία και έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τον υπέρ πάντων αγώνα για την ελευθερία, τόσο στις ναυμαχίες, όσο και στην προάσπιση των κάστρων και των οχυρώσεων της εποχής.

Ο Εύζωνας

Με κινήσεις που αντικατοπτρίζουν τον ηρωικό χαρακτήρα του, μετά την Επανάσταση 1821 η φιγούρα του «εύζωνα» έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο ισχυρά σύμβολα της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, ως σύμβολο της παλικαριάς και της ανδρείας.

Το εντυπωσιακό Drone Show της Περιφέρειας Αττικής, που πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία και υποστήριξη του ΔΕΔΔΗΕ, «άνοιξε» με το επετειακό ορόσημο του «1821» και έκλεισε με τον θεαματικό κυματισμό της γαλανόλευκης, το ιερότερο σύμβολο του Έθνους.

Στις δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, επισήμανε:

«Η 25η Μαρτίου δεν είναι μία τυπική επέτειος. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας και της καθημερινής μας ζωής. Η Περιφέρεια Αττικής επέλεξε φέτος μία ξεχωριστή διαφορετική δράση, προκειμένου το διαχρονικό μήνυμα της Ελληνικής Επανάστασης να φτάσει ψηλά. Στον Αττικό ουρανό. Προκειμένου να υπενθυμίζουμε συνεχώς και με κάθε τρόπο –και κυρίως στις νέες γενιές– ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε.

Με βασικό εργαλείο τις σύγχρονες τεχνολογίες, θέλουμε το μήνυμά μας να φτάσει παντού. Να γνωρίσουν όλοι, με βιωματικό τρόπο, το μεγαλείο των προγόνων μας που αγωνίστηκαν, αψηφώντας τους κινδύνους και την αριθμητική υπεροχή του εχθρού, προκειμένου να καταστεί η πατρίδα μας ελεύθερη και μεγάλη.

Τιμούμε τους ιστορικούς αγώνες και τις θυσίες των ηρώων του ’21. Οι θυσίες τους είναι η δική μας ιερή κληρονομιά. Ο δικός μας οδηγός ευθύνης και καθήκοντος απέναντι στην πατρίδα. Και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να θυμίζουμε στις νεότερες γενιές ότι θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία».

Με πληροφορίες από www.protothema.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ακρωτήριο Ταίναρο: Το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας (βίντεο)
Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν
Διάταση και στροφή στομάχου στο σκύλο: Τι είναι και οι ενδεδειγμένοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
Γερμανός σέρφερ έκανε εντυπωσιακό ρεκόρ - Σκαρφάλωσε σε κύμα 28,5 μέτρων (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση