,

The Tavros Project: Η πρώτη πολυκατοικία στην Ελλάδα με μηδενικούς λογαριασμούς ρεύματος

Με μια ανοιχτή δωρεάν εκδήλωση συστήθηκε στο κοινό η πρώτη ελληνική πολυκατοικία, που χάρη στην ανακαίνισή της, θα παράγει περισσότερο ρεύμα από όσο θα

The Tavros Project: Η πρώτη πολυκατοικία στην Ελλάδα με μηδενικούς λογαριασμούς ρεύματος

Με μια ανοιχτή δωρεάν εκδήλωση συστήθηκε στο κοινό η πρώτη ελληνική πολυκατοικία, που χάρη στην ανακαίνισή της, θα παράγει περισσότερο ρεύμα από όσο θα καταναλώνει.

Στην τελική ευθεία και λίγες εβδομάδες πριν την ολοκλήρωσή της, βρίσκεται η πρότυπη αθηναϊκή πολυκατοικία, που ανακαινίζεται και θα επιτύχει το στόχο του 2030, για μηδενική ενεργειακή κατανάλωση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι λογαριασμοί ρεύματος για ψύξη και θέρμανση θα είναι μηδενικοί για όλους τους ενοίκους της.

Advertisment

Το έργο ‘The Tavros Project: Οδηγός ενεργειακών ανακαινίσεων μεγάλης κλίμακας στο Λεκανοπέδιο’ παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το οποίο θα επισκεφθεί το κτίριο για να δει από κοντά τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και να ενημερωθεί για το πώς παράγει περισσότερο ρεύμα από όσο καταναλώνει.

Η πολυκατοικία, μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης, θα μετατραπεί σε Παθητικό Κτίριο, ενώ χάρη στα φωτοβολταϊκά της στη στέγη θα καλύπτει το 200% των αναγκών της σε ρεύμα και θα δίνει το πλεόνασμα στη διπλανή πολυκατοικία.

Στόχος του ‘The Tavros Project’ είναι να αποτελέσει το πρότυπο για την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση πολλών ακόμη πολυκατοικιών, βάσει του προτύπου του παθητικού κτιρίου, και να συνδράμει στην αντιμετώπιση του υπέρογκου ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία του περιβάλλοντος.

Advertisment

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να προφυλάξουμε τα κατοικίδιά μας από την υπερβολική ζέστη
Ιστορικό χρυσό μετάλλιο για την Εθνική ομάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση
Ζόρκος: Η εξωτική παραλία της Άνδρου με την άγρια ομορφιά (βίντεο)
Μια σκάλα για τολμηρούς στη Νορβηγία | Η εντυπωσιακή θέα των φιορδ που κόβει την ανάσα (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση