,

Το όνειρο. Μια Σούφικη ιστορία

Ένας επισκέπτης πήγε σε έναν Δερβίση. Αυτός ο επισκέπτης ήθελε να αποδείξει τις γνώσεις του για το Κοράνι και ήθελε να προκαλέσει τον Δερβίση

Ένας επισκέπτης πήγε σε έναν Δερβίση. Αυτός ο επισκέπτης ήθελε να αποδείξει τις γνώσεις του για το Κοράνι και ήθελε να προκαλέσει τον Δερβίση σε μια συζήτηση. Όταν μπήκε ωστόσο, ο Δερβίσης πήρε την πρωτοβουλία και αναφέρθηκε στον Ιωσήφ και τα όνειρα που είχε, σύμφωνα με το Κοράνι. Στη συνέχεια στράφηκε ξαφνικά προς τον επισκέπτη του και τον ρώτησε αν θα μπορούσε να του πει για ένα όνειρο που είχε δει ο ίδιος, έτσι ώστε ο επισκέπτης να του το ερμηνεύσει. Αφού πήρε την άδεια του, ο Σούφι είπε ότι είδε ένα όνειρο στο οποίο συμμετείχαν και οι δύο τους. Ο Δερβίσης συνέχισε περιγράφοντας το όνειρο: “Είδα το χέρι σου να βυθίζεται σε ένα βάζο με μέλι, ενώ το χέρι μου βυθίστηκε στην τουαλέτα”.

Ο επισκέπτης έσπευσε να ερμηνεύσει: «Είναι προφανές! Έχεις βυθιστεί σε λάθος αναζητήσεις ενώ εγώ ζω μια έντιμη και δίκαιη ζωή ».

Advertisment

«Αλλά», είπε ο Σούφι, «υπάρχει και συνέχεια”. Ο επισκέπτης του ζήτησε να συνεχίσει. Ο Δερβίσης συνέχισε λέγοντας: “Εσύ έγλειφες το χέρι μου και εγώ το δικό σου”.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πράξεις καλοσύνης που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
Γκάντι: Για να σταματήσει η φυσική βία πρέπει πρώτα να σταματήσει η παθητική βία
Ο Αρίν και το δικαστήριο | Μια ιστορία για τις αξίες και το πραγματικό νόημα της δικαιοσύνης
Μην ελέγχετε με φόβο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση