Φτιάξτε αρωματικό αυτοκινήτου χωρίς χημικά

Εάν θέλετε να κρατήσετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας μυρωδάτο και δεν θέλετε να αγοράσετε αποσμητικό με τοξικές συνθετικές χημικές ουσίες που μπορεί να

Εάν θέλετε να κρατήσετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας μυρωδάτο και δεν θέλετε να αγοράσετε αποσμητικό με τοξικές συνθετικές χημικές ουσίες που μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία σας, τότε μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας!

Πως να το φτιάξετε:
Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο χαρτόνι, ύφασμα, ένα κομμάτι σπάγκο, ένα διατρητικό, και ορισμένα φυσικά αιθέρια έλαια.

Advertisment

Απλά φτιάξτε ένα περίγραμμα σε ένα χαρτί με ότι σχέδιο θέλετε π.χ. ένα δέντρο, ένα ζώο κ.λ.π. Κόψτε το περίγραμμα και χρησιμοποιήστε το ως πρότυπο για να κόψετε δύο κομμάτια υφάσματος και ένα κομμάτι χαρτόνι στο σχήμα αυτό.

Κολλήστε τα κομμάτια υφάσματος και στις δύο πλευρές του χαρτονιού και προσθέστε 10 έως 20 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και στις δύο πλευρές του υφάσματος. Αφήστε να στεγνώσει,κάντε μια τρύπα στην κορυφή, περάστε ένα νήμα ή κορδέλα μέσα από την τρύπα, και κρεμάστε το στο παράθυρο του αυτοκινήτου σας. Απολαύστε το φρέσκο, φυσικό άρωμα, και όταν η μυρωδιά αρχίζει να ξεθωριάζει, απλά προσθέστε περισσότερες σταγόνες αιθέριο έλαιο στο ύφασμα.

ΠΗΓΗ

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση