,

Σέλινο: Καλύτερο κι απ’ το Βιάγκρα

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι το σέλινο είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Διαστέλλει τα αγγεία

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι το σέλινο είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Διαστέλλει τα αγγεία σε βαθμό ανάλογο με αυτόν που επιτυγχάνουν τα πιο ισχυρά φάρμακα, αλλά χωρίς τις παρενέργειες τους. Ωστόσο, ποιος θα πίστευε ότι αυτό το σύνηθες λαχανικό θα αποδεικνυόταν πιο αποτελεσματικό από το Βιάγκρα ή οποιοδήποτε άλλο φάρμακο για την ενίσχυση των σεξουαλικών επιδόσεων; Σύμφωνα με μία εξαντλητική μελέτη τροφίμων τα οποία θεωρούνται αφροδισιακά, το σέλινο είναι η πιο «ερωτική» ουσία του πλανήτη. Αυτό το λαχανικό, που μας άφησε έκπληκτους με τις ιδιότητες του, περιέχει τον ιδανικό συνδυασμό βιταμίνης Ε, μαγνησίου, νιασίνης, καλίου και ψευδάργυρου – δηλαδή όλες τις ουσίες που εξασφαλίζουν το απογειωτικό σεξ.

Δεν σας είπα το καλύτερο. Το σέλινο περιέχει και αργινί-νη – ένα φυσικό αμινοξύ το οποίο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, όπως το Βιάγκρα. Ωστόσο, σε αντίθεση με το Βιάγκρα, η αργινίνη αυξάνει την αιματική ροή και στην κλειτορίδα, αυξάνοντας την ανταποκρισιμότητα των γυναικείων αναπαραγωγικών οργάνων.

Advertisment

Συν τοις άλλοις, το άρωμα του σέλινου περιέχει δύο στεροειδή, την ανδροστερόνη και την ανδροστενόλη. Η έρευνα έδειξε ότι η διακριτική οσμή αυτών των δύο χημικών ουσιών μεταφέρεται στη μύτη και προσελκύει το αντίθετο φύλο.

Το σέλινο έχει και άλλα οφέλη. Περιέχει ακετυλενικά, τα οποία αποδεδειγμένα διακόπτουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Το σέλινο αποτελεί εξαίρετη πηγή οργανικού νατρίου, ως εκ τούτου και η ελαφρώς αλμυρή του γεύση. Μαζί με το κάλιο, το νάτριο συντελεί στη διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών. Επίσης, είναι απαραίτητο για την παραγωγή υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι, ενώ εμπλέκεται σε πολλές αδενικές εκκρίσεις. Το  σέλινο είναι και εξαίρετη πηγή βιταμίνης C, της κατεξοχήν βιταμίνης που στηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το σέλινο είναι φυσικό διουρητικό, άρα ευεργετικό στην αντιμετώπιση των διαταραχών του κυκλοφορικού συστήματος, όπως της υπέρτασης και της λεμφικής συμφόρησης. Οι Κινέζοι ιατροί χρησιμοποιούν επί μακρόν το σέλινο για την καταπολέμηση της υπέρτασης. Τώρα, οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει γιατί είναι τόσο αποτελεσματικό. Το αιθέριο έλαιο του σέλινου χαλαρώνει τους μυς που ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και κατ’ αυτόν τον τρόπο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και δρα υποτασικά. Λίγα κλωνάρια μέρα παρά μέρα (ή λίγος χυμός, ίσως σε συνδυασμό με χυμό καρότου) θα επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Advertisment

Andreas Moritz -Το πλήρες Βιβλίο της Εναλλακτικής Ιατρικής

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
Τιτάνας: Οι αμμόλοφοι στον δορυφόρο του Κρόνου είναι θρυμματισμένα φεγγάρια
Μαύρες τρύπες-βρέφη είναι οι κόκκινες κουκίδες που εντόπισε το τηλεσκόπιο James Webb
Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση