Πως οι αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν θεραπευτικούς κρυστάλλους και πέτρες

Άρθρο της Stephanie Lucas Πώς οι αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν θεραπευτικούς κρυστάλλους και πέτρεςAdvertisment Στις μέρες μας, γνωρίζουμε πλέον ότι τα πάντα μέσα στο σύμπαν

Άρθρο της Stephanie Lucas

Πώς οι αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν θεραπευτικούς κρυστάλλους και πέτρες

Advertisment

Στις μέρες μας, γνωρίζουμε πλέον ότι τα πάντα μέσα στο σύμπαν είναι μορφές ενέργειας που διαθέτουν τη δική τους συχνότητα και κραδασμούς συμπεριλαμβανομένων και των κρυστάλλων. Ο Nikola Tesla δήλωσε ότι η έννοια αυτή αποτελεί το κλειδί για την κατανόηση του κόσμου και απέδειξε πως ορισμένες μορφές ενέργειας μπορεί να αλλάξουν τις δονήσεις άλλων μορφών ενέργειας. Αυτή η έννοια είναι και ο λόγος που οι θεραπευτικοί κρύσταλλοι και πέτρες χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα για την ευθυγράμμιση, τη θεραπεία και την αλλαγή της δόνησης των κυττάρων, των τσάκρα, καθώς και των λεπτοφυών σωμάτων από θεραπευτές ολιστικής προσέγγισης.

Στην αρχαιότητα οι άνθρωποι δεν είχαν πρόσβαση στο πλήθος των επιστημονικών στοιχείων που έχουμε εμείς σήμερα σχετικά με τη θεραπευτική δύναμη των κρυστάλλων. Ωστόσο, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο φαίνεται ότι ενστικτωδώς έλκονταν από αυτά τα όμορφα πετράδια και είχαν μια βαθύτερη κατανόηση της αξίας και της σημασίας τους στο ευρύτερο πλαίσιο του σύμπαντος.

Χρήσεις των θεραπευτικών κρυστάλλων στους πρώιμους πολιτισμούς

Advertisment

Τα μέταλλα, οι λίθοι και οι κρύσταλλοι χρησιμοποιήθηκαν για χιλιάδες χρόνια με σκοπό τη βελτίωση της συναισθηματικής, σωματικής και πνευματικής ισορροπίας. Πώς το γνώριζαν αυτό οι αρχαίοι, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, αλλά αυτοί οι πολιτισμοί σίγουρα θεωρούσαν τους λίθους σημαντική πτυχή της ύπαρξής τους.

Ρωμαϊκός πολιτισμός: τα φυλαχτά από κρύσταλλο ήταν πολύ συνηθισμένα στους Ρωμαίους. Θεωρούνταν χρήσιμα για την ενίσχυση της υγείας, την έλξη επιθυμητών πραγμάτων και την προστασία στις μάχες.

Αρχαίοι Αιγύπτιοι: από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της θεραπευτικής δράσης των κρυστάλλων, οι Αιγύπτιοι έθαβαν τους νεκρούς τους με έναν χαλαζία στο μέτωπο. Πίστευαν ότι αυτό καθοδηγούσε τους νεκρούς με ασφάλεια στην άλλη ζωή. Οι Φαραώ κουβαλούσαν μαζί τους κυλίνδρους γεμάτους με χαλαζία για την εξισορρόπηση της ενέργειας Μπα και Κα. Επειδή συνδέονταν στενά με τη θεά του ουρανού Ίσιδα, οι θρυμματισμένοι λίθοι λαζουλίτη φοριόνταν κυρίως από τις βασίλισσες – όπως η Κλεοπάτρα – πάνω από τα μάτια με σκοπό να ενισχυθεί η φώτιση και η εγρήγορση. Οι χορευτές φορούσαν ρουμπίνια στον αφαλό τους για να ενισχύσουν το σεξαπίλ τους. Πολλοί φορούσαν κρυστάλλους στο μέρος της καρδιάς για να προσελκύσουν την αγάπη και τοποθετούσαν στέμματα με κρυστάλλους στο κεφάλι τους για να τονώσουν τη φώτιση και να αφυπνίσουν το Τρίτο Μάτι.

Κινεζικός πολιτισμός: η κινεζική ιατρική περιλαμβάνει τη χρήση των θεραπευτικών κρυστάλλων. Για παράδειγμα, οι μύτες των βελόνων που χρησιμοποιούνται στον βελονισμό είναι φτιαγμένες από κρυστάλλους ενώ χρησιμοποιούνται και στην Πρανική Θεραπεία. Η πρακτική αυτή έχει ιστορία σχεδόν 5000 ετών.

Αρχαίοι Έλληνες: συχνά έτριβαν θραύσματα αιματίτη πάνω στο σώμα των στρατιωτών πριν από κάποια μάχη θεωρώντας ότι αυτό τους έκανε ανίκητους. Η λέξη «κρύσταλλος» έχει ελληνική ρίζα και σημαίνει «πάγος». Μέχρι το 1500 πολλοί αρχαίοι πίστευαν ότι οι διαφανείς κρύσταλλοι χαλαζία ήταν αιώνιοι πάγοι που είχαν σταλεί από τους ουρανούς. Στη μυθολογία ο αμέθυστος διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην ιστορία του θεού Διονύσου και της θεάς Αρτέμιδος και η λέξη σημαίνει «νηφάλιος».

Ινδική παράδοση: στην Αγιουρβεδική ιατρική στην Ινδία θεωρείται ότι οι κρύσταλλοι είναι πολύτιμοι για τη θεραπεία των συναισθηματικών και μεταφυσικών προβλημάτων. Η χρήση των διαφόρων θεραπευτικών κρυστάλλων τεκμηριώνεται μέσα από τις σελίδες των ιερών κειμένων Βέδα, στα οποία αναφέρονται επίσης οι ειδικές θεραπευτικές ιδιότητες του κάθε λίθου. Το ζαφείρι θεωρείται ότι φέρνει οξύνοια, διαύγεια και ψυχική ισορροπία ενώ ο ίασπης αρμονία, σεξουαλική ενέργεια και ισορροπία στα τσάκρα.

Αρχαίες γιαπωνέζικες αντιλήψεις: η μαντεία ήταν μια συνηθισμένη πρακτική του πρώιμου ιαπωνικού πολιτισμού και έμοιαζε πολύ με τις κρυστάλλινες σφαίρες που διαβάζουν κάποια μέντιουμ ακόμα και σήμερα. Οι κρυστάλλινες σφαίρες από χαλαζία θεωρούνταν ότι αντιπροσώπευαν την καρδιά ενός δράκου και δήλωναν τη δύναμη και τη σοφία τους.

Τι γνωρίζουμε σήμερα σχετικά με τους θεραπευτικούς κρυστάλλους

Οι έννοιες του ηλεκτρομαγνητισμού, όπως έχουν αποδειχτεί από τον James Clerk Maxwell και η αλληλοεξαρτώμενη φύση τους καθώς και οι διάφορες ανακαλύψεις της κβαντικής θεωρίας, μας έδωσαν επιστημονικές αποδείξεις γι’ αυτά που οι αρχαίοι πάντα γνώριζαν. Επειδή όλα δονούνται σε ορισμένες συχνότητες, έχουν την ικανότητα να μεταβάλλουν τη συχνότητα άλλων αντικειμένων ή οργανισμών όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Ως εκ τούτου, ένας κρύσταλλος ο οποίος δονείται σε δική του συχνότητα ταλαντώσεων, λόγω του φυσικού νόμου του συντονισμού δονείται και στο δικό μας ενεργειακό πεδίο και δημιουργεί ένα μεγαλύτερο πεδίο δόνησης το οποίο επηρεάζει το νευρικό σύστημα και τη διαβίβαση των πληροφοριών προς τον εγκέφαλο. Στην ουσία, αυτές οι δονήσεις που συνδέονται μεταξύ τους μπορούν να εναρμονίσουν τις συχνότητες και να τονώσουν εκείνες τις βιοχημικές αλλαγές που επηρεάζουν τη σωματική υγεία με έναν θετικό, θεραπευτικό τρόπο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
Τιτάνας: Οι αμμόλοφοι στον δορυφόρο του Κρόνου είναι θρυμματισμένα φεγγάρια
Μαύρες τρύπες-βρέφη είναι οι κόκκινες κουκίδες που εντόπισε το τηλεσκόπιο James Webb
Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση