,

Τα καροτενοειδή επιβραδύνουν την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας

Η εκφύλιση ωχράς κηλίδας είναι μια οφθαλμολογική πάθηση που εκδηλώνεται συνήθως σε άτομα άνω των 60 ετών, και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές συνέπειες, έως

Η εκφύλιση ωχράς κηλίδας είναι μια οφθαλμολογική πάθηση που εκδηλώνεται συνήθως σε άτομα άνω των 60 ετών, και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές συνέπειες, έως και τύφλωση.

[button color=”white” size=”big” alignment=”center” rel=”follow” openin=”samewindow” url=”https://enallaktikidrasi.com/2016/06/oxra-kilida-kai-diatrofi-7-trofes-pou-prolamvanoun/”]Ωχρά κηλίδα και διατροφή: 7 τροφές που την προλαμβάνουν[/button]

Advertisment

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αναφέρουν πως μια κατηγορία τροφίμων έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει και να επιβραδύνει την εξέλιξη της πάθησης. Ο λόγος για τα καροτενοειδή, ουσίες που συναντώνται κυρίως στο καρότο και το σπανάκι σε αρκετά μεγάλες ποσότητες, ικανές να λειτουργήσουν ευεργετικά στην καταπολέμηση της ωχράς κηλίδας.

Έπειτα από μελέτες σε πάνω από 100.000 άτομα, που διήρκησαν περίπου 25 χρόνια, τα αποτελέσματα δείχνουν πως όσοι κατανάλωναν καροτενοειδή είχαν έως και 40% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν την πάθηση σε προχωρημένο στάδιο. Ωστόσο, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως η σύνδεση των καροτενοειδών με την πάθηση της ωχράς κηλίδας, παρατηρείται αφού έχει εκδηλωθεί το νόσημα και όχι προηγουμένως.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 «αθώες» τροφές που δεν γνωρίζατε ότι σας παχαίνουν
Οι top 16 πιο υγιεινοί σπόροι ή κόκκοι δημητριακών
Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση