Νιώθω – Τρέφομαι – Σκέφτομαι

Η ουσία είναι από τι κατευθύνεσαι κάνοντας μια επιλογή και ποια η αρχική πρόθεση που ακολουθείς το οτιδήποτε. Κατευθυνόμενος από ενοχές και σκέψεις και

Η ουσία είναι από τι κατευθύνεσαι κάνοντας μια επιλογή και ποια η αρχική πρόθεση που ακολουθείς το οτιδήποτε. Κατευθυνόμενος από ενοχές και σκέψεις και ότι άλλο «πρέπει», πέρα από αυτό που η σοφία του σώματος σου, σου μεταφέρει ως πηγαία πληροφορία του τι χρειάζεσαι ως τροφή την εκάστοτε στιγμή, τότε είναι σαν να μη τρέφεσαι γενικά και σε κανένα επίπεδο.

Μία ακόμη ένδειξη από-συντονισμού από το κέντρο σου. Αν είναι στην τροφή θα είναι και σε όλα τα άλλα. Υπάρχουν οι vegan,οι χορτοφάγοι, οι κρεατοφάγοι, οι ωμοφάγοι και πολλοί άλλοι. Μα η ουσία δεν είναι αυτή. Και πάλι αυτή η αίσθηση της διαφορετικότητας με μια καλή «ενδυμασία» του εγώ.

Advertisment

Θα ακούσεις την κάθε πλευρά με τα προτερήματα της και τα οφέλη της, το ότι η μία είναι καλύτερη απ την άλλη και δεν τελειώνει αυτό. Είναι σαν ένα πλανητικό δαχτυλίδι που σε παίρνει στην χαοτική τροχιά του και μόνο κύκλους κάνεις. Όταν υποστηρίζεις κάτι φανατικά είτε ακόμη και το να είσαι αντίθετος με αυτό (πάλι φανατικά), στην ουσία δεν σε ενδιαφέρει κατά βάθος το ίδιο το αντικείμενο και θέμα το οποίο είσαι αντίθετος ή σύμφωνος.

Η ουσιαστική πρόθεση είναι η «ευκαιρία» να έρθεις σε αντιπαράθεση με ένα κοινωνικό σύνολο, ακόμη και με κάθε έναν ξεχωριστά. Το ίδιο το αντικείμενο το έχεις ξεχάσει εντελώς από ένα σημείο και έπειτα. Αυτό που δεν αφήνεις να φύγει είναι η αντιπαράθεση και η υποτιθέμενη αδικία και η ασυνεννοησία. Όλα αυτά όμως πραγματώνονται μέσα από την αναμόχλευση και ενεργοποίηση μιας πεποίθησης που αμύνεσαι και προφυλάσσεσαι από τίποτα άλλο αλλά από την επαφή.
Αν σταθείς ήσυχος στο κέντρο σου απ’ έξω από όλο αυτό θα παρατηρήσεις να ακούγονται λέξεις τελείως διαφορετικές πίσω από αυτές που ακούγονται. Πολλά «πρέπει» και μια υποσυνείδητη ανεξέλεγκτη τιμωρία εαυτού λόγω απουσία συγχώρεσης. Ενοχή (όχι στο εν και στην ενότητα του συνόλου) η οποία φανερώνει της απουσία δύναμης και αναγνώρισης της αξίας σαν έννοια ολότητας. Το πνεύμα σου και η Ύπαρξη ολόκληρη σε θέλει ευτυχισμένο και ανάλαφρο.

Ελεύθερο και στιγμιαία παρών. Ακούγοντας το σώμα σου, ακούς το πνεύμα σου. Το Σώμα είναι η Πύλη. Για πόσο ακόμη θα αφήνεις το νου να έχει τα ηνία της Ζωής σου. Η καρδιά ξέρει τον τρόπο. Ο νους ξέρει το δρόμο και φτιάχνει διαδρομές.

Advertisment

Η καρδιά ξέρει τον τρόπο, τον τρόπο της παρουσίας στην στιγμή καθώς σφύζει από ζωή. Τολμάς να το «ακούσεις»; γιατί τότε δεν μπορεί να επιβιώσει κανένα πρέπει και εάν. Κανένα προσωπείο.

Είσαι Εσύ Ολόκληρος. Ελεύθερος από παρελθόν και μέλλον. Δεν σε κατευθύνει τίποτα και κανείς.
Πράττεις και λειτουργείς Εσύ για Εσένα. Πρώτα για σένα. Όπως θα τάιζες ένα βρέφος ή ένα παιδί με την ίδια αίσθηση και σεβασμό να “τρέφεσαι” και εσύ. Και η τροφή σαν έννοια υφίσταται και για σκέψεις συναισθήματα αισθήσεις και ούτω καθεξής. Η μόνη ευθύνη που έχεις είναι η ολοκληρωτική χαρά σου !

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια
Σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 συχνά λάθη στο μαγείρεμά του και πώς να τα αποφύγετε
Θαλασσινά: Πως θα καταλάβετε αν είναι φρέσκα ή αποψυγμένα
Προβιοτικά: 13 top τροφές για καλύτερη υγεία του εντέρου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση