Αν πιστέψεις στον εαυτό σου, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα!

«Το πιο πολύτιμο δώρο που μου έκανε ο πατέρας μου, ήταν να πιστέψει σε μένα», διάβασα μια μέρα σερφάροντας στο διαδίκτυο. Πόσο αληθινό σκέφτηκα! Και η σκέψη μου γύρισε πολλά χρόνια πίσω, στην Τρίτη Λυκείου όταν πήγα σε φροντιστήριο για την ιστορία δέσμης!

Ήμασταν 2 άτομα, εγώ και ακόμη ένα κορίτσι, η Ελένη! Η καθηγήτριά μας την πρώτη μέρα μας είπε: «Είμαι σίγουρη ότι θα τα πάτε καλά, πιστεύω σε εσάς και ξέρω ότι δεν θα με απογοητεύσετε». Τότε έβαλα τα δυνατά μου, δεν ήθελα να την απογοητεύσω και πράγματι έγραψα καλά! Και αυτό γιατί μας έδωσε το κίνητρο με έναν δικό της τρόπο. Να πιστέψουμε στον εαυτό μας!

Φανταστείτε αν ακούσουμε αυτά τα λόγια από τους γονείς μας! Τονώνει την αυτοεκτίμησή μας, μας δίνει ώθηση να προσπαθήσουμε, να κάνουμε το αδύνατο δυνατό! Γιατί το μυστικό της επιτυχίας είναι να πιστέψουμε στον εαυτό μας! Αν το καταφέρουμε αυτό, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα! Όλα όσα δεν καταφέραμε ήταν στιγμές που αφεθήκαμε στον φόβο της αποτυχίας, είτε επηρεαστήκαμε από τις γνώμες των άλλων… συγγενών, φίλων… Και έτσι παραιτηθήκαμε από την διεκδίκηση των ονείρων μας ή βολευτήκαμε σε μια κατάσταση για να μην έρθουμε αντιμέτωποι κάποια στιγμή με την απογοήτευση!

Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα ακατόρθωτο! Υπάρχει μόνο θέληση, προσπάθεια, πείσμα! Όλα είναι μέσα στο μυαλό μας! Είναι θέμα αυτοεκτίμησης! Μην περιμένεις από τους άλλους να σου δώσουν το κίνητρο! Πίστεψε στον εαυτό σου! Και μόλις καταφέρεις αυτό, ο δρόμος της επιτυχίας είναι ανοιχτός για σένα.

Μαρία Αρφαρά

Συγγραφέας Μαρία Αρφαρά

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ρόδο ενώ η καταγωγή μου είναι από την πανέμορφη Σύμη! Σπούδασα Marketing-Management στο American College of Greece (Deree College). Είμαι φανατική βιβλιοφάγος αστυνομικών κυρίως μυθιστορημάτων, αγαπώ τη συγγραφή γιατί με βοηθά να ξεδιπλώνω ευκολοτερα τις σκεψεις και τα συναισθήματά μου. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δυο υπέροχων ζουζουνιών.

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του μήνα

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε