, ,

Χαμογέλασε! Άλλαξε την ημέρα κάποιου!

Χαμογέλασε! Άλλαξε την ημέρα κάποιου! Αναμφισβήτητα, στην σημερινή εποχή οι περισσότεροι άνθρωποι κατακλύζονται από πολλά προβλήματα κυρίως οικονομικά. Η καθημερινότητά τους έχει γίνει αβάσταχτη,

Χαμογέλασε! Άλλαξε την ημέρα κάποιου!

Χαμογέλασε! Άλλαξε την ημέρα κάποιου!

Αναμφισβήτητα, στην σημερινή εποχή οι περισσότεροι άνθρωποι κατακλύζονται από πολλά προβλήματα κυρίως οικονομικά. Η καθημερινότητά τους έχει γίνει αβάσταχτη, το άγχος έχει κυριαρχήσει στην ζωή τους όπως ποτέ άλλοτε και κυριεύονται από αρνητικά συναισθήματα τα οποία διοχετεύουν στην διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Advertisment

Συγκεκριμένα, ξεκινούν την μέρα τους με αρνητικότητα, την οποία μεταδίδουν όπου βρουν, όπως σε διερχόμενους οδηγούς, στο σουπερμάρκετ, σε δημόσιες υπηρεσίες ακόμα και στην δουλειά τους. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν το σκεπτικό ότι από την στιγμή που έχουν κακή διάθεση, πρέπει να την μεταδώσουν και στους άλλους. Είναι οι λεγόμενοι μίζεροι άνθρωποι, όπου το να δημιουργούν καυγάδες είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους.

Θαυμάζω τους ανθρώπους που ενώ ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, το χαμόγελο δεν φεύγει ποτέ από τα χείλη τους. Που ενώ έχουν πολλά προβλήματα οικονομικά ή οικογενειακά, αυτό δεν τους αφήνει να επηρεάσει την σχέση τους με τους άλλους. Άνθρωποι αισιόδοξοι, με πρόσωπο καλοσυνάτο που εκπέμπει θετική ενέργεια και αγάπη προς τον συνάνθρωπο και δεν διστάζουν να το δείχνουν! Θα πουν καλημέρα σε όλους τους γονείς στο σχολείο που θα περάσουν από μπροστά τους, θα δώσουν προτεραιότητα σε έναν πεζό όταν οδηγούν, θα παραχωρήσουν την σειρά τους στο σουπερμάρκετ σε κάποιον που έχει λιγότερα πράγματα από αυτούς! Oι άνθρωποι αυτοί δεν κατακρίνουν αλλά προσπαθούν να βοηθήσουν. Παραδίδουν με τον τρόπο τους μαθήματα ανθρωπιάς!

Σκεφτείτε πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος μας αν όλοι προσπαθούσαμε να συμπεριφερθούμε ανάλογα! Πόσο θα άλλαζε η καθημερινότητά μας! Πιστέψτε με είναι τόσο απλό! Ένα μόνο χαμόγελο μπορεί να αλλάξει την δική σας μέρα αλλά και αυτού που το λαμβάνει! Γι΄αυτό λοιπόν από αύριο κιόλας, ξεκινήστε την μέρα σας με το πιο λαμπερό σας χαμόγελο!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η θεραπεία της παρουσίας: Όταν είμαστε παρόντες, βοηθάμε τους άλλους να ανοίξουν την πόρτα σε έναν κόσμο ευκαιριών
Πώς το παιδικό τραύμα επηρεάζει την υγεία μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής (βίντεο)
4 σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης | Η σχέση τους με την κατάθλιψη και το άγχος
Flip it: Με την ανατρεπτική σκέψη τα προβλήματα γίνονται ευκαιρίες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση