,

Ξεχάσαμε το παρελθόν μας

Ξεχάσαμε το παρελθόν μας Την ιστορία μας. Τους δεσμούς που δένουν τον άνθρωπο με τον άνθρωπο. Απαρνηθήκαμε τον Αριστοτέλη και την αρετή του, το

Ξεχάσαμε το παρελθόν μας

Ξεχάσαμε το παρελθόν μας

Την ιστορία μας. Τους δεσμούς που δένουν τον άνθρωπο με τον άνθρωπο. Απαρνηθήκαμε τον Αριστοτέλη και την αρετή του, το Σωκράτη και τον βίο του, τον Πλάτωνα και την Πολιτεία του. Στον Ελύτη και στο Μονόγραμμα γυρίσαμε την πλάτη. Και δεν συγκινούμαστε πλέον απο το άπειρο μπλε που ξοδεύει ο ίδιος ο Θεός στο Αιγαίο για να μην τον δούμε.

Advertisment

Γυρίσαμε το βλέμμα στην πειθαρχεία των Σπαρτιατών αλλά και στην σοφία των Αθηναίων. Θεωρήσαμε την αγάπη και το χρέος προς την πατρίδα υπερβολή και την προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο αφέλεια. Η εμπιστοσύνη αντικαταστάθηκε από την καχυποψία και ο σεβασμός απο την απρέπεια. Συνηθίσαμε την ασυδοσία και η εργατικότητα ερμηνεύτηκε σαν χαμαλίκι. Καλύψαμε με χώματα την Ολυμπία και του Δελφούς και αφορήσαμε τα Δελφικά παραγγέλματα.

Εμείς είμαστε η λύση σε κάθε μας πρόβλημα

Το “γνώθι σαυτόν”. Ξεχάσαμε να πονάμε. Να πονάμε και να σηκωνόμαστε με θάρρος και τόλμη απέναντι σε αυτό που μας καταδυναστεύει. Σπρώξαμε την αλήθεια και αγκαλιάσαμε την πλάνη. Θεωρήσαμε το δάκρυ προς την σημαία υπερβολή, και την ανατριχίλα, στο άκουσμα του Υμνου προς την ελευθερία του Δ. Σολωμού, παρωχημένη αίσθηση. Ξεχάσαμε να πολεμάμε. Μέσα μας πρώτα. Με αυτά που μας τραβάνε πίσω. Και ξεχάσαμε να φέρνουμε ειρήνη με τους γύρω μας. Ξεχάσαμε το παρελθόν μας.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση