,

Τι είναι η ομορφιά; Άνθρωποι από όλο τον κόσμο απαντούν (βίντεο)

Ξέρετε το ρητό “Η ομορφιά είναι στο μάτι του θεατή”; Η ομορφιά μπορεί πράγματι να είναι στο μάτι του θεατή, αλλά η πλειοψηφία των

Τι είναι η ομορφιά; Άνθρωποι από όλο τον κόσμο απαντούν (βίντεο)

Ξέρετε το ρητό “Η ομορφιά είναι στο μάτι του θεατή”; Η ομορφιά μπορεί πράγματι να είναι στο μάτι του θεατή, αλλά η πλειοψηφία των σημερινών θεατών επηρεάζεται από τα κοινωνικά πρότυπα, μαθημένοι να σκέφτονται ότι η ομορφιά παίρνει μόνο μία μορφή. Για δεκαετίες, τα μέσα ενημέρωσης έχουν αλλάξει αυτό που θεωρούμε όμορφο. Σκούρο δέρμα ή ανοιχτό δέρμα, σγουρά μαλλιά ή ίσια μαλλιά, πολύ μακιγιάζ ή καθόλου μακιγιάζ, οι μόδες αλλάζουν διαρκώς και διαδέχονται η μία την άλλη.

Η ομορφιά μπορεί να είναι μια προτίμηση, αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που μας κρατούν πίσω από το να βλέπουμε την πραγματική ομορφιά. Και κάπου εκεί μπαίνει στη συζήτηση ο πολιτισμός. Ο πολιτισμός ενός λαού συχνά ορίζει το τι είναι η ομορφιά. Από χώρα σε χώρα, διαφορετικά πρότυπα καθορίζουν τι είναι όμορφο και τι όχι. Εμπνεόμενοι από αυτήν την αρχή, οι παραγωγοί του cut.com ταξίδεψαν ανά τον κόσμο και ρώτησαν τους ανθρώπους τι σημαίνει για αυτούς η ομορφιά.

Advertisment

Ένας άντρας από το Νέο Δελχί λέει: «Αν με ρωτάς, τι είναι σέξι για ένα άτομο, είναι η νοημοσύνη του/της».

“Κομψότητα”, απαντά μια γυναίκα από το Παρίσι. “Για μένα, ομορφιά είναι όταν δεν ξέρεις ότι είσαι όμορφος. Νιώθεις καλά για τον εαυτό σου και μπορείς να ενεργείς φυσικά”.

“Όταν κάποιος λέει ομορφιά, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου είναι οι γυναίκες. Τα πάντα επικεντρώνονται γύρω από τις γυναίκες”, λέει ένας άνδρας από τη Ρώμη.

Advertisment

Μια γυναίκα από τη Σαγκάη δίνει έμφαση στη φυσική ομορφιά, αλλά λέει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που κάνουν πλαστική χειρουργική σήμερα και τους κάνει να φαίνονται ψεύτικοι.

“Παραδοσιακά μεγάλα μάτια, έντονα φρύδια, υψηλή γέφυρα μύτης και ένα αιχμηρό πηγούνι είναι τα στοιχεία για ένα όμορφο κορίτσι”, λέει μια γυναίκα από τη Σαγκάη.

Το μεγάλο στήθος και τα οπίσθια στις γυναίκες σημειώθηκαν επίσης αρκετές φορές ως απαντήσεις, καθώς και οι μεγάλοι μύες στους άνδρες.

“Μπορεί να είναι εξωτερική ομορφιά, εσωτερική ομορφιά ή μια στιγμή”, λέει μια γυναίκα από το Βερολίνο. «Για όλους είναι υποκειμενικό και πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νιόκαστρο: Το εντυπωσιακό κάστρο της Πύλου από ψηλά (βίντεο)
Παραπληγικός άνδρας με εμφύτευμα εγκεφάλου παίζει σκάκι σε H/Y μόνο με τη σκέψη!
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
Παναγία Κακαβιώτισσα: Η ελληνική εκκλησία χωρίς σκεπή που ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση