,

4 λεπτά που θα αλλάξουν τη ζωή σας (βίντεο)

O άνθρωπος στην απόλυτη σκληρότητα, αλλά και στην ευαισθησία του. Και ο πλανήτης να επιμένει να μας εντρυφήσει λίγο σεβασμό. Για τα περισσότερα προβλήματα,

4 λεπτά που θα αλλάξουν τη ζωή σας (βίντεο)

O άνθρωπος στην απόλυτη σκληρότητα, αλλά και στην ευαισθησία του. Και ο πλανήτης να επιμένει να μας εντρυφήσει λίγο σεβασμό. Για τα περισσότερα προβλήματα, όπως της ενέργειας, των υδάτινων πόρων, του φαινόμενου του θερμοκηπίου, ακόμη και της τροφής (αν και αυτό είναι δράμα, πως γίνεται ένα κομμάτι του πλανήτη να πεινάει, ενώ όλο το άλλο να αυξάνει τα απορρίμματα του από μια σακούλα σε τρεις) έχουν βρεθεί  λύσεις που έχουν γραφτεί σε αρκετά βιβλία και αναμασώνται από τους σημερινούς “επιστήμονες” σαν ένα είδος copy paste, αν και γράφτηκαν από ανθρώπους σπανίους για τα σημερινά δεδομένα. Και ναι δεν είναι οι τελειότερες λύσεις αλλά εάν τεθούν σε εφαρμογή είναι μια αρχή.

Το σύστημα του πλανήτη είναι ζωντανό, μεταβάλλεται και αυτό από τις πράξεις μας, όμως μεταβάλλεται και από μόνο του αρκεί να του δώσουμε την ελευθερία να πράξει το πλέον σωστό για αυτό, με λίγα λόγια να ενδιαφερθούμε. Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει η λέξη “Συμφέρον” να ενωθεί με το “Κοινό Καλό”. Και όχι… δυστυχώς, το video δεν μπορεί να μας βγάλει από την “απάθεια”, μόνο η καρδιά μπορεί να το καταφέρει αυτό, αν το μπορεί!

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πωλητής για μία ώρα»: Οι καλλιτέχνες που στήριξαν το περιοδικό Σχεδία
Ζευγάρι νομάδων μελισσοκόμων ταξιδεύουν τα μελίσσια τους στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας
«Απλώς κάντε το»: Η συμβουλή ενός 94χρονου με φυσική κατάσταση εφήβου
Μαθητής λυκείου από την Αλεξανδρούπολη πήρε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση