Μαθητής λυκείου από την Αλεξανδρούπολη πήρε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια!

Ο Δημήτρης Δελιακίδης, ένας 17χρονος μαθητής της Γ’ Λυκείου από το 4ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης, κέρδισε πρόσφατα μια πλήρη υποτροφία για σπουδές στο Πανεπιστήμιο

Μαθητής λυκείου από την Αλεξανδρούπολη πήρε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια!

Ο Δημήτρης Δελιακίδης, ένας 17χρονος μαθητής της Γ’ Λυκείου από το 4ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης, κέρδισε πρόσφατα μια πλήρη υποτροφία για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ. Ο Δημήτρης διακρίθηκε για τις επιδόσεις του σε επιστημονικούς διαγωνισμούς, τη συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα Επιστημόνων και την απόκτηση Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας σε ηλικία μόλις δεκαέξι ετών.

Η υποτροφία του καλύπτει πλήρως τα δίδακτρα, καθώς και τα έξοδα διαμονής, διατροφής και υγειονομικής ασφάλισης, που αντιστοιχούν σε περίπου 89.000 ευρώ ετησίως. Ο Δημήτρης σχεδιάζει να ακολουθήσει τον τομέα της Ηλεκτρολογίας και Μηχανικής, επιδιώκοντας καριέρα στην έρευνα. Παρά τη μεγάλη αυτή επιτυχία, παραμένει επικεντρωμένος στο διάβασμα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, στις οποίες πρόκειται να συμμετάσχει.

Advertisment

Ο Δημήτρης, μιλώντας σε συνέντευξη με τον ΣΚΑΪ, εξήγησε πως η υποτροφία του δεν αποτελεί μόνο έναν τρόπο για να σπουδάσει στο εξωτερικό αλλά και μια μοναδική ευκαιρία να εξελιχθεί ακαδημαϊκά και επαγγελματικά. Η προσφορά πλήρους κάλυψης των εξόδων του δίνει τη δυνατότητα να επικεντρωθεί πλήρως στις σπουδές του χωρίς να ανησυχεί για οικονομικά ζητήματα.

Η επιλογή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια από τον Δημήτρη δεν ήταν τυχαία, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο επιφανή και επιλεκτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο, με το ποσοστό αποδοχής των φοιτητών στο προπτυχιακό επίπεδο να αγγίζει μόλις το 9% το 2016. Αυτή η επιτυχία αντικατοπτρίζει την εξαιρετική ακαδημαϊκή και πνευματική αριστεία του Δημήτρη, καθώς και την αφοσίωσή του στην επιστημονική πρόοδο και έρευνα.

Advertisment

Ο νεαρός επιστήμονας, που έχει ήδη καταγράψει εντυπωσιακές επιδόσεις σε τόσο νεαρή ηλικία, προσβλέπει σε μια λαμπρή μελλοντική καριέρα. Η υποτροφία και η επιλογή του να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση των επιστημονικών του ονείρων και φιλοδοξιών.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πωλητής για μία ώρα»: Οι καλλιτέχνες που στήριξαν το περιοδικό Σχεδία
Ζευγάρι νομάδων μελισσοκόμων ταξιδεύουν τα μελίσσια τους στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας
«Απλώς κάντε το»: Η συμβουλή ενός 94χρονου με φυσική κατάσταση εφήβου
Ο Δημήτρης Παπανικολάου ξάπλωσε στην άσφαλτο και έσωσε παιδί με αυτισμό σε κρίση!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση