, ,

Εναλλακτικές θεραπείες δοκιμασμένες στην πράξη

Το παρακάτω άρθρο είναι μέρος μιας μεγάλης μελέτης για την αυτάρκεια των οικολογικών χωριών ( https://lofos.info/laloslal/biocall.html) και ευχαριστούμε θερμά τον Ιωάννη Δήμο που μας

Το παρακάτω άρθρο είναι μέρος μιας μεγάλης μελέτης για την αυτάρκεια των οικολογικών χωριών ( https://lofos.info/laloslal/biocall.html) και ευχαριστούμε θερμά τον Ιωάννη Δήμο που μας το έστειλε…

 

Advertisment

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

 

Έλκος δωδεκαδακτύλου : Μετά το φαγητό μήν κάθεστε και μην ξαπλώνετε . Περπατήστε ή δουλέψτε χειρωνακτικά μία ώρα . Πιθανόν η ίδια τεχνική βοηθά και το έλκος στομάχου.

Για την ιστορία : Πρίν χρόνια κάποιος Έλληνας γιατρός είχε παρατηρήσει οτι υποχώρησε το έλκος του όταν πήρε αντιβιοτικά . Ανακοίνωσε την υποψία του οτι το έλκος οφείλεται σε μικρόβια και όλοι γέλασαν μαζί του . Πρόσφατα ανακαλύφθηκε απο ξένους ερευνητές οτι πράγματι οφείλεται σε μικρόβια ! Σε άρθρα εφημερίδων έχει γραφτεί οτι η μαστίχα Χίου καταπολεμά αυτά τα μικρόβια . Ίσως και το ρετσίνι των πεύκων έχει παρόμοια δράση ( εξ’ άλλου και η μαστίχα είναι το ρετσίνι κάποιου θάμνου).

Advertisment

 

Τενοντίτιδα: Αυτή η ασθένεια είναι η αγαπημένη των φαρμακευτικών εταιρειών : Επιτρέπει στον ασθενή να εργάζεται ( να βγάζει χρήματα ) αλλά είναι τόσο επώδυνη που τον αναγκάζει να ξοδεύει τα χρήματα σε φάρμακα που ΔΕΝ τον θεραπεύουν !

Η κοινή λογική λέει οτι η ζέστη κάνει καλό αλλά, περιέργως, αλοιφές που θερμαίνουν δεν έχουν αποτέλεσμα. Ο κρητικός θεραπευτής ΠΕΤΡΑΚΗΣ Μ. ΣΤΕΛΙΟΣ ( Ν. Σκουλά 19, 73135-ΧΑΝΙΑ , τηλ 28210 70684 ) στο βιβλίο του “ΕΡΕΥΝΩ, ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ” αναφέρει οτι θεράπευσε καρκίνο τυλίγοντας το πάσχον μέλος με αλουμινόχαρτο για αρκετές ώρες (προκάλεσε υπερθέρμανση ) . Αυτό μου έδωσε την ιδέα. Τύλιξα το πάσχον μέρος (ταρσός) για 3 ώρες με αλουμινόχαρτο αφού προηγουμένως είχα αλείψει θερμαντική αλοιφή (VICKS). Καμμία βελτίωση δεν παρατηρήθηκε μέσα στο διάστημα αυτών των τριών ωρών. Οκτώ ώρες όμως μετά την αφαίρεση του αλουμινόχαρτου υπήρξε αισθητή βελτίωση. Δεύτερο πείραμα με αλουμινόχαρτο είχε παραπλήσια αποτελέσματα. Ο πόνος και η δυσκολία στην κίνηση παρέμειναν για καιρό. Αλμυρά χλιαρά ποδόλουτρα δεν έδωσαν σημαντικά αποτελέσματα.

Τελικά η τενοντίτιδα πέρασε μετά απο μήνες ( όταν έφθασε η ζέστη του καλοκαιριού). Πιθανόν βοήθησε και η χορήγηση μουρουνέλαιου.

Η τενοντίτιδα είναι μια δύσκολη πάθηση που διαρκεί μήνες (ή και χρόνια). Αν μέσα σε δύο 24ωρα είναι δυνατόν να μειωθούν θεαματικά οι πόνοι, αυτό μπορεί να θεωρηθεί σημαντική επιτυχία. Υποθέτω οτι μια “πανοπλία” απο αλουμίνιο (δεν γνωρίζω αν και άλλα μέταλλα είναι εξ’ ίσου αποτελεσματικά) θα μπορούσε κάποια μέρα σε μελλοντικά κέντρα Εναλλακτικής Ιατρικής να θεραπεύει την τενοντίτιδα. Θα χρησιμοποιούσαμε κάθε φορά μόνο εκείνα τα κομμάτια που αφορούν το πάσχον μέλος. Η θεραπευτική ικανότητα του μετάλλου μας κάνει να υποπτευόμαστε οτι σχετίζεται με τα ηλεκτρικά φαινόμενα των κυττάρων. Οι οπαδοί των θεωριών περί “οργόνης” του Βίλχελμ Ράϊχ θα εύρισκαν αυτή τη θεραπεία ενδιαφέρουσα ( αν δεν την γνωρίζουν ήδη ) .

 

Ωτίτιδες : Φλεγμονές του εσωτερικού του αυτιού απο μικρόβια δημιουργούν ευαισθησία και με την παραμικρή καταπόνηση αρχίζουν οι ενοχλήσεις. Βάλτε μέσα στον ακουστικό πόρο ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο ( τόση ποσότητα ώστε να αισθανθείτε το λάδι να αγγίζει το τύμπανο ). Κλείστε με βαμβάκι. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε βράδυ για ένα μήνα (ακόμη και εάν δεν πονάτε πιά ). Η ευαισθησία παρέρχεται και δεν πρόκειται να έχετε ξανά ενοχλήσεις . Πρόκειται για παλαιά θεραπεία που εφήρμοζαν στα χωριά . Την δοκίμασα και επιβεβαιώνω την αποτελεσματικότητα. Εάν πρόκειται να πάτε σε γιατρό για καθαρισμό των αυτιών απο την κυψελίδα , ρίξτε λίγο λάδι μέσα στο αυτί απο την προηγούμενη ημέρα. Η κυψελίδα μαλακώνει και αφαιρείται πολύ εύκολα.

 

Αφαίρεση κυψελίδας απο τον ακουστικό πόρο: Εξ’ όσων γνωρίζω , όλοι καταφεύγουν στον ωτορινολαρυγγολόγο για την αφαίρεση της κυψελίδας . Αυτό όμως μπορεί να γίνει εύκολα απο τον καθένα στην τουαλέττα του σπιτιού του .

Διαδικασία :

24 ώρες πρίν τον καθαρισμό, βάζουμε λάδι στον ακουστικό πόρο για να μαλακώσει η κυψελίδα .

Προμηθευόμαστε μια πλαστική σύριγγα μιας χρήσεως ( 10 cc τουλάχιστον )

Πετάμε την μεταλλική βελόνα .

Γεμίζουμε την πλαστική σύριγγα με χλιαρό νερό .

Πιέζουμε το έμβολο της σύριγγας ώστε να εκτοξευθεί με πίεση το νερό μέσα στον ακουστικό πόρο . Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές . Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά !

Μετά την αφαίρεση της κυψελίδας βάζουμε λίγο λάδι στον ακουστικό πόρο για να αποφύγουμε μολύνσεις .

 

Προβλήματα ρινικής κοιλότητας : Τον χειμώνα πολύς κόσμος ταλαιπωρείται απο γρίππες και καταρροές και οι φαρμακευτικές εταιρείες πλουτίζουν . Βράστε ένα φλυτζανάκι νερό (*). Αφήστε το σκεπασμένο να κρυώσει . Ρίξτε το μέσα σε ένα άδειο πλαστικό μπουκαλάκι που έχει μηχανισμό για δημιουργία σταγονιδίων ( spray – στην αγορά θα βρείτε παιδικές κολώνιες να πουλιούνται μέσα σε τέτοια μπουκάλια ) . Προσθέστε λάδι ή αμυγδαλέλαιο . Ο όγκος του λαδιού να είναι το 1/4 του όγκου του νερού . Ανακινείστε καλά . Ψεκάστε μέσα στα ρουθούνια . Η ωφέλεια είναι εντυπωσιακή . Το υγρό που περισσεύει μέσα στο μπουκάλι δεν πετιέται. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τις επόμενες μέρες χωρίς να ξαναβρασθεί.

 

(*) Εδώ υπάρχει ευρύ πεδίο πειραματισμού. Μέσα στο νερό που βράζει μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία βοτάνων . Πειραματίσθηκα με βασιλικό και το εκχύλισμα ήταν άνετα ανεκτό απο την ρινική κοιλότητα αλλά δεν διαπίστωσα αύξηση στις ιαματικές ιδιότητες . Το κόκκινο κρασί ήταν ενοχλητικό στην ρινική κοιλότητα . Τα εκχυλίσματα βοτάνων περιέχουν και πρωτεϊνες και δίνουν έδαφος ανάπτυξης μικροβίων . Γι’ αυτό θα συνιστούσα να χρησιμοποιούνται , στη ρινική κοιλότητα , μέχρι 12 ώρες μετά το βράσιμο . Μετά ή να ξαναβράζονται ή να απορρίπτονται .

 

Το 8 % του πληθυσμού υποφέρει απο προβλήματα ρινός και παραρρινίων κόλπων . Πρόσφατα κυκλοφόρησε εκχύλισμα κυκλάμινου ( με το όνομα Nasodren ) για την ιγμορίτιδα ( ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ 3-4/1/2009 )

 

Πληγές που δεν κλείνουν (θυλακίτιδες – δοθιήνες ) : Εάν έχετε πληγές που εμφανίζονται στα καλά καθούμενα και δεν κλείνουν , μπορεί να είναι σύμπτωμα πολύ σοβαρών καταστάσεων αλλά μπορεί απλώς το αμυντικό σύστημα να “τεμπελιάζει” και δεν καταπολεμά τα μικρόβια . Η συμβατική ιατρική συνιστά ακριβά αντισηπτικά και αντιβιοτικά . Εσείς βάλτε απλώς λίγες σταγόνες ελαιόλαδο !

 

Έρπης γεννητικών οργάνων : Ασθένεια επώδυνη που καταστρέφει την ερωτική ζωή των ασθενών . Η συμβατική ιατρική χορηγεί φάρμακα ελάχιστα αποτελεσματικά και με πολλές παρενέργειες . Επάλειψη με λάδι φέρνει άμεση ανακούφιση . Συνεχίστε την θεραπεία για ένα μήνα και δεν πρόκειται να συμβούν ποτέ υποτροπές . Το μώβ ζουμί της νωπής ελιάς χρωματίζει τα σημεία που έχουν προσβληθεί (ακόμη και εάν δεν υπάρχουν εκεί φλύκταινες).

 

Επιχείλιος έρπης : Επάλειψη λαδιού στα χείλη επι ένα μήνα τον εξαλείφει για πάντα .

 

Αιμορροϊδες : Αγοράστε απο το φαρμακείο μικροκλύσματα γλυκερίνης μιάς χρήσεως . Αδειάστε την γλυκερίνη και γεμίστε με κορεσμένο αλατόνερο . Κάντε υποκλυσμούς με το αλατόνερο . Η αιμορραγία σταματά αμέσως . Για τα εξογκώματα των φλεβών δεν βρήκα θεραπεία . Ίσως παραμείνει κάποια ευαισθησία στις καυτερές πιπεριές και στην σωματική καταπόνηση ( θα υπάρχει αιμορραγία λίγων ημερών όταν τρώτε καυτερά ή βγαίνετε εξω απο το πρόγραμμά σας και καταπονείστε σωματικά πχ μετά απο ένα ταξίδι ) . Ο πόνος όμως και οι επίμονες αιμορραγίες εξαφανίζονται .

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιείστε ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΛΑΤΙ ή παρασκευάστε βιολογικό αλάτι εξατμίζοντας καθαρό θαλασσινό νερό .

Η δουλειά στον κήπο ( συχνές επικύψεις ) βοηθά πολύ στην υποχώρηση των συμπτωμάτων . Η κακή ψυχολογική κατάσταση χειροτερεύει την ασθένεια . Απο κάποιες ενδείξεις που έχω , θα έλεγα οτι το πρωϊνό ξύπνημα ( γύρω στις 6.00 πμ ) και η πρωϊνή σωματική δραστηριότητα εμποδίζουν την εμφάνιση των επώδυνων συμπτωμάτων . Επομένως , το οικολογικό χωριό θα ήταν το ιδανικό θεραπευτήριο για αυτή την ασθένεια .

 

Δυσκοιλιότητα : Οι υποκλυσμοί που περιέγραψα για τις αιμορροϊδες θεραπεύουν και την δυσκοιλιότητα .

Αν πρόκειται για το οικολογικό χωριό , τα περιττώμματα θα γίνονται λίπασμα . Δεν είναι και πολύ σωστό να περιέχουν αλάτι . Γι’ αυτό προτιμότερη μέθοδος είναι οι υποκλυσμοί με χλιαρό πόσιμο νερό . Απλώς χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα ( 80 – 150 κυβικά εκατοστά χλιαρού νερού αντί 5 κυβ. εκατοστών αλατόνερου ) .

 

Ευρυαγγεία προσώπου ( διεσταλμένα αιμοφόρα αγγεία που φαίνονται σαν κόκκινο σημάδι ) : Τρίψτε με λάδι ή αμυγδαλέλαιο κάθε μέρα . Μετά απο μερικούς μήνες θα εξαφανισθούν ή θα υποχωρήσουν σημαντικά .

 

 

Δερματίτιδα τριχωτού της κεφαλής και φρυδιών : Την καταλαβαίνετε απο την έντονη φαγούρα . Υποχωρεί με επάλειψη λαδιού . Προσοχή ! Μπορεί η δερματίτιδα να προκαλείται απο τις χρωστικές και τα αρώματα των σαμπουάν του εμπορίου . Λούζεστε μόνο με πράσινο σαπούνι και με θειούχο σαπούνι ( βλέπε παρακάτω για την ΠΙΤΥΡΙΔΑ )

 

Συγκάματα μωρών και ενηλίκων : Θεραπεύεται με επάλειψη λαδιού . Οι φαρμακευτικές εταιρείες πουλάνε ακριβές κρέμες με λανολίνη ( την λιπαρή ουσία απο το δέρμα του προβάτου ! )

 

Πονόλαιμοι – προβλήματα τραχείας : Γαργάρες με λάδι καταπραϋνουν την φλεγμονή και ρευστοποιούν τις βλέννες της τραχείας . Εάν το πρόβλημα δεν έχει αρχίσει ακόμη , ενδέχεται να αντιληφθείτε ένα χαρακτηριστικό αίσθημα στον λαιμό που ειδοποιεί οτι πλησιάζει η φλεγμονή στην τραχεία . Σ’ αυτή τη φάση οι γαργάρες με πυκνό αλατόνερο βοηθούν στην πρόληψη .

 

Ουλίτιδες : Στο εμπόριο κυκλοφορούν οδοντόκρεμες με οξείδιο του ψευδαργύρου . Οι στοματικές πλύσεις με κορεσμένο αλατόνερο είναι πολύ καλύτερες και θεραπεύουν και τη υφίζηση ( όταν υποχωρούν τα ούλα και αποκαλύπτεται η ρίζα του δοντιού ) . Πρόσφατες έρευνες πάνω στην περιοδοντίτιδα έδειξαν οτι το λέϊζερ μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα ( ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 10-2-2008 ) . Άραγε οι ερευνητές μπήκαν στον κόπο να δοκιμάσουν πλύσεις με αλατόνερο ή λάδι ;

 

Γεροντικοί σπίλοι δέρματος : Εντριβή με λάδι επιφέρει προσωρινή υποχώρηση αλλά τελικά ο σπίλος επανέρχεται (ίσως ελαφρά μικρότερος ) . Το λάδι δηλαδή φαίνεται να επιταχύνει την διαδικασία “ωρίμανσης” του σπίλου .

 

Κατάγματα πλευρών : Αλείψτε με βούτυρο ( όχι μαργαρίνη ! ) και τυλίξτε τον θώρακα με επιδέσμους . Δεν το εφήρμοσα ο ίδιος αλλά είναι παλαιότατη πρακτική που εφάρμοζαν στα χωριά πριν την εισβολή της σύγχρονης ιατρικής .

 

Αρθριτικά – ρευματισμοί : Λουόμενοι στις αλυκές Κίτρους Πιερίας αναφέρουν οτι το εξαιρετικά αλατούχο νερό των αλυκών τους ωφέλησε πάρα πολύ . 400 παθήσεις υπάρχουν συγγενείς με τους ρευματισμούς . 500.000 ασθενείς υπάρχουν στην Ελλάδα.

Στην https://patentiaris.blogspot.com/2011/01/blog-post_30.html βρήκα μια θεραπεία αρθρίτιδας με τσίμπημα μελισσών !

 

Άσθμα: Η τηλεόραση της ΝΕΤ έδειξε την 15-7-2007 εκτενές ρεπορτάζ απο ένα αλατωρυχείο στο Ναχιτσεβάν ( στον Καύκασο ) όπου εφαρμόζεται η “εισπνοοθεραπεία” . Συγκεκριμένα , οι ασθενείς με άσθμα κοιμούνται για 10-12 συνεχόμενες νύχτες μέσα στις στοές του αλατωρυχείου . Επαναλαμβάνουν την θεραπεία για τρία χρόνια . Στα παιδιά το ποσοστό οριστικής θεραπείας φθάνει το 95 % ! Παρόμοια αλατωρυχεία υπάρχουν ένα στην Ουκρανία και ένα στη Γερμανία . Εδώ μπορεί να εφαρμοσθεί αυτή η θεραπεία μέσα σε τεχνητά τούνελ που τα τοιχώματά τους έχουν καλυφθεί με τελάρα γεμάτα αλάτι . Το στόμιο του σπηλαίου πρέπει να είναι στο χαμηλότερο σημείο του για να εκρέει το βαρύ διοξείδιο του άνθρακα που θα παράγεται απο τους ασθενείς που θα κοιμούνται μέσα . Αξίζει τον κόπο να δοκιμασθεί και η παραμονή σε ευρύχωρο δωμάτιο γεμάτο με αλάτι . Ηλεκτρική συσκευή που θα θερμαίνει μικρή ποσότητα αλατιού στους 900 βαθμούς ίσως να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη ( θα προσθέτει επιπλέον ιόντα στην ατμόσφαιρα ) .

Αντιγράφω απο το GK της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ( Τεύχος Μαρτίου 2010 ) :

Ήδη απο τις αρχές του 19ου αιώνα οι γιατροί είχαν παρατηρήσει οτι οι αλατωρύχοι , παρά την κοπιαστική εργασία τους , έβγαιναν απο τα ορυχεία ξεκούραστοι , ευδιάθετοι , δεν αρρώσταιναν και ανέπτυσσαν καλλιτεχνικές τάσεις . Έτσι στην Πολωνία , στη Γερμανία και σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν αλατωρυχεία , οι παλιές γαλαρίες έρχισαν να μετατρέπονται σε “σανατόρια” και να εγκαθίσταται εξοπλισμός υποδοχής ασθενών , σε βάθη της τάξεως των 900 και 1000 μ . Συγχρόνως άρχισαν να δημιουργούνται τεχνητά αλατοσπήλαια , αρχικά στα νοσοκομεία . Σήμερα πλέον μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε – σε ένα σπίτι , σε ένα γυμναστήριο , σε ξενοδοχεία , σε σπά κα .

Στην Ελλάδα υπάρχει ήδη ένα τεχνητό αλατοσπήλαιο στην Αθήνα ( Φιλελλήνων 7 , Σύνταγμα ) που ανήκει στον επιχειρηματία Βασίλη Μασούλα

( https://www.changeland.com ) . Ο ίδιος ο επιχειρηματίας περιγράφει την πρώτη του εμπειρία σε αλατοσπήλαιο της Πολωνίας : ” Κοιμήθηκα πολύ γρήγορα αφότου κάθισα στη σεζλόγκ και , βέβαια , κοιμήθηκα χωρίς πρόβλημα το ίδιο βράδυ , καθώς ο οργανισμός μου είχε πια ισορροπήσει ” .

Η αναζωογόνηση που προσφέρει η παραμονή σε ένα αλατοσπήλαιο αποδίδεται στο ότι τα ιχνοστοιχεία που περιέχει το ορυκτό άλας ( ιώδιο , ασβέστιο , μαγνήσιο , κάλιο , νάτριο κα. ) δεσμεύονται εύκολα και με φυσικό τρόπο μέσω της αναπνοής . Η “κούρα” διαρκεί 45 λεπτά και δεν προαπαιτείται προετοιμασία .

Είναι επίσης ιδανικό για τα μικρά παιδιά , γιατί τονώνει το ανοσοποιητικό τους και δεν αρρωσταίνουν απο τις ιώσεις που κυκλοφορούν στα σχολεία .

Η επιχείρηση “αλατοσπήλαιο ” έχει πολύ χαμηλά λειτουργικά έξοδα , μηδενικά έξοδα συντήρησης και , επιπλέον , είναι ίσως η μόνη επιχείρηση που δεν έχει έξοδα λειτουργίας . Απο τη στιγμή που εγκαθίσταται το σπήλαιο , δεν χρειάζεται τίποτα περαιτέρω για την παροχή της υπηρεσίας του και γι’ αυτό γίνεται πολύ γρήγορα η απόσβεση του αρχικού κεφαλαίου ” .

 

Ο κ. Μασούλας δίνει μια συμβουλή σε νέους επιχειρηματίες : “… αυτό που θα επιλέξουν ως αντικείμενο να είναι ευχάριστο στους ίδιους . Όπως είναι επίσης επιταγή των καιρών οι όποιοι επαγγελματικοί στόχοι να συνδυάζονται με κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς ” .

Στο βιβλίο του Κλεάνθη Γρίβα “ΚΑΝΝΑΒΗ-ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ – ΧΑΣΙΣ” ( Εκδόσεις ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ – Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ , 1993 ) αναφέρεται οτι η κάνναβη ( η ουσία Δ9-ΤΗC που υπάρχει στο φυτό ) “προκαλεί αξιοσημείωτη βρογχοδιαστολή που διαρκεί τουλάχιστον δύο ώρες” . Άλλωστε στον 19ο αιώνα η μαριχουάνα εφαρμοζόταν συστηματικά στη θεραπεία του βρογχικού άσθματος .

 

Βλέπε παρακάτω και τα περί γλαυκώματος .

Γλαύκωμα ( αύξηση της πίεσης του υγρού μέσα στο μάτι ) : Τα φάρμακα που φτιάχτηκαν στα εργαστήρια των χημικών βιομηχανιών δεν θεραπεύουν την ασθένεια ( που οδηγεί σε τύφλωση ) και έχουν παρενέργειες . Η δραστική ουσία της κάνναβης μειώνει την ενδοφλάμια πίεση χωρίς παρενέργειε . Απο το 1990 διατίθεται στο εμπόριο συνθετική ΤΗC σε σταγόνες .

Η κάνναβη υπήρξε για αιώνες πολύτιμος βοηθός του ανθρώπου σαν πηγή πρώτων υλών και σαν φάρμακο . Αμαρτωλά συμφέροντα την δαιμονοποίησαν για να μας πουλήσουν το δικό τους “εμπόρευμα” . Λεπτομέρειες για τα τερατώδη ψέμματα που μας λένε μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο του Κλεάνθη Γρίβα ( βλέπε το εδάφιο για το Άσθμα ) . Το οικολογικό χωριό θα είναι σπουδαίος μοχλός πίεσης για να αρθούν οι απαγορεύσεις για την κάνναβη .

 

O φίλος της ιδέας του οικολογικού χωριού, Γιώργος Μαυρίδης ( mavridis_g@yahoo.gr ) έστειλε τις παρακάτω πληροφορίες :

# Προβλήματα με τους χόνδρους στα γόνατα .

# Αρθρίτιδα

# Αδυναμία και ανορεξία

Όλα αυτά θεραπεύονται με μουρουνέλαιο

 

Προβλήματα επιδιδυμίδας ( ο αγωγός που μεταφέρει τα σπερματοζωάρια απο τους όρχεις στην σπερματική κύστη ) : Επι δύο παρόμοιων περιπτώσεων που εμφάνιζαν όγκο δίπλα στους όρχεις και πόνο , εφαρμόσθηκε επάλειψη με αλοιφή που προκαλεί υπεραιμία ( υπάρχουν στα φαρμακεία με διάφορα ονόματα – Vicks κλπ – και περιέχουν λάδι ευκαλύπτου μέσα σε βαζελίνη . Χρησιμοποιούνται για εντριβές επι κρυολογημάτων ) . Εάν γίνει πολύ “επιθετική” αγωγή ( επάλειψη με την αλοιφή κάθε 1 – 2 ώρες ) τα συμπτώματα μπορεί να υποχωρήσουν σε 12 ώρες .

 

Μηρμυκίες : Θα επαναλάβω την εντολή της Ιατρικής να μην επιχειρούμε μόνοι μας να θεραπεύσουμε τις μηρμυκίες . Σήμερα υπάρχουν θεραπείες με λέϊζερ που ισχυρίζονται οτι επιτυγχάνουν πολύ καλά αποτελέσματα . Δεν γνωρίζω το κόστος .

Αναφέρω οτι θεράπευσα μια περίπτωση μηρμυκίας ( στο πέλμα ) με καυστικό νάτριο . Με μια πυρωμένη βελόνα δημιουργούμε μια κοιλότητα στο κέντρο της μηρμυκίας . Βάζουμε μέσα έναν κόκκο καυστικού νατρίου ( μέγεθος όσο μια κεφαλή καρφίτσας ) . Καλύπτουμε με επίδεσμο και αφήνουμε αρκετές ώρες . Το καυστικό νάτριο ( αν μπεί στη σωστή ποσότητα ) θανατώνει τα κύτταρα της μηρμυκίας χωρίς να αγγίξει τα υγιή περιβάλλοντα κύτταρα .

 

Πρήξιμο και μελανιές απο χτυπήματα : Αμέσως μετά το χτύπημα ( πρίν εμφανιστεί μελανιά ή πρήξιμο ) αλείφουμε την περιοχή με μαργαρίνη ( πχ βιτάμ ) ή βαζελίνη . Αποτρέπουμε έτσι την εμφάνιση μελανιάς και πρηξίματος . Πιθανόν το βούτυρο και το λάδι έχουν παρόμοια αποτελέσματα . Η θεραπεία είναι απο παλαιά γνωστή στους πρακτικούς γιατρούς .

 

Αντιγράφω απο το ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2010 ( απο την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης ) :

Στη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής η διατροφή με όσπρια, λαχανικά και μαύρο ψωμί είχε σαν αποτέλεσμα να εξαφανισθούν οι “ασθένειες της καλοζωϊας” : διαβήτης, χολολιθίαση, παγκρεατίτιδα, παχυσαρκία, κάποιες καρδιακές παθήσεις, υπέρταση και κίρρωση του ήπατος.

 

Πέτρες στα νεφρά : Άκουσα για έναν πρακτικό θεραπευτή που εξαφάνισε πέτρες στα νεφρά με δίαιτα πλούσια σε λεμόνι . Προφανώς οι πέτρες είχαν σαν κύριο συστατικό το ανθρακικό ασβέστιο . Αν είχαν άλλη χημική σύσταση δεν θα είχε αποτελέσματα μια δίαιτα πλούσια σε οξέα .

 

Μυκητιάσεις στα πόδια : Οι γιατροί χορηγούν φάρμακα που μπορεί να βλάψουν τα νεφρά . Άκουσα για έναν θεραπευτή που θεράπευσε μυκητίαση ( ανάμεσα στα δάκτυλα του ποδιού ) κάνοντας τοπική επάλειψη με ξύδι ! Αυτό ακούγεται λογικό διότι ο κάθε μύκητας έχει μια συγκεκριμένη περιοχή pH όπου αισθάνεται άνετα . Αν τον βάλουμε σε περιβάλλον εξαιρετικά όξινο ή εξαιρετικά βασικό θα πεθάνει . Λογικά λοιπόν και επάλειψη με πυκνό διάλυμα αμμωνίας θα μπορούσε να θεραπεύσει μυκητιάσεις του δέρματος .

 

Κρυοπαγήματα : Εγγονός επιβιώσαντος του πολεμου 1940-41 μου ανέφερε οτι ο παππούς του θεραπεύτηκε απο τα κρυοπαγήματα εμβαπτίζοντας το πάσχον μέλος σε ζωμό βρασμένου ρυζιού . Η θεραπεία διήρκεσε μήνες .

 

Δίαιτα αδυνατίσματος : Το κακό με τις συνήθεις δίαιτες αδυνατίσματος είναι οτι συνοδεύονται απο μόνιμο αίσθημα πείνας και ο ασθενής δεν μπορεί να τις αντέξει επι μακρόν . Η δίαιτα που περιγράφω δεν έχει αυτό το μειονέκτημα . Μπορεί να χάσετε 10 – 15 κιλά με αργό ρυθμό .

 

α) Πλήρης αποχή απο κρέας και πουλερικά .

β) Ελάχιστη ποσότητα τυροκομικών . Στα αυγά και ψάρια καμμία περικοπή . Συνεχίζετε όπως συνηθίζατε και πρίν .

γ) Γλυκά μόνο στο πρωϊνό . Όχι το μεσημέρι , ούτε το απόγευμα .

δ) Όπως είναι φανερό πρόκειται για σχεδόν χορτοφαγική δίαιτα αλλά χωρίς περιορισμό στην ποσότητα .

 

Το απόγευμα δεν τρώτε τίποτα εκτός απο φρούτα ( σε απεριόριστη ποσότητα ) . Έχουμε την λανθασμένη εντύπωση οτι δεν θα χορτάσουμε με τα φρούτα . Λάθος . Το αίσθημα κορεσμού δημιουργείται και ο ασθενής δεν υποφέρει απο πείνα . Μετά το μεσημεριανό γεύμα συνήθως θέλουμε και γλυκό . Αντικαταστείστε το με φρούτα ( σε απεριόριστη ποσότητα ) .

 

ε) Για να αναπληρώσουμε τις βιταμίνες Β που χάσαμε ( λόγω περικοπών στα ζωϊκά προϊόντα ) προσθέτουμε στα φαγητά ξηρή μαγιά αρτοποιίας ( μετά το μαγείρεμα ) . Παράλληλα μπορούμε να παίρνουμε Spirulina . Μουρουνέλαιο ( για την βιταμίνη D ) είναι απαραίτητο .

ζ) Πρόπολη , κανέλα και άλλα γιατροσόφια της Εναλλακτικής Ιατρικής ( κουκούτσια βερύκοκκου , χυμός λεμονιού , κάπαρη , βασιλικός πολτός , μέλι κλπ ) μπορεί κανείς να προσθέσει ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες .

η) Πίνετε άφθονο νερό .

 

Υπέρταση : Εάν εφαρμόσετε την προαναφερόμενη δίαιτα αδυνατίσματος , θα δείτε θεαματική πτώση της πίεσης .

 

Εάν είστε ήδη αδύνατος ή εάν δεν δείτε βελτίωση τότε πρέπει να ψάξετε το αίτιο της υπέρτασης .

Ενδείξεις υπάρχουν οτι 4 – 5 σποράκια μαχλέπι κάθε πρωϊ ρίχνουν την πίεση θεαματικά .

 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

Κρεατοελιές λαιμού ( στις ζώνες έντονης εφίδρωσης ) : Δεν φαίνονται να επηρεάζονται απο το λάδι

ΓΕΝΙΚΑ

 

Πώς μπορείτε να εξηγήσετε το φαινόμενο νέοι να καταρρέουν σε λίγες εβδομάδες απο καλπάζοντα καρκίνο και γέροι να παθαίνουν μόνο αρθριτικά και ακράτεια ούρων ; Στις ίδιες πόλεις δεν ζούν αμφότεροι ; Τα ίδια τρόφιμα δεν τρώνε ;

Πώς μπορείτε να εξηγήσετε θεραπείες καρκίνου με ζωμό απο φύλλα ελιάς ή με ζωμό απο φύλλα σιταριού; ( αν και η “φραπελιά” πολεμήθηκε απο γιατρούς και ΜΜΕ δεν μου είναι εύκολο να αγνοήσω τις 1-2 περιπτώσεις ασθενών που δηλώνουν οτι θεραπεύτηκαν ) .

Πώς μπορείτε να εξηγήσετε μια αλλεργία που διαρκεί μόνο λίγες εβδομάδες ;

Πώς μπορείτε να εξηγήσετε την μεγάλη αύξηση των αλλεργιών τα τελευταία χρόνια ;

Τα φαινόμενα αυτά δεν έχουν εξηγηθεί διότι έχουν σχέση με το ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο κρύβει ακόμη αρκετά μυστικά . Αυτό που μάλλον όλοι συμφωνούν είναι οτι το ανοσοποιητικό σύστημα είναι το πρώτο που επηρεάζεται απο την στενοχώρια και την μόλυνση του περιβάλλοντος .

Στο οικολογικό χωριό πρέπει η έρευνα να στραφεί προς το ανοσοποιητικό σύστημα . Η ήρεμη ζωή του οικολογικού χωριού , η υγιεινή διατροφή και τα θερμά λουτρά είναι τα πρώτα μας όπλα . Ασθενής μου ανέφερε οτι θεράπευσε επιχείλιο έρπη με θερμά λουτρά στην Σαμοθράκη . Τα μέχρι στιγμής δεδομένα μας λένε οτι ο ιός του έρπη δεν παθαίνει τίποτα στους 40 βαθμούς . Το ανοσοποιητικό σύστημα όμως αλλάζει . Καθώς η θερμοκρασία προσφέρεται δωρεάν απο έξω , το σώμα μας δεν χρειάζεται να ξοδεύει ενέργεια για να κρατηθεί ζεστό . Τα καύσιμά του πλέον είναι διαθέσιμα για άλλες εργασίες . Η άμυνα και η επισκευή του οργανισμού είναι ίσως η σπουδαιότερη απο τις “άλλες εργασίες” .

 

Βλέπουμε το ανοσοποιητικό σύστημα νέων ανθρώπων να “κλείνει” ξαφνικά . Πιθανόν κάνει μια προσωρινή “βουτιά” και θα ανακάμψει αργότερα . Στο διάστημα αυτής της “βουτιάς” όμως προλαβαίνει και αναπτύσσεται ο καρκίνος .

Τί κάνεις εάν έχεις περιθώριο λίγων δευτερολέπτων για να επισκευάσεις μια μηχανή που σταμάτησε να δουλεύει ; Μια γερή κλωτσιά είναι το μόνο που προλαβαίνεις . Τί θα μπορούσε να είναι η “κλωτσιά” που θα ξυπνούσε το ανοσοποιητικό σύστημα ; Ίσως ένα “χορτοφαγικό στρές” . Φαντασθείτε έναν οργανισμό που καταναλώνει καθημερινά τις τοξίνες που του προμηθεύει η βιομηχανοποιημένη κτηνοτροφία . Τί θα συμβεί αν του δώσεις για μιά εβδομάδα μόνο ραδίκια ; Μήπως οι φραπελιές και οι ζωμοί του σιταριού ( βλέπε https://www.omofagia.com/wheatGrass.html ) είναι απλώς η κλωτσιά που ξυπνά το ανοσοποιητικό ;

 

Διαβάζω στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 10-7-2010 : Μια δόση στρές βοηθά τα πειραματόζωα να νικήσουν τον καρκίνο !

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 11-11-2007 : Τα τρία πρώτα φάρμακα σε κατανάλωση παγκοσμίως είναι :

1) Αντιλιπιδαιμικοί παράγοντες για χοληστερίνη

2) Αντιελκωτικά (έλκος στομάχου και δωδεκαδακτύλου; )

3) Αντικαταθλιπτικά

(79,4 δίς δολλάρια οι πωλήσεις συνολικά για τα τρία παγκοσμίως )

 

Η ζωή στο οικολογικό χωριό θεραπεύει αυτές τις παθήσεις είτε διότι υπάρχει η χειρωνακτική εργασία είτε διότι δεν υπάρχει άγχος . Μην περιμένετε λοιπόν ποτέ απο τα “σοβαρά” μέσα ενημέρωσης να προβάλλουν την εκστρατεία για το οικολογικό χωριό . “Είναι πολλά τα λεφτά” ( για να δανειστώ την ατάκα γνωστής ελληνικής ταινίας ) !

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 9-12-2007 : Βρέθηκε το μυστικό του σκόρδου . Το σκόρδο ενισχύει την παραγωγή υδροθείου ( αντιοξειδωτικό ) μέσα στα κύτταρα . Το σκόρδο υπάχουν ενδείξεις οτι προστατεύει απο διάφορα είδη καρκίνου ( πχ προστάτη και παχέως εντέρου ) ενώ μερικοί ειδικοί πιστεύουν οτι προστατεύει την καρδιά .

 

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Τί αξία έχει η δημοσίευση θεραπειών που είναι στο στάδιο της εικασίας και δεν έχουν δοκιμασθεί στην πράξη ; Ελάχιστη . Οφείλω όμως να τονίσω οτι και οι προηγούμενες ( οι δοκιμασμένες ) θεραπείες σαν εικασίες ξεκίνησαν ! Δημοσιεύω αυτές τις ιδέες με την ελπίδα οτι κάποιος άλλος εναλλακτικός θεραπευτής θα τις εφαρμόσει και κάποια απο όλες θα αποδειχθεί αποτελεσματική .

 

Ουρική αρθρίτιδα στα πέλματα : Μέσα σε μια σακκούλα ρίχνουμε 1 – 2 κουταλιές της σούπας μουρουνέλαιο . Φοράμε την σακκούλα σαν κάλτσα για μερικές ώρες .

 

Ακμή : Η συμβατική Ιατρική χορηγεί φάρμακα με πολύ σοβαρές παρενέργειες ( αύξηση χοληστερίνης ) . Έπειτα απο μικρής έκτασης πειραματισμούς προτείνω το εξής : Πάνω σε ένα θειούχο σαπούνι ( υπάρχει σε όλα τα φαρμακεία σε τιμή 2 – 3 ευρώ ) ρίξτε μια σταγόνα νερό βρύσης . Με μια κοτονέτα ( ραβδάκι με βαμβάκι ) τρίψτε την βρεγμένη περιοχή του σαπουνιού ώστε να δημιουργηθεί λάσπη . Με την κοτονέτα απλώστε τη λάσπη πάνω στην πάσχουσα περιοχή λίγο πριν τον ύπνο . Ξεπλύντε το πρωϊ . Το θειάφι είναι γνωστό οτι ωφελεί το δέρμα . Τα θειούχα σαπούνια χρησιμοποιούνταν παλιά στην ακμή της πλάτης . Τα θειούχα λουτρά είναι γνωστό οτι ωφελούν σε δερματικές παθήσεις . Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη άργιλλο μαζί με την σταγόνα πάνω στο θειούχο σαπούνι .

Προσέξτε ιδιαίτερα : Μην απλώνετε τη λάσπη κοντά στα μάτια . Να έχετε υπ’ όψιν οτι το θειάφι δημιουργεί επώδυνους ερεθισμούς αν μπεί στο μάτι .

 

Εγκαύματα : Φάρμακα που άκουσα απο ασθενείς που τα δοκίμασαν : οδοντόκρεμα ή ασπράδι αυγού . Υποθέτω οτι το θεραπεύον συστατικό της οδοντόκρεμας είναι η μαρμαρόσκονη . Εάν αυτό είναι αλήθεια , τότε και η σκέτη μαρμαρόσκονη ή ο ασβεστοπολτός ( ίσως αραιωμένος με λάσπη ) θα έχουν καλά αποτελέσματα .

Η συμβατική Ιατρική χορηγεί αλοιφή με υαλουρονικό οξύ ( πρωτεϊνες βοοειδών ) . Το ασπράδι του αυγού είναι καθαρές πρωτεϊνες που δεν χρειάζεται κάποια φαρμακοβιομηχανία για να τις αποκτήσουμε !

Αντιμετώπισα μία μόνο περίπτωση εγκαύματος . Ο ασθενής είχε ήδη λάβει αντιφλεγμονώδη και υαλουρονικό οξύ για να μην δημιουργηθούν μόνιμες ουλές στο δέρμα . Έπειτα τα διέκοψε και εφάρμοσε τοπικά ελαιόλαδο ( που έχει αντιφλεγμονώδη δράση ) . Η αποκατάσταση ήταν πλήρης χωρίς ουλές . Βέβαια δεν μπορώ να γνωρίζω άν οφειλόταν στο ελαιόλαδο ή στα αντιφλεγμονώδη της συμβατικής Ιατρικής .

 

Οι ψείρες και η ψώρα ίσως αντιμετωπίζονται με το λάδι . Το σκορδόλαδο ( ελαιόλαδο που αφήσαμε μέσα του για λίγες μέρες ψιλοκομμένο σκόρδο ) ίσως είναι πιό αποτελεσματικό .

Παλαιά οι χωρικοί αντιμετώπιζαν τις ψείρες με επάλειψη πετρελαίου . Δραστικότατο φάρμακο αλλά με τα γνωστά προβλήματα δυσοσμίας . Αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε το θειούχο σαπούνι .

Η φυματίωση επανέρχεται δριμύτερη χάρις σε βακτήρια που δεν προσβάλλονται απο τα αντιβιοτικά . Στη φύση όμως παρατηρούμε οτι αυξημένη αντοχή σε έναν τομέα συνοδεύεται απο μεγάλη ευαισθησία σε κάποιον άλλο τομέα . Πιθανή θεραπεία : Βάζουμε τον ασθενή σε χώρο (σπήλαιο , τούνελ ) όπου υπάρχει μεγάλη ποσότητα αλατιού ή καυτερής πιπεριάς . Η εισπνοή αυτών των υλικών ίσως διεγείρει το αμυντικό σύστημα των πνευμόνων .

Όπως θα διαβάσατε ήδη στο εδάφιο για το ΑΣΘΜΑ , η ιδέα αυτή είναι σωστή και εφαρμόζεται ήδη . Το πεδίο πειραματισμών στην εισπνοοθεραπεία είναι εκτεταμένο : Τί θα συμβεί εάν στο σπήλαιο αντί αλάτι υπάρχει ρητίνη πεύκου ή χλωριούχο ασβέστιο ; Τί θα συμβεί εάν υπάρχουν μερικές εκατοντάδες γλάστρες με φυτά που αναδίδουν οσμηρές ουσίες ( ντομάτα , βασιλικός ) ;

Υποτίθεται οτι οι γλάστρες την ημέρα θα είναι έξω στον ήλιο και θα μεταφέρονται τη νύχτα μέσα στο σπήλαιο . Εάν η είσοδος του σπηλαίου είναι στο χαμηλότερο σημείο του , δεν υπάρχει κίνδυνος απο το παραγόμενο διοξείδιο του άνθρακος .

Τα νέα βακτήρια της φυματίωσης ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ . Η τεχνική του σπηλαίου πολύ πιθανόν είναι η λύση στο πρόβλημα της φυματίωσης . Εάν το οικολογικό χωριό ανακαλύψει τη θεραπεία όχι μόνο θα γίνει διάσημο αλλά θα ανοίξουν οι κρουνοί της χρηματοδότησης και για άλλα οικολογικά χωριά .

 

Πολύποδες ρινικής κοιλότητας : Ψεκασμοί με νερό και λάδι (βλέπε “Προβλήματα ρινικής κοιλότητας” ) .

Οι πολύποδες χαρακτηρίζονται απο την παρουσία χρόνιας φλεγμονής και το λάδι έχει αντιφλεγμονώδη δράση .

 

Αλλεργική ρινίτιδα : Κυκλοφορούν στη αγορά 35 σκευάσματα που χορηγούνται χωρίς συνταγή γιατρού και 28 που χορηγούνται μόνο απο γιατρό . Παρόλα αυτά πάνω απο τους μισούς ασθενείς δηλώνουν οτι θα ήθελαν ένα καλύτερο φάρμακο ( ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 9-12-2007 ) . Σε μερικές περιπτώσεις χορηγούνται σπρέϊ κορτικοστεροειδών που έχουν σοβαρές παρενέργειες όταν η εφαρμογή είναι μακροχρόνια .

Οι φλεγμαίνοντες ιστοί στα ιγμόρεια θα μπορούσαν να καταπραϋνθούν με ψεκασμούς λαδιού και νερού . Η παρουσία του λαδιού ίσως θα εμπόδιζε την γύρη να αγγίξει τους ιστούς και να πυροδοτήσει την αλλεργική αντίδραση .

 

Γρίππη πτηνών : Το ίδιο με το προηγούμενο

 

Ιγμορίτιδες : Ψεκασμοί με νερό και λάδι ( όπως στα δύο προηγούμενα ) . Απαιτείται κάποια ειδική στάση του ασθενούς ( το κεφάλι χαμηλότερα απο το σώμα ) για να φθάσει το υγρό στα ιγμόρια του μετώπου . Ό,τι υγρό περισσέψει δεν ξαναχρησιμοποιείται . Το λάδι μέσα στα ιγμόρια προκαλεί έντονη ενόχληση . Ξεκινήστε τη θεραπεία με φυσιολογικό ορό και μικρή αναλογία λαδιού . Μπορείτε να προσθέσετε στο νερό ψεκασμού και λίγο αλάτι ( το πολύ αλάτι προκαλεί ενόχληση ) . Τελευταίες μελέτες δείχνουν οτι τα αντιβιοτικά στην ιγμορίτιδα δεν προσφέρουν καμμία ωφέλεια ( ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 27-1-2008 )

 

Τερηδόνα : Ο εφιάλτης όσων ζούν σε μικρά νησάκια ( όπως πιθανόν να είναι το οικολογικό χωριό ) είναι τα οδοντιατρικά προβλήματα . Το συχνό βούρτσισμα μπορεί να διατηρήσει εφ’ όρου ζωής τους κοπτήρες και τους κυνόδοντες αλλά οι προγόμφιοι και οι γομφίοι πάντα κινδυνεύουν . Ένα άρθρο σε εφημερίδα αναφερόταν σε μια ανακάλυψη ενός σκελετού μιας γυναίκας των Εσκιμώων . Οι αρχαιολόγοι είχαν προσέξει την τέλεια υγεία των δοντιών που προφανώς οφειλόταν στο ότι οι γυναίκες των Εσκιμώων μασούν ελαφρώς τα δέρματα των ζώων για να μαλακώσουν και να γίνουν ρούχα . Οι διατροφικές μας συνήθειες έχουν ρίξει τα δόντια μας σε αχρηστία . ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ πιά ! Όλες οι τροφές είναι πολτώδεις και δεν χρειάζεται καμμία πίεση των δοντιών . Όταν τα δόντια πιέζονται με το μάσημα , ενεργοποιείται ένας μηχανισμός που τα κάνει πιό γερά και ογκώδη . Εκτός απο το βούρτσισμα λοιπόν χρειάζεται και μια “γυμναστική” των δοντιών . Ένα πλαστικό αντικείμενο ή ένα κλαδάκι ιτιάς ( διάμετρος περί τα εννέα χιλιοστά ) που δαγκώνεται πολλές φορές την ημέρα “ξυπνά” τους μηχανισμούς ισχυροποίησης του δοντιού . Η υπόθεση αυτή χρειάζεται πειραματική εφαρμογή πολλών ετών για να αποδειχθεί άν ευσταθεί . Το σίγουρο και ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ όμως είναι οτι το μάσημα του κλαδιού της ιτιάς δημιουργεί στα δόντια μιά αίσθηση υγείας και ευεξίας . Δαγκώνουμε δυνατά έως ότου αισθανθούμε ελαφρό πόνο . ΠΡΟΣΟΧΗ ! Τα σφραγισμένα δόντια σπάζουν απο αυτή τη δοκιμασία !

Το μασημένο κλαδάκι μπορεί να γίνει οικολογικό πινέλο ή οδοντόβουρτσα

( βλέπε https://lofos.info/laloslal/tooth-brush.html ) .

 

Ψωρίαση : Δερματική ασθένεια που πιθανόν οφείλεται σε κάτι που έχει σχέση με το αμυντικό σύστημα . Στο εμπόριο κυκλοφορούν λάδια με βιταμίνη Ε . Δοκιμάστε επαλείψεις με ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο .

Η ψωρίαση χαρακτηρίζεται απο μή φυσιολογική ανάπτυξη κάποιων κυττάρων και φλεγμονή . Το ελαιόλαδο έχει αντιφλεγμονώδη δράση χωρίς τις παρενέργειες της κορτιζόνης .

Μία ασθενής ανέφερε οτι είδε μεγάλη ωφέλεια απο την αποκλειστική χορτοφαγία και μέτριου βαθμού ωφέλεια απο την επάλειψη με λάδι .

Το 50 % των ασθενών (που παίρνουν τα φάρμακα της συμβατικής Ιατρικής ) δηλώνουν οτι χάνουν πολύ χρόνο για την εφαρμογή της θεραπείας ενώ το 30 % δηλώνει οτι η θεραπεία δεν είναι αποτελεσματική . Ακόμη και το πιό προωθημένο φάρμακο ( η εφαλιζουμάμπη ) χρειάζεται τρία χρόνια συνεχούς εφαρμογής και θεραπεύει μόνο το 73 % των ασθενών . Ένα άλλο φάρμακο ( το RAPTIVA ) προκαλεί σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο ( ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ 21-2-2009 )

 

Προβλήματα στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα : Πιστεύω οτι το λάδι (και το αμυγδαλέλαιο ) θεραπεύει φλεγμονές του τραχήλου της μήτρας , κολπικές μυκητιάσεις , και φλεγμονές στη μήτρα και τις σάλπιγγες . Ακόμη και εάν οι φλεγμονές έχουν παρέλθει και έχουν αφήσει μόνιμες βλάβες , συχνή εφαρμογή ελαιολάδου πιθανόν να ανέστρεφε εν μέρει τις βλάβες .

Εσχάτως διαφημίστηκε πολύ το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας ( οφείλεται σε ιό ) . Αυτό το εμβόλιο είναι ακριβό και προστατεύει ΜΟΝΟ όσες γυναίκες αρχίσουν τις ερωτικές επαφές ΜΕΤΑ τον εμβολιασμό . Το λάδι έχει αποδείξει την αξία του εναντίον των ιών και πιστεύω οτι συχνή εφαρμογή λαδιού στον κόλπο προστατεύει απο τον καρκίνο (κόλπου , τραχήλου ίσως και μήτρας ) ΟΛΕΣ τις γυναίκες .

 

Ολιγοσπερμία : Επάλειψη με ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο στους όρχεις προκαλεί όνειρα ερωτικού περιεχομένου και ονειρώξεις ( για κάποιο άγνωστο λόγο τα αποτελέσματα αυτά δεν επαναλαμβάνονται κάθε φορά που γίνεται η επάλειψη ) . Προφανώς η παρουσία του λαδιού διεγείρει κάποια διεργασία ορμονικής έκκρισης στους όρχεις . Δεν αποκλείεται να αυξάνει και την παραγωγή σπερματοζωαρίων .

 

Τριχόπτωση : Αλείφουμε την πάσχουσα περιοχή με λεπτόκκοκη άργιλλο ( να έχει ληφθεί απο μέρος που δεν υπάρχουν φυτοφάρμακα ) και αφήνουμε αρκετές ώρες . Επαναλαμβάνουμε για αρκετές ημέρες .

 

Ημικρανία : Οφείλεται σε σύσπαση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων του κρανίου . Είναι γνωστό οτι το οινόπνευμα προκαλεί διαστολή των τοιχωμάτων αυτών . Πιθανή θεραπεία : Ξαπλώνουμε τον ασθενή στο πλάϊ ( πονεμένη πλευρά προς τα πάνω ) . Ρίχνουμε μέσα στον ακουστικό πόρο μερικές σταγόνες κόκκινο κρασί θερμοκρασίας 40 βαθμών . Αφήνουμε να επιδράσει για 10 λεπτά . Αν αποτύχει η προσπάθεια δοκιμάζουμε με χλιαρό λάδι ή και ενσταλάξεις στο αυτί της υγιούς πλευράς .

Ύστερα απο μικρής έκτασης πειραματισμούς προτείνω το εξής : Ξαπλώστε . Καλύψτε την πονεμένη περιοχή με κάτι θερμό ( πχ θερμοφόρα , ζεστή πετσέτα ) . Μπορείτε να βάλετε στο αυτί της πονεμένης περιοχής και λίγο χλιαρό λάδι . Σε μέτριας σοβαρότητας ημικρανίες η πρακτική αυτή έχει εξαιρετικά αποτελέσματα .

Το λάδι φαίνεται να θεραπεύει την αλλεργική δερματίτιδα . Χρειάζεται καθημερινό σαπούνισμα ( με πράσινο σαπούνι ελιάς ) της πάσχουσας περιοχής και επάλειψη με λάδι . Τα πειραματικά δεδομένα που έχω γι’ αυτή την περίπτωση δεν είναι πολλά και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος .

 

Η πυτιρίδα οφείλεται σε μύκητες ( Pityrosporum ovale ) και πιστεύω οτι θα μπορούσε να θεραπευτεί με λάδι . Εάν το σκέτο λάδι αποδειχθεί αναποτελεσματικό θα συνιστούσα λάδι μέσα στο οποίο παρέμεινε για μια εβδομάδα ψιλοκομμένο σκόρδο ή κρεμμύδι (περιέχουν θειούχες ενώσεις όπως τα σαμπουάν κατά της πυτιρίδας περιέχουν ενώσεις του σεληνίου που είναι παρεμφερές με το θείον ) . Το θειούχο σαπούνι ( πουλιέται στα φαρμακεία ) φαίνεται να είναι πολύ αποτελεσματικό .

Κάποια εταιρεία πλασάρει αντιπυτιριδικό σαμπουάν και λοσιόν βασισμένα στο ΛΑΔΙ του κόκκινου θυμαριού της Ισπανίας ( Thymus zygis L. ) ! Να υποθέσω οτι δεν δοκίμασαν ποτέ το ελαιόλαδο ; Πιό πιθανό μου φαίνεται οτι προτίμησαν το πανάκριβο λάδι του θυμαριού διότι ένα ακριβό προϊόν δικαιολογεί και μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους .

 

Το έκζεμα θεωρώ πιθανόν οτι θα μπορούσε να θεραπευτεί με εφαρμογή λαδιού . Έχω ακούσει για πρακτικούς θεραπευτές που θεράπευσαν έκζεμα με λάδι μέσα στο οποίο είχε παραμείνει για λίγο καιρό ψιλοκομμένο σκόρδο

 

AIDS και έρπης ζωστήρ : Ποιός εναλλακτικός θεραπευτής θα τολμούσε να προτείνει θεραπεία για το AIDS όταν σύμπας ο ιατρικός κόσμος ασχολείται με το θέμα ; Μετά την επιτυχία της Εναλλακτικής Ιατρικής στο επιχείλιο έρπη και τον έρπη των γεννητικών οργάνων δικαιούμαστε να τολμήσουμε . Το ελαιόλαδο απέδειξε την αποτελεσματικότητά του εναντίον των ιών που προκαλούν τον έρπη . Δεν είναι γνωστό πώς επιδρά . Σκοτώνει άμεσα τους ιούς ή τονώνει το αμυντικό σύστημα ; Ό,τι και να συμβαίνει αξίζει να προσπαθήσουμε . Προτεινόμενη θεραπεία : Ξαπλώνουμε τον ασθενή (ή φορέα ) και τον αλείβουμε παντού με λάδι . Τον σκεπάζουμε με σεντόνι ή πλαστικό φύλλο και τον αφήνουμε για μία ώρα . Επαναλαμβάνουμε για ένα μήνα .

Πληροφορίες απο συγγενείς φορέων του AIDS λένε οτι δίαιτες με φρούτα και άλλες απλές τεχνικές ρίχνουν τους αιματολογικούς δείκτες σε φυσιολογικά επίπεδα και παρεμποδίζουν την εμφάνιση της ασθένειας . Αρκετός θόρυβος έχει γίνει τελευταία σχετικά με τις καταγγελίες γιατρών οτι όλη η θεωρία οτι το AIDS προκαλείται απο τον συγκεκριμένο ιό είναι παραμύθι ( λένε δηλαδή οτι είναι άγνωστη η αιτία της ασθένειας ) .

 

Σκωληκοειδίτιδα : Σε δύο τομείς έχει διακριθεί η συμβατική ιατρική :

Α) Θεράπευσε ασθένειες που δημιούργησε η αντιοικολογική συμπεριφορά των ανθρώπων . Η διαβίωση σε ανήλιες βρώμικες πόλεις του Μεσαίωνα γέννησε τις λοιμώδεις ασθένειες που θεραπεύτηκαν με τα αντιβιοτικά . Η διαβίωση και η διατροφή στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις αύξησε τα περιστατικά καρκίνου και καρδιοπαθειών που ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ κατορθώνει η συμβατική ιατρική να τα θεραπεύσει .

Β) Χωρίς να παρατείνει την νεότητα , κατάφερε να παρατείνει το γήρας !

Μεταξύ του 1991 και του 2001 το προσδόκιμο επιβίωσης αυξήθηκε κατά 2,2 έτη . Απο αυτά μόνο τα 0,6 έτη είναι περίοδος υγείας . Τα υπόλοιπα 1,6 έτη είναι περίοδος ασθενείας ! ( εφημερίδα ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ 9-1-2008 )

 

Κανένα απο τα δύο επιτεύγματα δεν εντυπωσιάζει τους οικολόγους . Εάν η συμβατική ιατρική έχει (μέχρι στιγμής ) κάτι για να μας εντυπωσιάσει , αυτό είναι οτι έχει σώσει τις ζωές χιλιάδων νέων ανθρώπων που έπαθαν σκωληκοειδίτιδα . Πράγματι , ένας νέος που ζεί σε απομονωμένο οικολογικό χωριό σήμερα δεν φοβάται ούτε την φυματίωση , ούτε την πανούκλα , ούτε τη χολέρα , ούτε τις καρδιοπάθειες , ούτε τον καρκίνο . Ο μόνος λόγος που θα ήθελε ένα συμβατικό νοσοκομείο κοντά του είναι για την περίπτωση της σκωληκοειδίτιδας .

Η σκωληκοειδίτιδα οφείλεται κατά 60 % σε (αγνώστου αιτιολογίας ) υπερτροφία των λεμφικών θυλακίων και κατά 35 % σε κοπρόλιθους που σφηνώνονται μέσα στην σκωληκοειδή απόφυση . Το 7 % των κατοίκων του Δυτικού Κόσμου θα πάθει κάποια στιγμή σκωληκοειδίτιδα . Στην Αφρική και την Ασία το ποσοστό είναι πολύ χαμηλότερο χωρίς να είναι γνωστό το γιατί . Ίσως επειδή καταναλώνουν πολλά φυτικά τρόφιμα που ( λόγω της κυτταρίνης που περιέχουν ) βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου . (βλέπε https://www.iator.gr/tsapalos/skolikoiditis.htm ) .

Το μονοπώλιο της συμβατικής ιατρικής στο πεδίο της σκωληκοειδίτιδας ίσως δεν διαρκέσει πολύ . Σε έντυπα μικρής αξιοπιστίας διάβασα πριν πολλά χρόνια οτι οι πρακτικοί θεραπευτές στην Αφρική εφαρμόζουν παλμικό μασάζ ( κάτι σαν το χτύπημα των ταμ-ταμ ) στην περιοχή της σκωληκοειδούς απόφυσης μόλις εμφανισθούν οι πρώτοι πόνοι . Δεν αντιμετώπισα ποτέ περιστατικό σκωληκοειδίτιδας αλλά μπορώ με βεβαιότητα να πώ οτι με αυτή την αφρικανική τεχνική αντιμετώπισα πόνους , στην περιοχή της σκωληκοειδούς αποφύσεως , με πλήρη επιτυχία . Το παλμικό μασάζ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή ή μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του κοπρόλιθου που προκαλεί το πρόβλημα .

Εάν το συνδυάσουμε με χορτοφαγία , μπορούμε να ελπίζουμε σε εντυπωσιακή μείωση των περιστατικών σκωληκοειδίτιδας . Ας μην ξεχνάμε οτι αυτή η ανεξήγητη υπετροφία των λεμφικών θυλακίων δεν αποκλείεται να έχει σχέση με την κρεοφαγία .

 

Παραλυτικός ειλεός : Οφείλεται σε απουσία περισταλτικών κινήσεων του εντέρου . Πιθανόν υποκλυσμοί με κορεσμένο αλατόνερο “ξυπνούν” το νευρικό σύστημα που ελέγχει το έντερο και επανέρχονται οι περισταλτικές κινήσεις .

 

Ειλεός λόγω σκληρών κοπράνων : Καθημερινή εφαρμογή αλατούχων υποκλυσμών πιθανόν αποτρέπει τη δημιουργία σκληρών όγκων κοπράνων .

 

Όπως ήδη θα διαπιστώσατε , απο τις προηγούμενες σελίδες , το λάδι είναι ισχυρότατο φάρμακο για πολλές παθήσεις δέρματος και βλεννογόνων που οφείλονται σε ιούς ή μικροοργανισμούς . Οι φαρμακοβιομηχανίες μάλλον το γνωρίζουν αυτό αλλά δεν το αποκαλύπτουν γιατί τα φάρμακά τους θα έμεναν απούλητα . Βλέπω οτι κυκλοφορούν στο εμπόριο αιθέρια έλαια για την γρίππη , λάδια με βιταμίνη Ε για την ψωρίαση και κρέμες με λιπαρά συστατικά για τα συγκάμματα . Να πιστέψω οτι οι φαρμακοβιομηχανίες δεν πειραματίσθηκαν με το απλό ελαιόλαδο ; Απίθανο μου φαίνεται .

Σε κάποιες περιπτώσεις πειραματίσθηκα και με αμυγδαλέλαιο (πουλιέται στα φαρμακεία ) και είδα εξ’ ίσου καλά αποτελέσματα . Δεν πειραματίσθηκα με σπορέλαια αλλά δεν θα εκπλαγώ εάν μάθω οτι είναι εξ’ ίσου αποτελεσματικά .

Οι θεραπείες με λάδι , εξ’ όσων γνωρίζω , δεν εντάσσονται σε κανέναν γνωστό κλάδο της Εναλλακτικής Ιατρικής . Θα πρέπει να δημιουργηθεί ειδικός κλάδος «Ελαιοθεραπείας» . Υπάρχουν πολλά είδη ελαίων . Ποιό είναι το καταλληλότερο για κάθε περίπτωση ; Μήπως μίγματα ελαίων θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα ; Να μερικά ερωτήματα που θα πρέπει να διερευνήσει η Ελαιοθεραπεία .

 

Αξίζει να σημειωθεί οτι το λάδι και το κρασί ήταν αρχαιότατα φάρμακα . Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ποιά συστατικά του κρασιού ευθύνονται για την αντιμικροβιακή δράση του .

Συστατικά του ελαιολάδου δοκιμάζονται με επιτυχία σαν φάρμακο κατά του καρκίνου του στήθους (ειδήσεις στο ραδιόφωνο )

Αιθέρια έλαια δοκιμάσθηκαν με επιτυχία στην καταπολέμηση μολύνσεων απο σταφυλόκοκκο . (ΤΟ ΑΡΘΡΟ 25-3-2007 )

Προσθήκη 25-5-2007 : ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Ο Γιώργος Μπακούρης απο το Άστρος Κυνουρίας είναι γεωπόνος και καλλιεργεί 900 στρέμματα ελιές . Απο την γιαγιά του έμαθε την θεραπευτική ικανότητα του “αθέρμιγου” λαδιού ( δηλαδή το λάδι που δεν έχει θερμανθεί ) . Σήμερα είναι ο μόνος ελαιοπαραγωγός στην Ελλάδα που παράγει λάδι ( με ειδικό εξοπλισμό ) που δεν θερμαίνεται ούτε έρχεται σε επαφή με το νερό (*) . Η τιμή του αθέρμιγου λαδιού φθάνει τα 11 ευρώ ανά λίτρο όταν το κοινό παρθένο ελαιόλαδο φθάνει στον καταναλωτή στην τιμή των 5,5 έως 6,5 ευρώ ( ο παραγωγός το πουλάει 2,5 ευρώ ανά λίτρο ) .

Απο 20.000 ελαιόδενδρα βγάζει μόνο 50 τόνους άθερμου λαδιού ( όταν οι συμβατικές μέθοδοι θα παρήγαγαν 80 τόνους ) και προβλέπει οτι η ζήτηση (εντός και εκτός Ελλάδος ) θα είναι μεγαλύτερη .

( ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 20-5-2007 )

 

(*) Τα κοινά ελαιοτριβεία θερμαίνουν την πάστα ελιάς στους 70 βαθμούς για να βγεί πιό εύκολα το λάδι . Η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει κάποια πολύτιμα συστατικά του λαδιού . Επίσης χρησιμοποιούν νερό για να απομακρύνουν τα ξένα σώματα . Μέσα στο νερό όμως διαλύονται κάποια συστατικά του λαδιού ( πολυφαινόλες ) και απομακρύνονται .

 

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Όλο και πυκνώνουν οι φωνές μέσα απο τις τάξεις των ιατρών οτι οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες εφευρίσκουν διάφορα τεχνάσματα για να απομυζούν το Δημόσιο Ταμείο και τους απλούς πολίτες . Διαβάστε και κρίνετε μόνοι σας αν αξίζουν την προσοχή μας :

1) Ήδη απο το 2003 υπήρξαν καταγγελίες οτι τα ΕΜΒΟΛΙΑ που πουλάνε οι εταιρείες ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ . Η όποια υποχώρηση των ασθενειών οφείλεται σε καλυτέρευση της διατροφής και των συνθηκών διαβίωσης . Βλέπε https://www.awakentothetruth.com/vaccinations.htm .

Ανάμεσα στους καταγγέλοντες είναι και ο Άρτσι Καλοκερινός που λέει “Μετά απο 40 χρόνια στην Ιατρική , το τελικό μου συμπέρασμα είναι οτι αυτοί που προωθούν τα εμβόλια στοχεύουν στον φόνο και τη γενοκτονία ” !

Φυσικά υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν οτι όλες αυτές “επιδημίες” ιών ( πουλερικών , χοίρων ) είναι εκστρατείες διασποράς πανικού ώστε να αγοράσουμε τα εμβόλια και τα φάρμακα των εταιρειών . Κατά σύμπτωση ( !) μεγαλομέτοχοι των εταιρειών τυγχάνει να είναι πρωτοκλασσάτοι αστέρες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής .

2) Ο γιατρός που έφτιαξε τον ιστότοπο https://www.drwhitaker.com υποστηρίζει οτι κυκλοφορούν πολλά παραμύθια σχετικά με τον διαβήτη τύπου 2 . Ο ίδιος ισχυρίζεται οτι θεραπεύει τον διαβήτη με βανάδιο ( πωλείται ήδη στο εμπόριο ) και τα έλκη των διαβητικών με ζάχαρη (!) που είναι παλαιόθεν γνωστό φάρμακο για τις πληγές .

 

3) Στην ιστοσελίδα https://www.hivwave.gr/pages/amdek07.html μπορείτε να διαβάσετε για τον Άντριου Μανιώτης (ελληνοαμερικανό γιατρό ) που υποστηρίζει κάποιες ενδιαφέρουσες απόψεις για τις αιτίες του AIDS και για “θαυματουργά φάρμακα” .

4) Στην ιστοσελίδα https://www.alkalizeforhealth.net/ θα βρείτε κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα μυστικά που μας κρύβουν οι φαρμακοβιομηχανίες . Δεν γνωρίζω τους δημιουργούς της ιστοσελίδας ούτε μπορώ να εγγυηθώ για την τιμιότητά τους . Δείτε και κρίνετε μόνοι σας .

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΜΙΑ

Καταθέτω κάποιες παρατηρήσεις που πιθανόν είναι γνωστές στη Ιατρική αλλά τουλάχιστον εγώ δεν έτυχε να τις δώ γραμμένες σε κάποιο ιατρικό βιβλίο μέχρι στιγμής .

Το σώμα των σπονδυλωτών (και του ανθρώπου συμπεριλαμβανομένου ) μπορεί να παρομοιαστεί με ένα κούφιο πορτοκάλι που το διαπερνά ένας σωλήνας (πεπτικός σωλήνας ) . Κοντά στην έξοδο και είσοδο του σωλήνα έχουν διαμορφωθεί άλλες κοιλότητες . Η εικόνα θυμίζει τραπουλόχαρτο γιατί ό,τι βλέπουμε απο τη μέση και πάνω επαναλαμβάνεται κατοπτρικά απο τη μέση και κάτω ( βλέπε

 

 

 

 

Οι σιελογόνοι αδένες είναι κατοπτρικά όργανα με τους όρχεις , τις ωοθήκες και τους αδένες που εκκρίνουν λιπαντικά υγρά για διευκόλυνση της συνουσίας . Γι’ αυτό η παρωτίτιδα προσβάλλει σιελογόνους αδένες και όρχεις .

Οι πνεύμονες είναι κατοπτρικά όργανα με τους νεφρούς . Γι’ αυτό το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο στους πνεύμονες και στους νεφρούς .

Ο θύμος αδένας είναι κατοπτρικός με τα επινεφρίδια ενώ και η εσωτερική δομή τους ( πυρήνας και φλοιός ) είναι παραπλήσια .

Η γλώσσα είναι κατοπτρικό όργανο με το πέος ( ή την κλειτορίδα ) .

Τα ρουθούνια είναι κατοπτρικά με τον πρωκτό ενώ το στόμα είναι κατοπτρικό με την έξοδο του ουρογεννητικού .

Φυσικά τα χέρια είναι κατοπτρικά με τα πόδια και οι κλείδες και οι ωμοπλάτες είναι κατοπτρικές με την λεκάνη .

Ο προστάτης είναι κατοπτρικός με τον θυρεοειδή και τους παραθυρεοειδείς αδένες .

Πιθανόν το συκώτι να είναι κατοπτρικό με το πάγκρεας και καρδιά με την σπλήνα .

Δεν υπάρχει κατοπτρικό όργανο για τον εγκέφαλο και τα εξαρτήματά του ( αυτιά και μάτια ) .

………………………………………………………………………….

 

 

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Τα φάρμακα είναι το τελευταίο όπλο στη φαρέτρα του εναλλακτικού θεραπευτή . Πρώτο και καλύτερο είναι η πρόληψη των ασθενειών . Εάν συγκεντρώσουμε τα μέχρι σήμερα πορίσματα της ιατρικής ιδού το ημερήσιο πρόγραμμα ,του κατοίκου του οικολογικού χωριού , που προλαμβάνει τις συχνές ασθένειες :

– Ξύπνημα πρίν την ανατολή του ηλίου . Χειρωνακτική εργασία . Τώρα είναι η ώρα για να γίνουν οι εργασίες που δεν μπορούν να γίνουν μέσα στην κάψα του μεσημεριού .

– Μικρές ποσότητες φαγητού κάθε μία ώρα δουλειάς . Το τελευταίο γεύμα γίνεται πρίν το μεσημέρι και ακολουθείται απο μία ώρα χειρωνακτικής εργασίας .

– Το μεσημέρι γίνεται το λουτρό σε χλιαρό θαλασσινό νερό ( σε λουτήρα – υπό σκιάν ) .

– Ακολουθεί ο μεσημεριανός ύπνος .

– Το απόγευμα είναι αφιερωμένο σε κοινωνικές επαφές και συζητήσεις .

– Μόλις έρθει η απογευματινή δροσιά συνεχίζεται κάποια χειρωνακτική εργασία που δεν γίνεται στην κάψα του μεσημεριού .

– Ύπνος μόλις δύσει ο ήλιος

 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση