Η φλεβική ανεπάρκεια, ή αλλιώς Κιρσοί αντιμετωπίζονται με φλεβοτονικά με λήψη βιοφλαβονοειδών – βιοφλαβονόλες με τη λήψη εκχυλισμάτων από Gotu Kola –του πεύκου

Lantis του Pinus Maritima τους σπόρους σταφυλιού αλλά και από φυσικές πηγές είναι πλούσιες σε βιοφλαβονοειδή όπως σταφύλια, φράουλες βατόμουρα…. με εντριβές από αμυγδαλέλαιο, βαλσαμέλαιο κλπ θα μπορούσες να αντιμετωπίσεις την πάθηση και να την καθυστερήσεις .

Exω κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε προηγούμενο άρθρο για την “κόκκινη άμπελο” τις Ρεσβερατρόλες και τις πολυφαινόλες αλλά και για το αντιοξειδωτικό εκχύλισμα προανθοκυανιδίνης (P.C.O.) από σπόρους σταφυλιού (G.S.P.E.) και ιδιαίτερα από σπόρους του φυτού VITIS VINIFERA το οποίο είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες .
Η προανθοκυανιδίνη ουσιαστικά είναι ένα σύμπλεγμα βιοφλαβονοειδών γνωστό ως ολιγομερή προκυανοδολικά (P.C.O.).
Ο Μηχανισμός δράσης των O.P.C. (ολιγομερή προκυανιδολικά) σε αγγειακό επίπεδο προλαμβάνει την υποβάθμιση της ελαστίνης, ένα μέρος της ελαστάσης, δηλαδή του ενζύμου που ενεργοποιείται από τις φλεγμονές που εμφανίζονται με την χρόνια φλεβική ανεπάρκειακαι εκτός αυτού εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες προκαλούν βλάβη στα τοιχώματα των αγγείων.

Όλα αυτά βεβαίως, εάν η κατάσταση δεν προχωρήσει πολύ. Σ εαυτές τις περιπτώσεις θα χρειαστεί να γίνει χειρουργική επέμβση.

Al Zaro

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε