,

Ποιες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κυτταρίτιδας;

Ποιες διατροφικές συνήθειες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Ποιες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κυτταρίτιδας;

Η κυτταρίτιδα είναι μια τροποποίηση των ανώτερων στρώσεων του δέρματος, κατά την οποία εμφανίζεται μια όψη «φλούδας πορτοκαλιού», σαν να εμφανίζεται ένα ξένο στρώμα δέρματος. Στην ουσία, αυτό που συμβαίνει είναι μετατροπές στους λιπώδεις ιστούς και στο μικροκυκλοφορικό σύστημα, προκαλώντας κάποια σκλήρυνση των ινών του συνδετικού ιστού.

Το πρόβλημα συνήθως επηρεάζει τους γλουτούς και τους μηρούς. Το 80 – 90% των γυναικών θα εμφανίσει ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσοστό κυτταρίτιδας στη ζωή του. Εμφανίζεται και στους άντρες, αλλά σπανιότερα. Το φαινόμενο δεν είναι επικίνδυνο σε καμία περίπτωση, είναι μη φλεγμονώδες και αποτελεί πρόβλημα πολυπαραγοντικής αιτιοπαθογένειας.

Advertisment

Κάποιες αιτίες περιλαμβάνουν: ορμονικοί παράγοντες, κληρονομικότητα, διατροφικοί παράγοντες και τρόπος ζωής. Υπάρχουν πολυάριθμες διαθέσιμες θεραπείες, αλλά το αποτέλεσμα είναι κυρίως προσωρινό.

Φαίνεται, όμως, ότι η κατάλληλη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της κυτταρίτιδας, σε συνδυασμό με επαρκή ενυδάτωση, άσκηση και εξωτερική φροντίδα της επιδερμίδας.

Ποιες διατροφικές συνήθειες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κυτταρίτιδας

Μειώστε την πρόσληψη μαγειρικού αλατιού

Το αλάτι κάνει κατακράτηση υγρών, κάτι που επιδεινώνει την «όψη της φλούδας» στο δέρμα σας.

Advertisment

Μην αποκλείετε τα καλά λιπαρά

Αντικαταστήστε με αυτά τα κορεσμένα λιπαρά. Τα υγιέστερα λιπαρά είναι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που τα βρίσκουμε στα ψάρια, στα θαλασσινά και στο λιναρόσπορο. Τα καλά λιπαρά συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του αίματος και έτσι βοηθούν στη μεταφορά θρεπτικών στοιχείων στα δερματικά κύτταρα.

Επιλέξτε πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι συμβάλλει αποδεδειγμένα στον καλύτερο μεταβολισμό του λίπους, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Τα αντιοξειδωτικά δρουν κατά των ελεύθερων ριζών. Τέλος, βελτιώνει τη γενικότερη μικροκυκλοφορία, άρα την κυκλοφορία του αίματος.

Καταναλώστε περισσότερα προϊόντα ολικής αλέσεως

Οι φυτικές ίνες και οι βιταμίνες Β που περιέχονται στα δημητριακά βοηθούν στην πρόληψη, αλλά και στον περιορισμό της κυτταρίτιδας.

Υιοθετήστε ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να συμπεριλάβετε στην καθημερινότητά σας βιταμίνες, θρεπτικά ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά, τα οποία φυσικά βρίσκουμε στα λαχανικά και στα φρούτα. Όλα αυτά επιτίθενται στις ελεύθερες ρίζες, που βλάπτουν τα δερματικά κύτταρα. Προσθέστε 1-2 σαλάτες και 3 περίπου φρούτα στο ημερήσιο διατροφικό σας πρόγραμμα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση