Πως να φτιάξετε αυτοποτιζόμενες γλάστρες από πλαστικά μπουκάλια

Αντί να πετάξετε ή να ανακυκλώστε τα πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε “πράσινες” γλάστρες, με όλη τη σημασία της

Αντί να πετάξετε ή να ανακυκλώστε τα πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε “πράσινες” γλάστρες, με όλη τη σημασία της λέξης. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή!
Τι θα χρειαστείτε:

1 Πλαστικό μπουκάλι με πώμα
Μαρκαδόρο
Μαχαίρι
Ψαλίδι
Χώμα

Advertisment

Πώς να το φτιάξετε:

1. Σχηματίστε με τον μαρκαδόρο μία γραμμή περιμετρικά του μπουκαλιού, περίπου 13 εκατοστά από τη βάση. Χρησιμοποιήστε το μαχαίρι για να τρυπήσετε το μπουκάλι στο σημάδι και στη συνέχεια με το ψαλίδι κόψτε το μπουκάλι κατά μήκος της γραμμής που σχηματίσατε.

2. Με το καπάκι στη θέση του, αναποδογυρίστε το πάνω μέρος του μπουκαλιού και τοποθετήστε το μέσα στη βάση. Γεμίστε το μέχρι τη μέση με χώμα και φυτέψτε τα φυτά σας. Η νέα αυτοποτιζόμενη γλάστρα σας είναι ιδανική για να φιλοξενήσει αρωματικά φυτά και βότανα.

Advertisment

3. Σηκώστε το κομμάτι στο οποίο μόλις τοποθετήσατε τα φυτά σας και αφαιρέστε το καπάκι. Προσθέστε λίγο νερό στη βάση της γλάστρας, αρκετό για να καλύπτει το δεύτερο κομμάτι όταν το τοποθετήσετε και πάλι στη θέση του. Μη ξεχάσετε να συμπληρώνετε νερό, όταν αδειάζει…

Πηγή: www.letsupcycle.com
www.agrotikabook.gr

Από Ιωάννης Λουπέλης

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας
8 πρωτότυπα ράφια που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση