Διάσημες συμπτώσεις ή τυχαιότητα;

Ο άνθρωπος που αναλαμβάνει ΕΥΘΥΝΗ ελαχιστοποιεί στο ελάχιστο την τυχαιότητα. Η Τυχαιότητα τυχαία δεν είναι, μονάχα για τον πολεμιστή που βρίσκεται σε επίπεδο Ναγκουάλ.

Ο άνθρωπος που αναλαμβάνει ΕΥΘΥΝΗ ελαχιστοποιεί στο ελάχιστο την τυχαιότητα.

Η Τυχαιότητα τυχαία δεν είναι, μονάχα για τον πολεμιστή που βρίσκεται σε επίπεδο Ναγκουάλ.
Επειδή διαθέτει μια πολύ μεγάλη ποσότητα ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
Αυτή η ποσότητα ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ είναι που καθορίζει την τυχαιότητα ή την σύμπτωση
και τον καθιστά ΑΙΤΙΑ και όχι Αποτέλεσμα.

Advertisment

—————————–

Είναι δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος των συμπτώσεων δημιουργούνται, όταν κάποιος έχει ιδιαίτερα τεταμένη την προσοχή του, ( και ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕΝΟ) όταν βρίσκεται σε εγρήγορση, όταν οι κεραίες του υψωμένες αγγίζουν τις συχνότητες του υπερβατού. Από τις θεωρίες άλλωστε περί συμπτώσεων πηγάζουν και οι διάφορες θεωρίες περί τηλεπάθειας, παρ αίσθηση αντίληψης, προαισθήματος, πρόληψης του μέλλοντος. Αυτές είναι κάποιες πολύ γνωστές συμπτώσεις, τυχαιότητες ή κοσμικό σχέδιο;

> Ο Mark Twain, γνωστός Αμερικανός συγγραφέας, γεννήθηκε το 1835, την ίδια ημέρα που εμφανίστηκε και ο κομήτης το Halley. Πέθανε το 1910, και πάλι την ίδια ημέρα που ο κομήτης έκανε την επόμενή του εμφάνιση από τη Γη. Ο ίδιος είχε προβλέψει το θάνατό του ένα χρόνο νωρίτερα, λέγοντας «ήρθα στη Γη μαζί με τον κομήτη και περιμένω ότι θα χαθώ μαζί του».

Advertisment

> Στις 13 Φεβρουαρίου 1743, ένας Γάλλος ονόματι Jean Marie Dubarry, εκτελέστηκε για το φόνο του πατέρα του. Ακριβώς 100 χρόνια μετά, στις 13 Φεβρουαρίου 1843, ένας άλλος Γάλλος με το όνομα Jean Marie Dubarry, εκτελέστηκε επίσης για το φόνο του πατέρα του. Οι δύο άντρες δεν είχαν καμία απολύτως συγγένεια.

> Το 1899, ένας κεραυνός σκότωσε έναν άντρα ο οποίος βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του στο Ταράντο της Ιταλίας: Τριάντα χρόνια μετά, το 1929, ο γιός του σκοτώθηκε στο ίδιο σημείο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.10 χρόνια αργότερα, το 1939, στο ίδιο πάλι σημείο, ένας κεραυνός σκότωσε και ένα τρίτο άτομο. Ήταν ο εγγονός του πρώτου και γιός του δεύτερου ατόμου.

> Το 1918, κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, ένας βρετανός αξιωματικός χτυπήθηκε από κεραυνό με αποτέλεσμα να χάσει μέρος της ικανότητας κίνησης του κάτω μέρος του σώματός του. Αποσύρθηκε από το στρατό και μετακόμισε στο Βανκούβερ του Καναδά. Το 1924, καθώς ψάρευε σε ένα ποτάμι, ένας κεραυνός χτύπησε το δέντρο κάτω από το οποίο είχε αναζητήσει καταφύγιο, με αποτέλεσμα αυτό να πέσει και να παραλύσει τη δεξιά μεριά του σώματός του. Έξι χρόνια αργότερα, το 1930 και αφού είχε ανακάμψει μερικώς, καθώς έκανε ένα περίπατο σε κοντινό πάρκο, ένας κεραυνός τον χτύπησε για τρίτη φορά, αφήνοντάς τον μόνιμα παράλυτο. Ο πρώην αξιωματικός πέθανε και κηδεύτηκε δύο χρόνια αργότερα. Ωστόσο, το 1936, ένας κεραυνός χτύπησε το νεκροταφείο στο οποίο είχε θαφτεί καταστρέφοντας ολοκληρωτικά τον τάφο του. Ήταν η τέταρτη φορά που ένας κεραυνός χτύπησε τον ίδιο άνθρωπο.

> Η κατάρα του αμαξιού του James Dean: Το Σεπτέμβριο του 1995 , o James Dean σκοτώθηκε σε ένα τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα καθώς οδηγούσε την Porsche του. Μετά το τρακάρισμα, το αμάξι αποδείχτηκε ότι ήταν πολύ γρουσούζικο.

α) Όταν το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε από τον τόπο του ατυχήματος και μεταφέρθηκε σε ένα γκαράζ, η μηχανή γλίστρησε από το αυτοκίνητο και έπεσε στα πόδια ενός μηχανικού με αποτέλεσμα να χάσει και τα δυο του πόδια.

β) Αργότερα η μηχανή αγοράστηκε από κάποιον γιατρό που την έβαλε στο δικό του αγωνιστικό αυτοκίνητο και σκοτώθηκε μετά από λίγο καιρό κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Στον ίδιο αγώνα, σκοτώθηκε ακόμα ένας αυτοκινητιστής στο αμάξι του οποίου υπήρχε ένα εξάρτημα από το αυτοκίνητο του James Dean.

γ) Όταν η Porsche του James Dean επιδιορθώθηκε, το γκαράζ στο οποίο βρισκόταν καταστράφηκε από φωτιά.

δ) Κάποια άλλη φορά το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στο Sacramento, αλλά έπεσε από τη βάση του με αποτέλεσμα να σπάσει το ισχίο του ένας έφηβος.

ε) Στο Oregon, το τρέιλερ στο οποίο βρισκόταν το αυτοκίνητο, έφυγε από τον κοτσαδόρο και το αμάξι έπεσε πάνω σε μια βιτρίνα.

στ) Τέλος, το 1959 το αμάξι μυστηριωδώς διαλύθηκε σε 11 κομμάτια ενώ στηρίζονταν σε ατσάλινη βάση.

> Ένα μωρό που έπεσε από παράθυρο δύο φορές και σώθηκε από τον ίδιο άνθρωπο: Στο Detroit γύρω στο 1930 μια νεαρή μητέρα θα πρέπει να ευχαριστεί για πάντα έναν άντρα με το όνομα Joseph Figlock. Καθώς ο Figlock περπατούσε στο δρόμο, το μωρό της γυναίκας αυτής έπεσε πάνω στον Figlock, με αποτέλεσμα να ανακοπεί η πτώση και να μην πάθει κακό κανείς από τους δυο. Ένα χρόνο αργότερα η ίδια ακριβώς σκηνή επαναλήφθηκε με το ίδιο μωρό να πέφτει, από το ίδιο παράθυρο στο ίδιο άτομο και πάλι δεν χτύπησε κανείς από τους δυο.

> Μια σφαίρα που έφτασε στον προορισμό της μετά από χρόνια: Το 1883 ο Henry Ziegland τα χάλασε με την κοπέλα του η οποία από τη δυστυχία της αυτοκτόνησε. Ο αδελφός της κοπέλας ήταν τόσο εξοργισμένος που κυνήγησε τον Henry και τον πυροβόλησε. Ο αδελφός νόμιζε ότι είχε σκοτώσει τον Henry και στη συνέχεια αυτοκτόνησε και ο ίδιος. Ωστόσο ο Ziegland δεν είχε πεθάνει. Στην πραγματικότητα η σφαίρα του είχε γρατζουνίσει το πρόσωπο και είχε σφηνωθεί σε ένα δέντρο. Σίγουρα θεωρούσε τον εαυτό του πολύ τυχερό. Κάποια χρόνια αργότερα ο Ziegland αποφάσισε να κόψει το μεγάλο δέντρο το οποίο ακόμα είχε τη σφαίρα πάνω του. Η δουλεία αυτή του φαινόταν πολύ επίπονη και έτσι αποφάσισε να ανατινάξει το δέντρο με λίγο δυναμίτη. Η έκρηξη προκάλεσε την εξοστράκιση της σφαίρας προς το κεφάλι του Ziegland με αποτέλεσμα να πεθάνει.

> Δίδυμα αγόρια, δίδυμες ζωές: Η ιστορίες με δίδυμα παιδία και σχεδόν δίδυμες ζωές είναι εκπληκτικές αλλά ίσως όχι όσο των δύο διδύμων από το Ohio. Τα δίδυμα αδέλφια χωρίστηκαν μετά τη γέννησή τους και υιοθετήθηκαν από διαφορετικές οικογένειες. Χωρίς να υπάρχει επαφή μεταξύ των οικογενειών, και οι δύο οικογένειες ονόμασαν τα παιδία James και οι δύο μεγάλωσαν χωρίς ο ένας να γνωρίζει τον άλλον και όμως και οι δύο ενδιαφέρθηκαν να εκπαιδευτούν για την επιβολή του νόμου και οι δύο έχουν δεξιότητες στο σχεδιασμό και στην ξυλουργική και παντρεύτηκαν και οι δύο γυναίκες με το όνομα Linda …και οι δύο είχαν γιούς, και ο ένας τον είχε ονομάσει James Alan και ο άλλος James Allan. Οι δύο δίδυμοι χώρισαν τις γυναίκες τους και μετά παντρεύτηκαν ξανά γυναίκες με το όνομα Betty. Επίσης είχαν σκύλο και οι δύο με το όνομα Toy. 40 χρόνια μετά το αποχωρισμό τους, τα αδέλφια συναντήθηκαν ξανά και ανακάλυψαν τις καταπληκτικές ομοιότητες στη ζωή τους.

> Ακριβώς όπως το βιβλίο του Edgar Allan Poe:
Το δέκατο ένατο αιώνα ο φημισμένος συγγραφέας , Edgar Allan Poe έγραψε ένα βιβλίο με το όνομα “ Η αφήγηση του Άρθουρ Γκόρντον Πυμ” . Έχει θέμα τέσσερις επιζώντες ενός ναυαγίου που ήταν σε μια βάρκα για πολλές μέρες πριν αποφασίσουν να σκοτώσουν και να φάνε τον καμαρότο που το όνομα του ήταν Richard Parker. Κάτι χρόνια αργότερα, το 1884, το πλοίο Mignonette ναυάγησε με μόνο 4 επιζώντες που ήταν σε μια βάρκα για αρκετές μέρες. Τελικά, τα 3 ανώτερα μέλη του πληρώματος, σκότωσαν και έφαγαν τον καμαρότο. Το όνομα του ήταν Richard Parker.

> Δίδυμοι σκοτώθηκαν στον ίδιο δρόμο με δύο ώρες διαφορά:
Το 2002 , δύο εβδομηντάχρονοι δίδυμοι πέθαναν με διαφορά δύο ωρών στον ίδιο δρόμο, σε δύο διαφορετικά ατυχήματα. Ο πρώτος από τους διδύμους πέθανε όταν τον χτύπησε φορτηγό ενώ βρισκόταν στο ποδήλατό του στο Raahe, 600 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Helsinki. Πέθανε μόλις ενάμιση χιλιόμετρο μακριά από το σημείο που πέθανε κ ο αδελφός του. Ένας αστυνομικός δήλωσε ότι παρόλο που ο δρόμος είναι πολυσύχναστος, δεν γίνονται συχνά ατυχήματα πράγμα που κάνει το γεγονός ακόμα πιο απίστευτο.

> Τρεις απόπειρες αυτοκτονίας όλες διακόπηκαν από τον ίδιο μοναχό: Ο Joseph Aigner ήταν ένας γνωστός ζωγράφος τον δέκατο ένατο αιώνα και απ΄ ότι φαίνεται δεν ήταν και πολύ χαρούμενος αφού αρκετές φορές προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Όταν ήταν 18 χρονών προσπάθησε να κρεμαστεί αλλά διέκοψε τα σχέδια του λόγο της μυστηριώδης παρουσίας ενός μοναχού. Στην ηλικία των 22 ξαναπροσπάθησε αλλά και πάλι ο ίδιος μοναχός τον διέκοψε. Οκτώ χρόνια αργότερα τον καταδίκασαν σε θάνατο με κρεμάλα, λόγο των πολιτικών του απόψεων και πάλι η ζωή του σώθηκε από την παρέμβαση του ίδιου μοναχού. Στην ηλικία των 68 χρόνων επιτέλους κατάφερε να αυτοκτονήσει χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι. Την κηδεία έκανε ο ίδιος μοναχός το όνομα του οποίου ο Aigner ποτέ δεν έμαθε.

> Κέρδη από το Poker στο ανυποψίαστο γιό: Το 1858 ο Robert Fallon πυροβολήθηκε ως πράξη εκδίκησης από αυτούς που έπαιζαν μαζί του Poker. Ισχυρίστηκαν ότι ο Fallon κέρδισε 600 δολάρια κλέβοντας. Με την θέση του Fallon άδεια και ενώ κανείς δεν ήθελε να την πάρει γιατί το θεωρούσαν γρουσουζιά , βρήκαν ένα νέο παίκτη για να συνεχίσουν και του φόρτωσαν τα 600 δολάρια του νεκρού άντρα. Μέχρι να έρθει η αστυνομία να ερευνήσει το φόνο, ο άντρας είχε μετατρέψει τα 600 δολάρια σε 2200 δολάρια. Η αστυνομία απαίτησε τα 600 δολάρια ( που αρχικά κέρδιζε ο Fallon) να πάνε στον πιο κοντινό συγγενή του, και εκεί ανακάλυψαν ότι ο νέος παίκτης ήταν ο γιος του Fallon ο οποίος δεν είχε δεν τον πατέρα του για 7 χρόνια!

> Μία νουβέλα που περιέγραφε τον κατάσκοπο της διπλανής πόρτας: Όταν ο Norman Mailer ξεκίνησε να γράφει τη νουβέλα του Barbary Shore, δεν είχε σχέδια να περιλάβει έναν Ρώσο κατάσκοπο σαν χαρακτήρα. Καθώς δούλευε πάνω στο βιβλίο του περιέλαβε ένα Ρώσο κατάσκοπο στην Αμερική σαν χαρακτήρα. Όσο προχωρούσε η νουβέλα, ο κατάσκοπος έγινε ο κύριος χαρακτήρας του βιβλίου. Μετά την ολοκλήρωση του βιβλίου το γραφείο μετανάστευσης της Αμερικής, συνέλαβε έναν άντρα που έμενε ακριβώς πάνω από τον Norman Mailer. Ήταν ο Colonel Rudolf Abel, υποτιθέμενος μεγάλος κατάσκοπος της Ρωσίας που δούλευε στην Αμερική εκείνη την εποχή.

> Ο ηθοποιός Charles Francis Coghlan γεννήθηκε στο Παρίσι το 1841. Ακολούθησε μια λαμπρή καριέρα στο θέατρο και διακρίθηκε ειδικά για τους σαιξπηρικούς του ρόλους. Πέθανε το 1899 στο Galveston του Τέξας κατά τη διάρκεια μιας θεατρικής περιοδείας. Την επόμενη ημέρα οι ειδήσεις έκαναν λόγο για την μεταφορά της σωρού του στο νησί Prince Edward του Καναδά, όπου διατηρούσε την εξοχική του κατοικία, προκειμένου να θαφτεί εκεί. Η επιθυμία του ήταν να αποτεφρωθεί.

Η γυναίκα του, η οποία θα αναλάμβανε τις σχετικές διαδικασίες για την μεταφορά της σωρού του στη Νέα Υόρκη –καθότι μόνο εκεί διέθεταν τα σχετικά μέσα για την αποτέφρωση– αναγκάστηκε να ταξιδέψει στο Μόντρεαλ, για να βρεθεί στο πλευρό της άρρωστης κόρης της, αφήνοντας προσωρινά τη σωρό του άντρα της σε ένα πρόχειρο μεταλλικό φέρετρο σε κάποιο νεκροταφείο του Galveston. Εκεί και παρέμεινε η σωρός για εννιά μήνες, ώσπου χτυπήθηκε η πόλη από τον φοβερό τυφώνα του 1900 που σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους. Πολλά από τα φέρετρα και όχι μόνο, παρασύρθηκαν στη θάλασσα. Η σωρός του Coghlan αγνοούνταν για επτά περίπου χρόνια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, την ανακάλυψαν το 1907 κάτι ψαράδες, σε σημείο κοντά στο νησί Prince Edward. Είχε ξεβραστεί κοντά στον τόπο της εξοχικής του κατοικίας.

Η Τυχαιότητα είναι μια απλή Σύμπτωση; Ο Ιπποκράτης έλεγε πως υπάρχει μια κοινή ροή κι έτσι τα πάντα συμπάσχουν. Από την φιλοσοφία μέχρι την επιστήμη, το φαινόμενο των συμπτώσεων έχει αποτελέσει θέμα προς συζήτηση, προς έρευνα και προς διαμάχη. Ο Άρθουρ Καίσλερ στο βιβλίο του «Οι ρίζες της σύμπτωσης» παραθέτει διάφορες απόψεις προερχόμενες από τον χώρο της επιστήμης αλλά και της παραψυχολογίας καταλήγοντας ότι θα ήταν χρήσιμο ο τελευταίος αυτός τομέας να ληφθεί περισσότερο σοβαρά υπόψη από τους επιστήμονες.

Ο Κάμερερ (Αυστριακός βιολόγος) από τα είκοσι μέχρι τα σαράντα του χρόνια, κρατούσε ευλαβικά ένα ημερολόγιο συμπτώσεων. Μέσα από τις παρατηρήσεις του, κατέληξε στο ότι οι συμπτώσεις στην πραγματικότητα έρχονται σε σειρές, υπάρχει δηλαδή μια υπάκουη διαδοχή ίδιων ή παρεμφερών πραγμάτων («ένα κακό δεν έρχεται ποτέ μόνο του»). Στο βιβλίο του, αναφέρεται σε προηγούμενες θεωρίες γύρω από την περιοδικότητα, όπως είναι το μαγικό επτά του Πυθαγόρα και οι περιστρεφόμενοι κύκλοι καλών και κακών ημερών του Γκαίτε.

terrapapers

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση